Įkraunama...
Įkraunama...

Amarilis

QUOTE(Rituxx @ 2007 03 20, 18:32)
gal galite merginos patarti ką reikia padaryti kad amarilis žydėtų  g.gif turiu jau gal porą metų amarilį o jis nežydi  unsure.gif nežinau ką daryti gal ką blogai darau  unsure.gif

Gal daug svoguniuku vienam vazonely? As kelis metus taip "auginau" ir vis galvojau ko jie nezidi blush2.gif biggrin.gif Paskui susiprotejau ir visus isskaidziau, persodinau i gera zeme, tada pradejo zydet biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,gal galit patart kaip auginti meilenį LADY JANE,pilnaviduris.Pernai pirkau žydintį,kai peržudėjo lapai nugelto ir aš juos nupjoviau.Po kurio laiko ataugo nauji,bet kai gruodį jie išaugo nežmoniškai ilgi,juos irgi nupjoviau ir pastačiau vazoną sandėliuką.Dabar po truputį jau lenda 3 lapeliai ,bet žiedo nematyti,ką dar reiktų daryt.Ačiū g.gif
Atsakyti
Sveikos, jau daug metų auginu amarilius, pradžioj nelabai sekėsi auginti , prastai arba visai nežydėdavo, bet dabar žydi ko puikiausiai ir kelis kartus per metus. Amarilius visą vasarą laikau balkonuose, vasarą gausiai žydi, patrešu nuo pavasario, atėjus pirmom šalnoms įnešu į kambarį, o įstiklintas balkone laikau, kol jau gerokai šala, įnešus į kambarį, neužilgo pradeda leisti žiedinkočius ir jau sausy turiu gimtadienių dovanom gėlyčių biggrin.gif Jokiu lapu amariliams nepjaunu, o tik nupjaunu žiedinkotį. Jau pakankamai priauginau amariliu ir klaipėdietėm galėčiau padovanot. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(emma @ 2007 03 23, 10:46)
Sveikos,gal galit patart kaip auginti meilenį LADY JANE,pilnaviduris.Pernai pirkau žydintį,kai peržudėjo lapai nugelto ir aš juos nupjoviau.Po kurio laiko ataugo nauji,bet kai gruodį jie išaugo nežmoniškai ilgi,juos irgi nupjoviau ir pastačiau vazoną sandėliuką.Dabar po truputį jau lenda 3 lapeliai ,bet žiedo nematyti,ką dar reiktų daryt.Ačiū g.gif

Šiap pas mane gruody lapai buna neilgi, nes laistau labai labai mažai, kadangi, jei daug laistysi, tai "eis į lapus" ir dėl to nežydės, laistyti reik pradėt, kai žiedinkotis jau 10cm ilgio ir kad geriau žydėtų, reikia nesodinti į didelius vazonus.
Atsakyti
QUOTE(Andza @ 2007 04 21, 14:13)
Sveikos, jau daug metų auginu amarilius, pradžioj nelabai sekėsi auginti , prastai arba visai nežydėdavo, bet dabar žydi ko puikiausiai ir kelis kartus per metus. Amarilius visą vasarą laikau balkonuose, vasarą gausiai žydi, patrešu nuo pavasario, atėjus pirmom šalnoms įnešu į kambarį, o įstiklintas balkone laikau, kol jau gerokai šala, įnešus į kambarį, neužilgo pradeda leisti žiedinkočius ir jau sausy turiu gimtadienių dovanom gėlyčių  biggrin.gif  Jokiu lapu amariliams nepjaunu, o tik nupjaunu žiedinkotį. Jau pakankamai priauginau amariliu ir klaipėdietėm galėčiau padovanot.  smile.gif
Papildyta:
Šiap pas mane gruody lapai buna neilgi, nes laistau labai labai mažai, kadangi, jei daug laistysi, tai "eis į lapus" ir dėl to nežydės, laistyti reik pradėt, kai žiedinkotis jau 10cm ilgio ir kad geriau žydėtų, reikia nesodinti į didelius vazonus.

Ir vasara gausiai zydi ir dar sausio menesi? Kaip keista g.gif
O tas gausumas kame? Ar ant ziedkocio daug ziedeliu? wub.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ineta @ 2007 04 22, 17:18)
Ir  vasara gausiai zydi  ir  dar  sausio menesi? Kaip  keista g.gif
  O tas gausumas kame? Ar  ant  ziedkocio daug  ziedeliu?  wub.gif  smile.gif

Ant žiedkočio buna 3-4 žiedai, o gausiai, tai kad draugiškai visi kartu žydi, nes jų pas mane jau nemažai ir susodinti į ilgus lovius biggrin.gif Jei sodinsi į didesnius vazonus, tai labiau leis vaikus ir eis į lapus, o mažesnis vazonas skatina žydėjimą.
Atsakyti
Pasigirsiu,kad ir aš laukiu pražystant savo amarilių. žiedynkočiai jau užaugę,bereikia subręst žiedams ir išsiskleisti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Andza @ 2007 04 22, 17:10)
Ant žiedkočio buna 3-4 žiedai, o gausiai, tai kad draugiškai visi kartu žydi, nes jų pas mane jau nemažai ir susodinti į ilgus lovius  biggrin.gif Jei sodinsi į didesnius vazonus, tai labiau leis vaikus ir eis į lapus, o mažesnis vazonas skatina žydėjimą.

