Vadinasi jam dar ne laikas..snaudzia ir nejaucia pavasario,kurio kaip ir nera..Jei jo virsunele neuzberta zemem(ir neturetu but uzberta)gali stebet kaip atrodo,gali paciupinet ar jis dar yra..ar nesudziuves.Gali net pirstu prieit iki saknu,pajust ar jom isikibes i zeme,tada zinosi "liga"(tinginyste ar jo jau nera)..Mes taip pat turim keleta,kurie dar miega,o kiti,kurie jau perzydeje.Juk skirtingos spalvos,skirtingai ir zydi.Todel netrukdyk jam miegoti.Gali iskelt i sviesa,gal tai pabudins,tik jokiu budu neliek,noredama prikelti..
Nepergyvenk! Maniškis prastovi visiškai plikas - be lapų ir be žiedų - apie 2-3 mėnesius! Tik aš vis liedavau jį! O šiemet, kai tik nudžiuvo lapai, pastačiau tamsoj, nukėliau nuo lango ir toliau nuo radiatorių (jam ramybės periodui reikia vėsios ir tamsios vietos) ir beveik nelaistau, tik retkarčiais vos vos užpilu. Kai laisčiau, tai po kelių mėnesių išleisdavo lapus, bet nežydėdavo... Mat aš jam ramybės neduodavau... O šiemet jau lauksiu ir žiedų... Tikiuosi... Statyti į šviesą ir pradėti gausiau laistyti reikia, kai pasidodo pirmieji lapeliai arba pumpuras. Tręšti ir laistyti iki vasaros vidurio, paskui po truputį vėl mažinti. Tik va, kada reikia jį persodinti pagal literatūrą taip ir neatknisau - labai jau skirtingai rašo... Gal žinot iš praktikos?
QUOTE(Susiena @ 2005 03 15, 14:28)
Tik va, kada reikia jį persodinti pagal literatūrą taip ir neatknisau - labai jau skirtingai rašo... Gal žinot iš praktikos?
Pagal mane geriausia tada, kai praėjęs žydėjimo ir lapų augimo periodas. Tai kaip ir rudeniop gaunas, bent jau aš taip dariau, ir jiem labai patiko. O persodint žiauriai reikėjo, nes išaugo vaikiukas. Nors pas kitus esu mačius su daug vaikiukų ir žydi ir auga sau amariliai mažam vazonėly. Bet užtat ir tas mano persodintas vaikiukas jau kelis metus po kelis stiebus žiedų leidžia .
Tai ta prasme, kai lapai nudžiūsta? Bet juk tada jau jam ramybės periodas...?Ar geriau, kai pasirodo pirmieji lapeliai?
QUOTE(Susiena @ 2005 03 15, 14:50)
Tai ta prasme, kai lapai nudžiūsta? Bet juk tada jau jam ramybės periodas...?Ar geriau, kai pasirodo pirmieji lapeliai?
Ne ne, ne kai nudžiūsta. Juk pirma pažydi (jei žydi), tada išauga lapai, jei pabūna žali kurį laiką ir tik paskui ima gelsti. Tai va, kai gėlė buvo nužydėjus, lapai išaugę, mažiukų lapukų nebebuvo, bet lapai dar žaliavo, tai ir persodinau ją, atskyriau nuo vaikelio.
Reiks ir man taip padaryti! Ačiū!
O aš laukiu nesulaukiu balto amarilio pražydėjimo. Prieš du ar tris metus pirkau Maximoj, žydi kiekvienais metais ir labai gražiai. O dabar jau lenda pirmieji lapeliai, tikiuosi ir žiedas pasirodys
o gal kas zinote kaip priversti baltaji amarili apsivaikuoti?... nu niekaip nenori vaiku auginti
Ir aš pastebėjau, kad tie didieji (žydi dideliais ryškiais žiedais) amariliai nelabai mėgėjai "vaikuotis"... Mano paprastasis raudonas amarilis tai vaikų bent po kelis kiekvienais metais išaugina - išmetu, nes neturiu, kur padėti, jau visus apdalinau... O didelis raudonas ir margas amariliai kaip neduoda vaikų, taip neduoda... Galvoju, kad jų veislės tokios išvestos mažai "vaikingos", kad neprisidaugintumėme pačios augaliukų, o kad pirktume iš parduotuvių...
Pastebėjau, kuo sudėtingesnėm sąlygom amariliai gyvena - tuo labiau žydi ir vaikuojas. Kiek mačiau amarilių augančių darbuose, tokiuose mažiukuose vazonėliuose, tai jie ir vaikų prileidę, ir žiedais didžiausiais apsikrovę .
Bet maniškis amarilis (irgi iš tų didžiųjų) irgi neturėjo vaikų, vienais metais persodinau, nu kažkaip jam patiko, atsirado vaikas ir dar du kotus su žiedais išvarė . Po kelių metų vaiką persodinau, tai dabar viens su kitu žiedų gausa lenktyniauja , o vaikas irgi jau vaikiuką išleido.
Bet maniškis amarilis (irgi iš tų didžiųjų) irgi neturėjo vaikų, vienais metais persodinau, nu kažkaip jam patiko, atsirado vaikas ir dar du kotus su žiedais išvarė . Po kelių metų vaiką persodinau, tai dabar viens su kitu žiedų gausa lenktyniauja , o vaikas irgi jau vaikiuką išleido.
Galbūt pasirodysiu kaip visiška neišmanėle, bet ar amarilis ir meilenis ta pati gėlė ar ne?
QUOTE(raganyte @ 2005 03 23, 13:01)
Galbūt pasirodysiu kaip visiška neišmanėle, bet ar amarilis ir meilenis ta pati gėlė ar ne?
tu visiškai teisi, meilenis "liaudiškai" vadinamas amariliu.