Gal zinote,kur Vilniuje galima isigyti amariliu arba Hippeastrum'u???
Kol kas Vilniuje niekur nemaciau, esu macius tik Kauno Senukuose (keli vazoneliai)...
Kol kas Vilniuje niekur nemaciau, esu macius tik Kauno Senukuose (keli vazoneliai)...
QUOTE(Ninin @ 2005 03 09, 22:14)
Gal zinote,kur Vilniuje galima isigyti amariliu arba Hippeastrum'u???
Nu tikrai mačiau Akropolio Maximoj, ir šiaip gėlių parduotuvėse.
O manau, Ermitažo oranžerijoj tikrai rastum daug .
QUOTE(Susiena @ 2005 03 01, 13:43)
Aš tai jau gal 10 metų laistau iš viršaus ir nieko! Gal priklauso dar nuo žemės pralaidumo ir drenažo? Žinoma, jei pilsi tiesiai ant svogūno, tai tikrai supus! O šiaip tai dar žinau, kad amariliams patinka maži vazonai.
Aš irgi anksčiau laisčiau ant viršaus, bet sužinojusi to atsisakiau, nu kam daryt, kaip jiems nepatinka. Vis tiek vandenį geria tai dugne esančios šaknys, svogūnui jo nereikia. Man atrodo, kad kažkaip geriau augt ėmė laistant į lėkštelę .
Na, amariliu myletojos, pasakykit man kaip ji atskirti nuo klivijos?? O tai ziuriu niekaip atskirt negaliu.Gal cia ta pati gele? o gal jos giminiskos? nes turiu toki augaleli ir bandau priskirt kuriai nors rusiai.
sveikos,
o kaip priziureti padovanota amarilio zieda (nupjauta), kad ilgiau zydetu? ACIU
QUOTE(sprinza @ 2005 03 10, 11:27)
sveikos,
Įmerk į vandenį tik pačią koto apačią, nes gali imt pūt kotas, gali šiek tiek parūgštint vandenį citrinos rūgštim ar sultim. Ir nestatyk ant tiesioginės saulutės .
QUOTE(Violeta* @ 2005 03 10, 11:01)
Na, amariliu myletojos, pasakykit man kaip ji atskirti nuo klivijos?? O tai ziuriu niekaip atskirt negaliu.Gal cia ta pati gele? o gal jos giminiskos? nes turiu toki augaleli ir bandau priskirt kuriai nors rusiai.
amarilis turi svoguna, o klivija - ne.
Visiskai teisingai..Klivija turi ant vieno koto daug ziedu(10-18),o amarilis(3-6).Amarilio didesni.
O mano amariliai šįmet labai keisti. Paprastai vasario pabaigoje - kovo pradžioje pradėdavo leisti žiedus (auginu 3: 1 raudoną ir 2 baltus), o dabar visai kitaip... Kai buvo atšilęs oras sausį, tai raudonasis prabudo, pradėjo leisti žiedą. Oras atšalo, žiedas sustojo augt ir išsiskleidė ant kotelio gal 7 cm . Dabar lapelius leidžia, o kiti du tebemiega... Kaip ir norėtųsi jau persodint, bet gal miegančių nereikia judint?
Kaip ir klivijas gali paliet siltesniu vandeniu(jei ziedas pusiau zydejimo strigo"..