Gal ir man reiks sutupdyti visus i viena lovi g.gif biggrin.gif Nes dabar jie atskiruosee indeliuose po viena svoguniuka. Ir lapai didziausi, graziausi. Ar uzteks jiems energijos ziedams, nes labai jau lapeliai isvesejo bigsmile.gif :DNa sulauksiu ziedu, tada bus matyt smile.gif Bet siaip man irgi grazu, kai jie lovelyje.
Jeigu dar lovelis grazus, visai puiku biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ineta @ 2007 04 23, 15:30)
Gal ir man reiks  sutupdyti  visus  i  viena  lovi g.gif  biggrin.gif Nes dabar  jie  atskiruosee  indeliuose po  viena  svoguniuka. Ir  lapai didziausi, graziausi. Ar  uzteks jiems  energijos ziedams, nes  labai  jau lapeliai isvesejo bigsmile.gif  :DNa sulauksiu  ziedu, tada bus matyt smile.gif  Bet siaip man  irgi  grazu, kai  jie  lovelyje.
Jeigu dar lovelis grazus, visai puiku biggrin.gif

Jei jie tau išleis žiedus, tai butinai patrešk. Bet man jau dažniausiai buna, jei jau griažiai suvešiejo lapai, tai jau žiedu tikriausiai nebus schmoll.gif , -pradėjo auginti svogūnėlį.

O susodinus į lovius, man patogiau prižiūrėt jos ir lengviau pernešt iš vienos vietos į kitą, pvž. pavasarį į balkoną, o vėlai rudenį atgal. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Andza @ 2007 04 23, 19:14)
Jei jie tau išleis žiedus, tai butinai patrešk. Bet man jau dažniausiai buna, jei jau griažiai suvešiejo lapai, tai jau žiedu tikriausiai nebus  schmoll.gif , -pradėjo auginti svogūnėlį.

O susodinus į lovius, man patogiau prižiūrėt jos ir lengviau pernešt iš  vienos vietos į kitą, pvž. pavasarį į balkoną, o vėlai rudenį atgal. biggrin.gif

Aš irgi turiu amarilių. Tokie paprasti raudoni, kaip daug kur būna, tai žydi kiekvieną žiemą. Bet turiu baltą, kuris kaprizingesnis ir daro kaip nori. Kelis metus nežydėjo, o pernai pražydo vasarą. Dabar jau visi seniai nužydėjo, o jis ne. Persodinau į didesnį vazoną, nes jo ir svogūnas daug didesnism negu kitų. Tai kad suvešėjo lapai. Kaip tik perskaičiau, kad jei suveša lapai tai greičiausiai nebežydės ir pagalvojau - gal negerai, kad persodinau ir čia pažiūriu į savo lapuotą gražuolį - ogi jis žiedą leidžia. Dar nedidelis, vos išlindęs biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kerpena @ 2007 04 24, 09:11)
Aš irgi turiu amarilių. Tokie paprasti raudoni, kaip daug kur būna, tai žydi kiekvieną žiemą. Bet turiu baltą, kuris kaprizingesnis ir daro kaip nori. Kelis metus nežydėjo, o pernai pražydo vasarą. Dabar jau visi seniai nužydėjo, o jis ne. Persodinau į didesnį vazoną, nes jo ir svogūnas daug didesnism negu kitų. Tai kad suvešėjo lapai. Kaip tik perskaičiau, kad jei suveša lapai tai greičiausiai nebežydės ir pagalvojau - gal negerai, kad persodinau ir čia pažiūriu į savo lapuotą gražuolį - ogi jis žiedą leidžia. Dar nedidelis, vos išlindęs  biggrin.gif

Tai sutinku, kad balti yra kaprizingesni už tuos paprastus ir vaikučių išleidžia mažai, bet žydi pas mane visi vienodai gerai, todėl gal but tau mažai žydėjo tas baltas, kad davei vietos augti jam ir išaugo toks didelis biggrin.gif , o pas mane buna svogūnas per visą beveik vazoną ir žydi gerai
Atsakyti
Ar kas nors esate užsisakę amarilių iš šios parduotuvės http://www.royalcolors.com/amaryllis/
Jei kas nors užsisakinėtumėte - mielai prisijungčiau.
Atsakyti
QUOTE(Tugras @ 2007 04 27, 12:29)
Ar kas nors esate užsisakę amarilių iš šios parduotuvės http://www.royalcolors.com/amaryllis/
Jei kas nors užsisakinėtumėte - mielai prisijungčiau.

Labai jau brangiai doh.gif
Atsakyti