Įkraunama...
Įkraunama...

Amarilis

Aciu mergytes :4u:padejot apsisprest, mano grazuolis jau namie,tik jau kol issirinkau is 4 doh.gif vienas uz kita grazesni.o dar kita savaite sake vel ves ir lygtai zadejo but pilnaviduriu ..labai noriu ruzavo arba balto.Tai dabar laukiu to naujo vezimo ,tik kaip reiks seimyna itikint kad va man ju tik ir truksta iki pilnos laimes g.gif ax.gif
Atsakyti
4u.gif O mes pirkome soda ir bekasant lysves,radau 3 amarilio svogunelius lotuliukas.gif thumbup.gif ,idomu... g.gif kokios spalvos bus,kai zydes... biggrin.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2006 10 20, 08:09)
Amarili galit pirkti zydinti.Tuomet bus garantija,kokia spalva zydes kitais metais.Perzydes-neliesit-pailses.Juk ziema dar tik prasideda.Vasarai jei turesit galimybe-isodinsi lauke.Ten vasaros,o rudeni isodinsit i vazona.Tas tarpas nuo isodinimo iki ziedu ir laikomas ramybes periodu.Tuo metu neliejama,padedama rusyje ar po spintele ir pamirstama.Retkarciais pasiziureti.Kai prades leisti daigeli-iskelti i sviesa.Tik dar nelieti,nes isaugs lapai ir nezydes.
O baimintis olandisku tikrai neverta.Pries kelis metus mano mamai parveze is Olandijos baltai zydincio svoguna,kuris svere 500gr.Parveze link vasaros,tai mama isveze i soda ir lauke pasodino.Rudeni isodino i vazona.Ziema prazydo didziuliais ziedais.
O parduotuvese zinau del ko nusiperkam ne ta,ka norim.Atkreipkit demesi i zmones.Paeme,paciupinejo kokia spalva ir padejo bet kur..(jei yra keliu spalvu pasirinkimas ir padeta savitarnoj)..As kai anais metais nepirkau-prisiziurejau..O po to patys pyksta,kad ne toki gavo..
Lapu nereikia dabar nupjauti.Jie patys pajute ziema pamazu nudziovins(ypac namuose,kur nebus laistomi).Nevisai teisi,kur sake nupjovus su nauja jega atzelia.Atzelt atzelia,bet augalas bus silpnesnis,nes nebus turejes ramybes.Tokie tik leidzia lapus,bet nezydi.Tiesiog neliekit ir pats augalas susipras.Is lauko atnestieji dar nesuvokia kur esantys ir kas ju laukia..
Nusipirkus isodinti i zeme ir nelietus padeti tamsiai.Lai pailsi.Jei perkat su lapais ir ziedais-po zydejimo nelieti.Trasu,vandens uzteks tu,kuriu bus sukaupes zydejimo metu(per zydejima lieti,tresti).Po zydejimo viena karta paliueti be trasu ir viskas..jei norit dar ziedu..

as pati is Amsterdamo parsiveziau du svogunus, kaip ten vadinama "Mega Amarilis", kaip ir rasei svogunai po puse kilo sveriantys. Mama pasodino i vazona ir kiekvienas is ju isaugino po du stiebus, o ant kiekvieno stiebo po 4-6 ziedus. Kai jie nuzydejo, stiebus nupjovem, o lapus palikom. As turejau omenyje, kad lapus reikia nupjauti, kai augalas be ziedu pastovi 3-4 menesius, t.y. po jo ramybes periodo, sorry, jei kas suprato kitaip. Praejus tiems menesiems be ziedu, o tik su lapais tada jau reikia nupjauti tuos lapus ir jie turetu is naujo auginti ziedkocius. Parasysiu ar pasitvirtino si teorija, pries Kaledas jau turetu buti aisku 4u.gif
Atsakyti
O kokia temperatūra poilsio periodu turi būti? Ir ar būtinai turi būti tamsu?
Atsakyti
Kaune vykusioje parodoje prie LŽŪU nusipirkau amarilio svogūnėlį, nu sakė baltas, bet jau greitai turėsiu galimybė patikrinti. O gi mano amarilis, dar tik prieš mėnesį įkištas į žemę, neišleidus lapų, leidžia žiedą. ax.gif Kaip faina biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mazu-le @ 2006 11 10, 22:49)
Kaune vykusioje parodoje prie LŽŪU nusipirkau amarilio svogūnėlį, nu sakė baltas, bet jau greitai turėsiu galimybė patikrinti. O gi mano amarilis, dar tik prieš mėnesį įkištas į žemę, neišleidus lapų, leidžia žiedą.  ax.gif Kaip faina biggrin.gif

thumbup.gif Nepamirsk nufotografuoti ir ikelti grazuoliuko nuotraukyte, kai zydes,kad visos galetumem pasidziaugti wub.gif biggrin.gif
Atsakyti
Turiu kokius 5 amarilius. Stovėjo jie pas mane laiptinėje, kaip niekam nereikalingi, bet vieną dieną nusprendžiau parsinešti juos į butą ir susitvarkyti. Persodinau, nuėmiau mažus svogūnėlius, nukarpiau senus lapus, tręšiu, bet neleidžia žiedkočio, tik lapai šviežesni atauga.
Noriu paklausti kaip jas prižiūrėti, kad žydėtų? Tie svogūnėliai labai seni, dar nuo močiutės likę, visą laiką būdavo žemėje ir žaliuodavo. Ar reikia jiems kažkokio ramybės periodo ir pan.?
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2006 11 11, 12:46)
Turiu kokius 5 amarilius. Stovėjo jie pas mane laiptinėje, kaip niekam nereikalingi, bet vieną dieną nusprendžiau parsinešti juos į butą ir susitvarkyti. Persodinau, nuėmiau mažus svogūnėlius, nukarpiau senus lapus, tręšiu, bet neleidžia žiedkočio, tik lapai šviežesni atauga.
Noriu paklausti kaip jas prižiūrėti, kad žydėtų? Tie svogūnėliai labai seni, dar nuo močiutės likę, visą laiką būdavo žemėje ir žaliuodavo. Ar reikia jiems kažkokio ramybės periodo ir pan.?

4u.gif Sveika,jau raseme,jiems butina pailseti,pasiskaityk pati,nes as visko neprisimenu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(marfa @ 2006 11 11, 11:53)
thumbup.gif Nepamirsk nufotografuoti ir ikelti grazuoliuko nuotraukyte, kai zydes,kad visos galetumem pasidziaugti  wub.gif  biggrin.gif

Būtinai 4u.gif O jis kaip sparčiai auga, šakės smile.gif Turėčiau greitai sulaukti pražystant biggrin.gif
Atsakyti
idomu ar yra kur dabar lietuvoi pirkt ju...noreciau nusipirkt anksciau auginau viena balta su raudonu ziedais..bet padovanojau daba noreciau vel tureti tokia:)
Atsakyti
QUOTE(darkness_lower @ 2006 11 12, 19:57)
idomu ar yra kur dabar lietuvoi pirkt ju...noreciau nusipirkt anksciau auginau viena balta su raudonu ziedais..bet padovanojau daba noreciau vel tureti tokia:)

blink.gif kaip suprasti balta su raudonais ziedais?Lapai balti ir raudoni ziedai? g.gif Tokio ir as dar nemaciau schmoll.gif
Atsakyti
ne ne ne ziedas margas buvo baltai raudonas:)
Atsakyti