Sveikutes,turiu tokia gele karpytais ziedlapiais idomu ar tai kalija ar amarilis,o is tikro tai buvo pavadinimas ant jos uzrasytas toks"Ismene" nors jos lapai panasus i sias geles tik kad ziedlapiai labai grazus, pirma kart tokius pamaciau kaip prazydejo...turiu ir foto tik nezinau kaip prisegt prie sm
QUOTE(Sandr_e @ 2007 08 06, 16:37)
Sveikutes,turiu tokia gele karpytais ziedlapiais idomu ar tai kalija ar amarilis,o is tikro tai buvo pavadinimas ant jos uzrasytas toks"Ismene" nors jos lapai panasus i sias geles tik kad ziedlapiai labai grazus, pirma kart tokius pamaciau kaip prazydejo...turiu ir foto tik nezinau kaip prisegt prie sm
Tai ten ir bus ismenė, o ne amarilė ir ne kalija Ji turėtų ir kvepėti skaniai.
QUOTE(Sandr_e @ 2007 08 06, 17:37)
Ir as turiu tokia,jos tikras vardas Hymenocallys festalis,arba ankstyvoji ismene.Amariliniu seimos augalas.As taip pat pavasari pasodinau,bet pas mane nezydejo. Ar tu augini ja laukia ar vazone?
Turiu tris amariliukus. Gal atsirastų norinčių keistis Norėčiau kitokio nei maniškis. Motininis žydėjo taip
Vaikiukai
Vaikiukai
QUOTE(rimusia @ 2007 08 06, 21:23)
Ir as turiu tokia,jos tikras vardas Hymenocallys festalis,arba ankstyvoji ismene.Amariliniu seimos augalas.As taip pat pavasari pasodinau,bet pas mane nezydejo. Ar tu augini ja laukia ar vazone?
as ja pries 2 metus pirkau akropoly,isodinau i didelius vazonus, ta vasara prazydejo, veliau vazonus velai rudeny sunesiau i rusi bet liko pamirsta ji mano ,tuomet pavasary isnesiau galvoju reiks persodint bet niekaip neistraukiau matyt daug sanku(sausa zeme buvo)tai pavasary pradejau laistyt sakau atmirks zeme bus galima persodint.Bet ka ten persodint jei ji mikliai isleido lapus taip ir auga toje pacioje zemeje antri metai,zydejo ir siemet pas mane graziai, ant vieno stiebo vis po 3 ziedus,tik va kad as palieju i savaite karta su trasom tai ziuriu jau ir vaikiuku priaugo tai siemet reiks jau persodint
QUOTE(Sandr_e @ 2007 08 10, 19:37)
as ja pries 2 metus pirkau akropoly,isodinau i didelius vazonus, ta vasara prazydejo, veliau vazonus velai rudeny sunesiau i rusi bet liko pamirsta ji mano ,tuomet pavasary isnesiau galvoju reiks persodint bet niekaip neistraukiau matyt daug sanku(sausa zeme buvo)tai pavasary pradejau laistyt sakau atmirks zeme bus galima persodint.Bet ka ten persodint jei ji mikliai isleido lapus taip ir auga toje pacioje zemeje antri metai,zydejo ir siemet pas mane graziai, ant vieno stiebo vis po 3 ziedus,tik va kad as palieju i savaite karta su trasom tai ziuriu jau ir vaikiuku priaugo tai siemet reiks jau persodint
Kaip pirkau ant lapelio buvo parasyta ,kad reikia sodinti i zeme 8-10 cm gylyje.bet paskaicius nete radau, kad reikia sodinti kaip amarilius(ikasant 2/3)Idomu kaip pas tave pasodinta?
as Ismene isodinau visa tiesa sakant per daug demesio nekreipdama i pasodinimo auksti liko iskistas virs zemes tik galiukas bet va zydejo puikiausiai,tai jei pas tave siemet nezydejo gal kitamet zydes gal dar buvo pats svogunelis nesubrendes
Sveikutes, turiu klausimuka, ar jau laikas persodinti is lauko amarili . Vienas su vesleis lapais, kitas be lapu
QUOTE(Silvana @ 2007 08 31, 20:35)
Nežinau tikrai, kada laikas, nes pati neturiu kur lauke sodinti, tai ir tas klausimas niekad neiškilo. Man atrodo nėra taip jau apibrėžta, kada reikia įnešti, svarbu įnešti iki prasidės šalnos, kad nenušaltų. O šiaip jau gėlytė vis tiek prisikaupė naudingų medžiagų iš žemės. Tai jei įneši dabar, irgi bus gerai.
Gal čia aš ir klaidinu, bet kadangi labiau apsišvietusios tyli, tai ir įkišau trigrašį.
QUOTE(Silvana @ 2007 08 24, 14:02)
Sveikutes, turiu klausimuka, ar jau laikas persodinti is lauko amarili . Vienas su vesleis lapais, kitas be lapu
Tą kur be lapų tai drąsiai rauk, lauk ir svogūną padžiovink, kad žemėje drėgnoje būdamas nepradėtų pūti
O tavo vbioetoj tuo pačiu ir tą su vešliais lapais išraučiau, nors gaila lapų būtų
Mano visi irgi dar darže,bet jei turėčiau galimybę-jau raučiau,ar su lapais,ar be jų,padžiovint reikėtų ir sodint.Šiaip tai aš nuraunu,lapai nudžiūsta ir laikau dėžutėj sausai,vėsiai ir tamsiai,o kai jau noriu žiedų-sodinu.