Įkraunama...
Įkraunama...

Amarilis

QUOTE(OTIORI @ 2007 09 11, 10:19)
Turiu tris baltus didziaziedzius amarilius dovanu biggrin.gif 
Dar nezydeje, bet pavasari jau kraus ziedus. Gyvenu Karmėlavoje

ar dar turite tu baltaziedziu llllaaaabbbaaaiii noreciau kokio vieno sau i kompanija ax.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(tunbergija @ 2007 11 08, 16:16)
ar dar turite tu baltaziedziu llllaaaabbbaaaiii noreciau kokio vieno sau i kompanija  ax.gif  blush2.gif

Labai jau toli. verysad.gif
O štai mano ax.gif user posted image
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2007 10 22, 17:30)
Aš saviškių niekada nekišu į tamsą (ty. lyg ir nemigdau), bet jos kasmet ir labai gausiai žydi  ax.gif

aš ir pirmąkart čia paskaičius sužinojau apie migdymą g.gif o tai jei dabar uzmigdyciau tai tiktu?
Atsakyti
QUOTE(Jurgita&P @ 2007 11 01, 23:05)
Išdykėle, dovanota gėlyte jau išleido lapuką, katik apžiūrėjau lyg ir viskas tvarkoj. Ačiū 4u.gif kai sukraus žiedą pasidžiaugsiu smile.gif

O mes jau sukrovėm žiedelį ir labai sparčiai augam. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgita&P @ 2007 11 09, 20:09)
O mes jau sukrovėm žiedelį ir labai sparčiai augam.  thumbup.gif

clap.gif clap.gif clap.gif aš laaabai dėl to džiaugiuosi thumbup.gif
Atsakyti
O manajam amariliui kažkas atsistiko... unsure.gif
Buvo labai gražus.. pirkau tik svogūną su belendančiais žiedstiebiais. Išleido apie 60 cm. ilgio žiedstiebius (2) su aštuoniais žiedais, kurių diametras 20 cm. Paskui nugriuvo, nes nebeatlaikė savo svorio. tada pradėjo leisti dar vieną žiedkotį bigsmile.gif Tik bėda.. vakar apžiūrėjau, kad svogūnas išorėje minkštas (nesupuvės, bet tarytum apvytęs, nor drėgmės tikrai netrūko.. ir atšoko ta juoda plutelė, matosi baltas), o viduje kietas. Čia normalu g.gif ? Manau, kad ne, tik ką daryti.. toks puikus augalas.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(palme @ 2007 11 12, 12:29)
Buvo labai gražus.. pirkau tik svogūną su belendančiais žiedstiebiais. Išleido apie 60 cm. ilgio žiedstiebius (2) su aštuoniais žiedais, kurių diametras 20 cm. Paskui nugriuvo, nes nebeatlaikė savo svorio. tada pradėjo leisti dar vieną žiedkotį  bigsmile.gif  Tik bėda.. vakar apžiūrėjau, kad svogūnas išorėje minkštas (nesupuvės, bet tarytum apvytęs, nor drėgmės tikrai netrūko.. ir atšoko ta juoda plutelė, matosi baltas), o viduje kietas. Čia normalu  g.gif  ? Manau, kad ne, tik ką daryti.. toks puikus augalas..  unsure.gif

Jei imestum foto, gal aiskiau butu. Bet plutele, kaip tu sakai, ant svoguno susidaro ir jei nusilupa tai nieko tokio. Svogunas juk sluoksniuojasi. g.gif
Atsakyti
Ateinantį savaitgalį būsiu Amsterdame. Pagalvojau, kad Olandija lyg ir gėlių kraštas. Gal kokią gėlytę įdomesnę ten galima įsigyti, ar bent kažką įdomaus pamatyti? Mačiau, kad amarilių svogūnėlius lyg iš Olandijos užsisakinėja. Gal kam teko būti, ar ką nors žinot? Nes aš tai žalia, be Latvijos ir Estijos užsieny niekur nebuvus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(palme @ 2007 11 12, 11:29)
Buvo labai gražus.. pirkau tik svogūną su belendančiais žiedstiebiais. Išleido apie 60 cm. ilgio žiedstiebius (2) su aštuoniais žiedais, kurių diametras 20 cm. Paskui nugriuvo, nes nebeatlaikė savo svorio. tada pradėjo leisti dar vieną žiedkotį  bigsmile.gif  Tik bėda.. vakar apžiūrėjau, kad svogūnas išorėje minkštas (nesupuvės, bet tarytum apvytęs, nor drėgmės tikrai netrūko.. ir atšoko ta juoda plutelė, matosi baltas), o viduje kietas. Čia normalu  g.gif  ? Manau, kad ne, tik ką daryti.. toks puikus augalas..  unsure.gif

Svogūnas minkštėja todėl, kad nespėjo normaliai įsišaknyti ir žiedstiebius maitino iš svogūne sukauptų medžiagų. Reikėtų žiedstiebį nupjauti ir pasimerkti kai pradės skleistis.
Atsakyti
Turiu raudona su baltom drūželėm, panašų į Surmino, amarilį. Kai nužydėjo praeitais metais, tiesiog nebelaisčiau kai pradėjo gelsti lapai. Nupjoviau lapus ir pastačiau į kampą su visu vazonu. Dabar jau sugalvojau kad ją galima būtų bandyti pražydinti. kažin ar galima ją persodinti? Ar geriau palikti sename substrate? Ji dar "miega" - stovi sau kampe sausa ir nelaistoma blush2.gif
Atsakyti
As tai persodinciau i kita zeme ir pradeciau myleti biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutes amariliu augintojos-myletojos smile.gif Turiu ir as du amarilius (bendradarbe dave) - balta ir raudona biggrin.gif Nuzydejo, visa vasar laikiau balkone ant saulutes (kazkur skaiciau, kad taip reikia daryti, kad vel po to zydetu). Bet va dar vasara pastebejau ant lapu (niekada anksciau su tuo nesusiduriau) toki lipnu skysti blink.gif kazkaip demesio labai neatkreipiau schmoll.gif O va dabar, kai jau stovi gelytes namuose ant palanges, pastebejau, kad lapus pradejo mesti, pasukau lapa ir matau (po identifikavimo) - skydamariai g.gif verysad.gif Nu geras cia pagalvojau, dar taip niekada man nebuvo, niekada neturejo mano amariliai skydamariu!!!!!!!! Paemiau nuskabiau visus lapus, iskraciau zemes, svogunus apipyliau kalio permanganato tirpalu (zinau, kad nuo skydamariu tai nepades), palikau, kad svogunai isdziutu blink.gif dabar mastau, kad reiketu i nauja zeme sodinti, bet va labai daug saknu kyso, tai nezinau ar taip sodinti, ar jas gal kiek apgeneti??? Gal kas galite man patarti? Tik va labai idomu, ar tu skydamariu vel neatsiras??? (Manau, kad uzkresta gelyte jau is bendradarbes gavau verysad.gif ) verysad.gif verysad.gif verysad.gif Kaip su jais kovoti, kiek suprantu, tai jie tik ant lapu buna, o pacio svoguno neliecia??? Gal klystu blink.gif
Atsakyti