Įkraunama...
Įkraunama...

Amarilis

QUOTE(bazuka @ 2007 02 07, 10:17)
Sveikutės ,
nuostabūs jūsų visų amariliai  wub.gif
o šitas praeitais metais taip atrodė pas mano vyrą darbe  smile.gif kaip sakant vyrų kompanijoj neblogai suvešėjęs , jie patys jį ir prižiūri  mirksiukas.gif
user posted image

FANTASTIKA blink.gif Pavydžiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(bazuka @ 2007 02 07, 10:17)
Sveikutės ,
nuostabūs jūsų visų amariliai  wub.gif
o šitas praeitais metais taip atrodė pas mano vyrą darbe  smile.gif kaip sakant vyrų kompanijoj neblogai suvešėjęs , jie patys jį ir prižiūri  mirksiukas.gif
user posted image

Cia, matyt, pasitaike vyrai-geliu myletojai thumbup.gif Ispudinga biggrin.gif
Atsakyti
Nu super vyrai smile.gif Ne kiekvienamoteris uzaugintu, o cia be zado likau thumbup.gif
Atsakyti
wub.gif wub.gif Bazuka blink.gif net nesitiki,kad vyrai taip gali priziureti gelytes thumbup.gif Saunuoliai drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
Ir mane sužavėjo vyrų prižiūrimos amarilės drinks_cheers.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Kai pamaciau- tai issiziojau ir neuzsiciaupiau...... Cia tai geras, kad vienu metu suzydetu visi ziedai thumbup.gif
Atsakyti
Na , kaip vyras sakė , priežiūra tik palaistymas,o vazonas tai tik kažkoks mažas plastikinis indelis.Šiemet ir žydėjo gausiai, tai pasiūliau , kad patręštų truputį , tai atsisakė.Sako , dar sugadinsiu... lotuliukas.gif parnešė ir man iš tų pačių, pernai žydėjo,o šiemet tai tik lapus kol kas smagiai leidžia , matyt , per daug popinu.Gal pas juos aura geresnė g.gif lotuliukas.gif viena moteriškė iš savo kabineto pas juos atitempė , sako ,gal pas jus žydės , pas ją jau keli metai stovi ir nieko...Tai juokiausi , kad apdulkinsit ir žiedai ohoooo...kokie bus wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutes,
Radau tokia knygele "Jaunajam gelininkui" biggrin.gif
Stai, kas joje rasoma apie amarilius (meilenius):

" Meilenis (Hippeastrum)
Gentyje yra 75 rusys.Priklauso amariliniu (Amaryllidaceae) seimai. Auga Amerikos zemyno tropikuose ir subtropikuose. Tai svoguniniai augalai, su dirziskais , iki 70 cm ilgio lapais, ir ilgais ziedynais, kuriuose buna 1-6 stambus ivairiu spalvu ziedai. Zydi ziema ir pavasari. Sukryzminus kai kurias rusis, isvesta daug hibridiniu veisliu. Jos vadinamos hibridiniais meileniais (H.hortorum).
Reguliuojant ramybes periodo laika, meilenius galima prazydinti numatytam terminui: Naujiems metams ar veliau. Ziema ir pavasari meileniai kambaryje zydi, auga, suformuoja naujus svogunelius. vasaros pradzioje galima pasodinti lauke. Rugpjucio menesi meileniai pereina i ramybes busena, kuri trunka 2 menesius. Svogunai persodinami i vazonelius ir laikomi tamsioje vesioje patalpoje. Laistoma kas 2 savaites. Po 2 menesiu pradeda augti ziedynstiebiai.Greiciau pradeda augti, jei vazoneli, atnese i patalpa, padedame prie radiatoriaus. Ziedynstiebiams uzaugus 6-10 cm, augalai statomi i silta, sviesia vieta ir pamazu pradedami vis gausiau laistyti pasildytu, apie 25 C temperaturos vandeniu. Taip svogunai pazadinami is ramybes per 30 dienu ir greiciau. Prazyde augalai laikomi 12-14 C temperaturoje, kad ilgiau zydetu. Perzydejusiu augalu svogunai auga toliau. Senesni kaip 5 metu svogunai gali zydeti 2-3 kartus per metus, taciau tuo atveju kitais metais buna isseke ir nezydi. Kiekvienas svogunas gali buti auginamas 10-20 metu.
Meileniai dazniausiai dauginami svogunais, uzauganciais salia pagrindo."
Atsakyti
Maniškė jau pežydėjo verysad.gif Dabar leidžia vis naujus lapus. Aš ją vis patręšiu. Tegul kaupia jėgas kitam žydėjimui. thumbup.gif
Atsakyti
Mano tik ruosiasi zydeti. Klausykit, as puseseriai viena padovanojau. Ir gana dideli guma, o mano jauziedynai stiebiasi, o jos tik lapai. Liepiau lapus nuplauti. Kaipmanot ka dabar reiktu daryti, kad isprievartautume ja zydeti.
Atsakyti
Gal jis pasodintas į didelį vazoną, tai teks palaukti kol priaugs pilnas šaknų? g.gif Aš saviškės lyg ir neprievartauju schmoll.gif Kai rudenį pradeda vėsti oras - parsinešu iš lauko į kambarį ir ji po kiek laiko pradeda leisti žiedynus. bigsmile.gif
Atsakyti
sveikos,noriu pasidziaugti...dovanu gavau tamsiai raudona amarili...tikras saunuolis jau antras ziedynkotis przydo,ir svogunas labai stiprus ir jau su vaikeliu... wub.gif

kaip manot,kur geriausiai galima vilniuje rasti dideliais ziedais (baltais su rauktu pakrasteliu) amariliu?aciu... ax.gif
Atsakyti