Labai grazus Fikuselio amariliai . Ir pirma, tokia siauralape, ir antra - spalva.
O as tik vakar ikisau i zemes rudeni israuta is darzo svoguna - tai dabar prilaisciau, pastaciau ant palanges ir lauksiu ziedu. Pernai graziai , stambiai zydejo, ziuresim, ar siemet pasiteisins mano drastiskas "poilsio be zemiu" metodas
Šiaip aš irgi laikau be žemių-rudenį išraunu ir padedu patamsy.Bet praeitą vasarą į daržą nepasodinau,tai mažai žiedų,tepražydo šitie du,o kiti visi nežydės.
oho, be žemių laikyti.. kažkaip pabijočiau, bet jei pasiteisna...
nors mano ar taip ar taip, po kelis akrtus per metus žydi.
QUOTE(grange @ 2007 01 10, 14:39)
oho, be žemių laikyti.. kažkaip pabijočiau, bet jei pasiteisna...
Na, kazkur skaiciau, kad kaip ir kitas svogunines geles (tulpes, narcizus), amarilius galima palikti pailseti ir be zemiu. Tai siemet pirmakart isbandau si metoda Apie rezultatus pranesiu veliau... Bet kaip matau is Fikuselio zinutes, sis metodas nera jokia naujiena. Tikesimes geriausio
Pražydo ir mano gėlytė Ir dar papildomai vieną žiedą leidžia, tai šiemet džiaugsimės keturiais žiedeliais
QUOTE(KRISTIDA @ 2007 01 12, 14:37)
Pražydo ir mano gėlytė Ir dar papildomai vieną žiedą leidžia, tai šiemet džiaugsimės keturiais žiedeliais
Graži gėlytė,ir aš tokią turiu,tik dar neleidžia žiedų
QUOTE(allegro @ 2007 01 17, 11:36)
Graži gėlytė,ir aš tokią turiu,tik dar neleidžia žiedų
Tai čia ko gero klasikinis, senovinis amarilis Tik kitiems pasipuošia keturiais žiedais iš karto, o maniškis tik dviem Ir visada sausio viduryje
Sveikos Parodysiu ir aš savo amarilį, žydi jau savaitę Nemoku aš jų auginti, praeitą kartą žydėjo liepos mėnesį
Labai graži gėlė, Amarilis. Mano mama kažkada augindavo raudoną, kuris žydėdavo apie vasario vidurį ir tokį patį smulkiažiedį, bet mūsų katytė kelis sykius gėlę apvertė, poto prisisiojo ir žinoma po tokios streso gėlė numirė. Na atsiprašau, gal čia biški ne į temą Po žydėjimo kokį mėn. nupjaudavovisus lapus, nelaistydavo ir pakišdavo po vonia, o ant žiemos ištraukdavo, sako, kad jos taip miega , bet žydėjo kiekvienais metais ir dar vaikiukus leisdavo. Norėčiau įsigyti, amarilio svogunėlių, gal kas galit pasiūlyti?
QUOTE(sigita @ 2007 01 23, 13:41)
Labai graži gėlė, Amarilis. Mano mama kažkada augindavo raudoną, kuris žydėdavo apie vasario vidurį ir tokį patį smulkiažiedį, bet mūsų katytė kelis sykius gėlę apvertė, poto prisisiojo ir žinoma po tokios streso gėlė numirė. Na atsiprašau, gal čia biški ne į temą Po žydėjimo kokį mėn. nupjaudavovisus lapus, nelaistydavo ir pakišdavo po vonia, o ant žiemos ištraukdavo, sako, kad jos taip miega , bet žydėjo kiekvienais metais ir dar vaikiukus leisdavo. Norėčiau įsigyti, amarilio svogunėlių, gal kas galit pasiūlyti?
Jei tu Vilniuje,viena galeciau padovanoti
QUOTE(marfa @ 2007 01 23, 14:59)
Jei tu Vilniuje,viena galeciau padovanoti
Taip as vilnietė ir mielai paimciau svoguneli.
Marfa , tavo az turbut perpildyta, negaliu tau siusti zinuciu