Įkraunama...
Įkraunama...

Amarilis

QUOTE(Andza @ 2007 04 21, 14:13)
  Jokiu lapu amariliams nepjaunu, o tik nupjaunu žiedinkotį.
Papildyta:
Šiap pas mane gruody lapai buna neilgi, nes laistau labai labai mažai, kadangi, jei daug laistysi, tai "eis į lapus" ir dėl to nežydės, laistyti reik pradėt, kai žiedinkotis jau 10cm ilgio ir kad geriau žydėtų, reikia nesodinti į didelius vazonus.

neseniai įsigijau amarilį 4u.gif dabar jis baigia nužydėti ir man reiktų jūsų patarimų. kai baigs žydėti, kaip suprantu iškart reiks nupjauti žiedynkočius, o lapus palikti? kaip suprantu, lapai patys nunyks ir tada pradės leisti naujus. ar aš teisi?
Atsakyti
QUOTE(Peledike @ 2007 04 29, 15:38)
neseniai įsigijau amarilį  4u.gif dabar jis baigia nužydėti ir man reiktų jūsų patarimų. kai baigs žydėti, kaip suprantu iškart reiks nupjauti žiedynkočius, o lapus palikti? kaip suprantu, lapai patys nunyks ir tada pradės leisti naujus. ar aš teisi?

Taip, nužydėjus, žiedinkotį reik nupjauti, bet lapai nenunyks, augalas ir toliau augs, leisdamas naujus lapus, taip sakant po žydėjimo ims augti svogūnėlis. Nupjauti gali pageltusius apatinius lapus, jei jie nebegražus, bet šiaip pas mane lapai vasara ne geltonuoja, tiktai kai kurie pagelsta rudenį, tai teisiog juos ne- pjaunu , o lengvai atplešiu nuo svogūnėlio.
Atsakyti
Nužydėjus reikia lapus būtinai palikti, nes kaip jau minėta augina svogūnėlį, tai yra kaupia medžiagas žiemojimui ir kitam žiedui mirksiukas.gif Todėl šiuo metu reiktų ir patęšti mirksiukas.gif
Atsakyti
ačiū už atsakymus 4u.gif tikiuosi mano amarilis kitais metais vėl mane pradžiugins gražiais žiedais smile.gif
Atsakyti
O mano amariliai pakankamai "protingi",nes kasmet mane džiugina per gimtadienį. Va iš 3 svogūnų žiedais džiugina 4 žiedynkočiai.Nuostabu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(allegro @ 2007 05 01, 13:35)
O mano amariliai pakankamai "protingi",nes kasmet mane džiugina per gimtadienį. Va iš 3 svogūnų žiedais džiugina 4 žiedynkočiai.Nuostabu drinks_cheers.gif

Tai gal gimtadienis sausio mėn.? biggrin.gif Nes aš savo mamos gimtadieniui visada turiu gėlių dovanai 4u.gif
Atsakyti
Gak kas nori raudonų amarilių vaikučių. Visada išmesdavau persodindama, bet šiemet neprisiruošiau persodint ilgai, tai tokie jau nemaži svogūniukai, net pagailo... ax.gif
Gal kam reikia Vilniuje?
Atsakyti
Kaip ir norėčiau, bet nežinau kada pasiimčiau
Atsakyti
QUOTE(saldainia @ 2007 05 05, 11:51)
Kaip ir norėčiau, bet nežinau kada pasiimčiau

Pasodinsiu į vazonėlius, palauks. smile.gif
Atsakyti
o.k. po svaitelės parašysiu.
Atsakyti
QUOTE(Kerpena @ 2007 05 04, 20:34)
Gak kas nori raudonų amarilių vaikučių. Visada išmesdavau persodindama, bet šiemet neprisiruošiau persodint ilgai, tai tokie jau nemaži svogūniukai, net pagailo...  ax.gif
Gal kam reikia Vilniuje?

thumbup.gif Oi,noriu noriu. Kur atsiimti?
Atsakyti
as irgi noreciau poros amariliuku. blush2.gif
Atsakyti