Įkraunama...
Įkraunama...

Amarilis

QUOTE(Eglužė žiemos @ 2006 12 20, 15:55)
Žiūriu aprimus tema, tai aš šiek tiek atgaivinsiu biggrin.gif . Gal jūs kuri nors man paaiškinsit kas per gėlė pas mane- tiksliau aš jos vaikelius kelis nuvogiau nuo močiutės blush2.gif (o ji iš kur nebeatsimenu). Taigi: pas ją žydėjo tik 1 kartą per 5/7 metus ir žiedai kaip klivijos, bet tai svogūninė gėlė ir lapai kaip amarilio. Dėl pirktinių amarilių vaikavimosi tai manau, kad g.b. jos genetiškai ar dar kaip apdirbtos kad nesivaikuotų verysad.gif Aš senokai gal 4 ar 5 m. kai auginu vieną pirktinę lemon laim spalvos, bet jokio vaikelio dar neradau. O užsakymų tai yra verysad.gif
Papildyta:
tiksliai neatsimenu, bet kažkurios dalyvės avatare labai panašūs ar tokie patys žiedai, kaip mano nežinomo kvietkelio

Kartais ne tokia?
user posted image
Jei tokia, tai tikrai klivija mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš irgi šiemet pirmą kartą auginu amarilį, tačiau nežinau kokios spalvos. Irgi viena bobulytė davė, sakė turėjo kelių rūšių, tik nežinojo kokį man duoda, tai va laukiu staigmenos. Kotas jau didžiausias ir pumpurai du sukrauti, auga kaip pašėlęs thumbup.gif Lauksiu žiedelių tongue.gif
Atsakyti
ilja- taip, bet tik žiedai smile.gif , o šiaip ji svogūninė ir lapai daug siauresni, gal koks tik ketvirtadalis klivijos. Todėl aš ir pasimetusi verysad.gif visalaik galvojau kad kliviją auginu paskui išsiaiškinau jog jos nesvogūninės. doh.gif
Pas mane tik lapai ir lapai, vasarą gražūs žali 7-8, rudeniop nugelsta iki 2-3, kartais apsivaikuoja, o be to ir svogūniuks žiauriai lėtai didėja. Pumpurų visai nesiruošia leisti- buvau "nuknisus" 2 svogūnėlius, atsibodo su jais cirkintis tai vieną išmečiau, kitas matyt išsigando g.gif ir šiek tiek pasitaisė- ciebulis ir lapai didesni, daugiau, bet vis nežydi. Šiandie atradau šią temą, perskaičiau ir nutariau pakankint. ph34r.gif Labai mažai laistysiu, bandysiu užmigdyt, tada po kelių mėn. žadint. Gal taip ji susiprotės, kad reikia žydėt. blush2.gif
Atsakyti
Na štai, mus per pačias šventes pradžiugino amarilis, per pačias Kalėdas parodė vieną žiedą, o per Naujuosius jau žydėjo visi keturi smile.gif
Atsakyti
GGGRRRAAAŽŽŽIII
Atsakyti
user posted image
Atsakyti
pas vaiką darželyje irgi mačiau pradeda žydėti, o maniškės tai laiptinėje ilsisi.
Atsakyti
QUOTE(indregu @ 2007 01 02, 11:19)
Na štai, mus per pačias šventes pradžiugino amarilis, per pačias Kalėdas parodė vieną žiedą, o per Naujuosius jau žydėjo visi keturi smile.gif

Mano amarilio žiedų spalva tokia pati tik žiedus du tesukrauna. Dabar kaip tik pumpurą kelia, sausio pabaigoj žydės bigsmile.gif Šiaip gėlytė laaabai sena ir neatsimenu kada persodinta, neaišku beturi ji ten žemės ar vien tik šaknys, cebulis per visą vazono skersmenį beveik blush2.gif Bet lapus augina sodriai žalius, žydi kasmet, tik vaikiukų neleidžiu augint, nupešioju vis.
Atsakyti
O ta i klivija panasi nebus Valote (Valotta).Ji zemesne,svogunine,ziedai,kaip amariliu,tik smulkesni.
O kas del kliviju genetisko apdirbimo,kad nesivaikuotu..galima rast budu ir juos "issaukt":)
Atsakyti
Va mano dvi gražuolės,likusios šiemet nežydės unsure.gif

http://img84.imagesh...=img0363bo1.jpg

http://img119.images...age=kelttp5.jpg
Atsakyti
QUOTE(Fikuselis @ 2007 01 09, 10:59)
Va mano dvi gražuolės,likusios šiemet nežydės unsure.gif

Vaje, koks grožis bigsmile.gif Pirma labai įdomi, o antra pilnavidurė wub.gif Iš kur įsigijai, jei nepaslaptis ax.gif
Atsakyti
Pirmąjį pirkau pernai Maksimoje,kainavo gal 14 litų,o kitas iš Florexlitos-prieš porą metų pirkau-vadinas regis RedPeackok,jei nesumelavau.Bet žydi kasmet,esu patenkinta. biggrin.gif
Atsakyti