Įkraunama...
Įkraunama...

Amarilis

QUOTE(boruzka @ 2006 09 30, 20:50)
o kokias trasas perkat amariliams ?  as kai pasiimsiu savuosius irgi galvoju palaipsniui traukti  ax.gif

as amarilius tresiu jiems speceliomis trasomis, senukuos yra ju pirkti, o kad jiems jos patinka tai tikrai matos, nes kaip pardedjau lastyti tai taip jis atsigavo, labai grazius lapus isleido smile.gif o as siaip ju neisemu is vazonu visada jie buna juose ir per visa ziema, laikau juos laiptinej nes namie neturiu vietos tokiai gelytej, bet ir ten jas labai myliu ir priziuriu, gerai kad kas is kaimynu nesumasto ju papsisikolinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Indre_ @ 2006 09 30, 22:14)
as amarilius tresiu jiems speceliomis trasomis, senukuos yra ju pirkti, o kad jiems jos patinka tai tikrai matos, nes kaip pardedjau lastyti tai taip jis atsigavo, labai grazius lapus isleido  smile.gif  o as siaip ju neisemu is vazonu visada jie buna juose ir per visa ziema, laikau juos laiptinej nes namie neturiu vietos tokiai gelytej, bet ir ten jas labai myliu ir priziuriu, gerai kad kas is kaimynu nesumasto ju papsisikolinti smile.gif

na as sitam reikalui turiu tamsu nesildoma kambariuka ax.gif ten bulves uogienes puikiausiai stovi manau ir amariliams per ziema bus gerai g.gif
Atsakyti
Tai v isdėlto žiemai reikai juos padėti tamsiai
Atsakyti
Jiems reikia ramybes.Tad tamsioji-puiki ramybes oaze.Svarbu,kad nebutu dregna.Pailseje leis ugliuka,tuomet ir parsinesim i sviesa.Ramaus jiems miegelio..
Atsakyti
Aš irgi vakar gavau iš tokios moterėlės amarilį, tik jis dar labai mažas, tai turbūt man dar ir nežydės?
Atsakyti
o lapelius nupjauti reikia, nešant į ramybės vietą?
Atsakyti
pagal mano vieną receptuką po poilsio reikia nupjaut lapus ir tada jie su nauja jėga stiebiasi į viršų 4u.gif
Atsakyti
bukit gerutes,labai reikia jusu patarimo:nusiziurejau prduotuvej graziausius amarilius,o jau ziedu didumelis..ir svogunu..tik va ar apsimoka man juos pirkt jei dabar jie zydi?o tai kada pailses?ar nesuvargs jie man vazone per ziema?siaip tai palyginti pigus -tik 10lt.tai gal bandyt?patarkit kuo skubiau -nes ispirks rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(zebrina @ 2006 10 19, 11:47)
bukit gerutes,labai reikia jusu patarimo:nusiziurejau prduotuvej graziausius amarilius,o jau ziedu didumelis..ir svogunu..tik va ar apsimoka man juos pirkt jei dabar jie zydi?o tai kada pailses?ar nesuvargs jie man vazone per ziema?siaip tai palyginti pigus -tik 10lt.tai gal bandyt?patarkit kuo skubiau -nes ispirks rolleyes.gif

4u.gif Pirk negalvodama,perzydes...veliau pailses ir vel zydes.... wub.gif O kur cia taip pigiai parduoda?(isduok paslapti) lotuliukas.gif Gal ir man dar vieno reiketu... g.gif doh.gif
Atsakyti
Mano mama anksciau augino daug amariliu, ivairiausiu spalvu.... Tai niekad jokio specialaus ramybes periodo jiems nedarydavo. Bet.... kiekviena pavasari is vazonu persodindavo sode i lysve, atviram lauke... Tai amariliai patys visus zieminius lapus numesdavo, ir uzaugindavo naujus. Rudeny mama juos visus vel i vazonus susodindavo ir parvezdavo namo. O ziema jie visi puldavo masiskai zydeti, net po kelis stiebus vienu metu isleisdavo thumbup.gif Ir jokiu specialiu trasu nepildavom....
Atsakyti
Bet cia tie amariliai tai kiek supratau kad olandiski-trasu pripumpuoti,tai ar nebus taip kad vienkartiniai g.gif atzydes ir ate..Tiems lietuviskiems tai kazkaip paprasciau,jie tokie atsparus thumbup.gif na bet turbut bandysiu,nes labai jau gundo..o o veiksmas vyksta Birzuos smile.gif
Atsakyti
Amarili galit pirkti zydinti.Tuomet bus garantija,kokia spalva zydes kitais metais.Perzydes-neliesit-pailses.Juk ziema dar tik prasideda.Vasarai jei turesit galimybe-isodinsi lauke.Ten vasaros,o rudeni isodinsit i vazona.Tas tarpas nuo isodinimo iki ziedu ir laikomas ramybes periodu.Tuo metu neliejama,padedama rusyje ar po spintele ir pamirstama.Retkarciais pasiziureti.Kai prades leisti daigeli-iskelti i sviesa.Tik dar nelieti,nes isaugs lapai ir nezydes.
O baimintis olandisku tikrai neverta.Pries kelis metus mano mamai parveze is Olandijos baltai zydincio svoguna,kuris svere 500gr.Parveze link vasaros,tai mama isveze i soda ir lauke pasodino.Rudeni isodino i vazona.Ziema prazydo didziuliais ziedais.
O parduotuvese zinau del ko nusiperkam ne ta,ka norim.Atkreipkit demesi i zmones.Paeme,paciupinejo kokia spalva ir padejo bet kur..(jei yra keliu spalvu pasirinkimas ir padeta savitarnoj)..As kai anais metais nepirkau-prisiziurejau..O po to patys pyksta,kad ne toki gavo..
Lapu nereikia dabar nupjauti.Jie patys pajute ziema pamazu nudziovins(ypac namuose,kur nebus laistomi).Nevisai teisi,kur sake nupjovus su nauja jega atzelia.Atzelt atzelia,bet augalas bus silpnesnis,nes nebus turejes ramybes.Tokie tik leidzia lapus,bet nezydi.Tiesiog neliekit ir pats augalas susipras.Is lauko atnestieji dar nesuvokia kur esantys ir kas ju laukia..
Nusipirkus isodinti i zeme ir nelietus padeti tamsiai.Lai pailsi.Jei perkat su lapais ir ziedais-po zydejimo nelieti.Trasu,vandens uzteks tu,kuriu bus sukaupes zydejimo metu(per zydejima lieti,tresti).Po zydejimo viena karta paliueti be trasu ir viskas..jei norit dar ziedu..
Atsakyti