Įkraunama...
Įkraunama...

Amarilis

Sveikos,
gėles myliu, turiu jų labai daug. Bet... blush2.gif laiptinėje turiu gal kokias 6 amarilius ir jų na kažkaip nemylėjau, tik karts nuo karto palaistydavau. ax.gif
Tai va nusprendžiau, kad tai graži gėlė ir reikia man ją atgaivinti.
kažkur skaičiau, kad jos mėgsta būti susigrūdusios (na gal ir sumaišiau su klivijom). Turiu omeny keli svogūnėliai susodinti šalia. Taip i padariau į vieną vazoną pasodinau tris, pažiūrėsiu kas gausis.
O gal galėtumėt apšviesti kada jos maždaug žydi?
Ir beje pastebėjau, kad vienas svogūnėlis toks minkštokas g.gif
Ar jas tręšti žydinčių gėlių trąšomis ar lapinių augalų?
O mažų svogūnėlių, tai krūva išmečiau doh.gif jų ten koks 30-40buvo iš visų trijų, nes jos buvo keleta metų nepersodinėjamos rolleyes.gif
Atsakyti
Eiiiii amarilių augintojos, sakykit ar žiemai nereikia amarilių iškasti ir sausai laikyti, o pavasarį vėl pasodinti?
Atsakyti
gal kuri dar turit vaikuciu ? ax.gif labai noreciau Vilniuje bigsmile.gif

tiesa man mociute parneshe is laiptines viena gelyte g.gif tiksliau 2 nedidelius vaikelius ir tvirtina kad amarilis ale kad nepanasu schmoll.gif sita be svogunelio o paprasu saknu ir lapai tokie ploni ilgi g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo boruzka: 29 rugsėjo 2006 - 17:01
O pas mane jau dygsta ėklytės, kurias atsiuntė Laumikė thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(saldainia @ 2006 09 29, 16:17)
Eiiiii amarilių augintojos, sakykit  ar žiemai nereikia amarilių iškasti ir sausai laikyti, o pavasarį vėl pasodinti?

g.gif Pavyzdžiui mano mama niekada jų gyvenime neiškasinėdavo, netręšdavo ir etc. Amarilių didelis puodas, ir žydi kiekvieną žiemą blink.gif
O va aš kelis savuosius buvau ištrėmusi į sodą. Kur dabar namuose reikės dėt, neišsivaizduoju. Ir kaip antrą sezoną amarilius pražydinti g.gif
Atsakyti
QUOTE(boruzka @ 2006 09 29, 17:00)
gal kuri dar turit vaikuciu ?  ax.gif  labai noreciau Vilniuje  bigsmile.gif

tiesa man mociute parneshe is laiptines viena gelyte  g.gif  tiksliau 2 nedidelius vaikelius ir tvirtina kad amarilis ale kad nepanasu  schmoll.gif sita be svogunelio o paprasu saknu ir lapai tokie ploni ilgi  g.gif

4u.gif Galeciau viena ne vaika padovanoti,tik ne vazono blush2.gif ,bet manau,kad tai ne beda,bet mano amarilis ne naujoviskas,bet uztat atsparus thumbup.gif mano liniuoteje gali pamatyti kaip jis atrodo,kai zydi mirksiukas.gif As gyvenu Pasilaiciuose mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(marfa @ 2006 09 30, 10:04)
4u.gif Galeciau viena ne vaika padovanoti,tik ne vazono blush2.gif ,bet manau,kad tai ne beda,bet mano amarilis ne naujoviskas,bet uztat atsparus  thumbup.gif mano liniuoteje gali pamatyti kaip jis atrodo,kai zydi mirksiukas.gif As gyvenu Pasilaiciuose mirksiukas.gif

parasiau az 4u.gif labai noreciau jo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(boruzka @ 2006 09 29, 18:00)
gal kuri dar turit vaikuciu ?  ax.gif  labai noreciau Vilniuje  bigsmile.gif

tiesa man mociute parneshe is laiptines viena gelyte  g.gif  tiksliau 2 nedidelius vaikelius ir tvirtina kad amarilis ale kad nepanasu  schmoll.gif sita be svogunelio o paprasu saknu ir lapai tokie ploni ilgi  g.gif

Man viena forumiete berods keturis amarilių vazonėlius padovanojo, tiesa, jie turputį nupėpę, bet jei nori galiu porą duoti, tik va nežinau, nei kaip žydi, nei kokie jie yra.
Atsakyti
QUOTE(saldainia @ 2006 09 30, 16:58)
Man viena forumiete berods keturis amarilių vazonėlius padovanojo, tiesa, jie turputį nupėpę, bet jei nori galiu porą duoti, tik va nežinau, nei kaip žydi, nei kokie jie yra.

na kolkas dekui uz pasiulyma 4u.gif msusitariau su marfa ir dar viena forumiete ax.gif
Atsakyti
Aš amarilių savųjų jau nuo rugpjūčio pabaigos nebelaistau,lapai po truputį džiūna.Kai nudžius,sukišiu kur į sandėliuką patamsin,o kai jau užsinorėsiu žiedų,trauksiu į šviesą po vieną ir kai iškiš žiedynus,imsiu laistyt,tręšt.Mano tokia sistema,čia kaip kas išmano,turbūt taip ir daro g.gif Vaikų deja neaugina,turiu porą iš Florexlito,porą iš Royalcolors.Žydi jie kasmet,bet nebe taip,kaip pirmaisiais metais.Svogūnai susmulkėja,teišleidžia po vieną ,pora žiedstiebių.Bet žiemą,kai visur tamsu ir šalta,vistiek labai pradžiugina... rolleyes.gif
Atsakyti
o kokias trasas perkat amariliams ? as kai pasiimsiu savuosius irgi galvoju palaipsniui traukti ax.gif

Atsakyti
QUOTE(Fikuselis @ 2006 09 30, 19:48)
Aš amarilių savųjų jau nuo rugpjūčio pabaigos nebelaistau,lapai po truputį džiūna.Kai nudžius,sukišiu kur į sandėliuką patamsin,o kai jau užsinorėsiu žiedų,trauksiu į šviesą po vieną ir kai iškiš žiedynus,imsiu laistyt,tręšt.Mano tokia sistema,čia kaip kas išmano,turbūt taip ir daro g.gif Vaikų deja neaugina,turiu porą iš Florexlito,porą iš Royalcolors.Žydi jie kasmet,bet nebe taip,kaip pirmaisiais metais.Svogūnai susmulkėja,teišleidžia po vieną ,pora žiedstiebių.Bet žiemą,kai visur tamsu ir šalta,vistiek labai pradžiugina... rolleyes.gif

Aš tai visai niekur jų nekišu, o visą laiką saikingai laistau ir pavasariop jie patys pradeda žydėti. O mano iš Florexlit jau kelinti metai žydi gražiais dideliais žiedais, ir net vaikus veda.

galėčiau kam nors lietuviško raudono amarilio vaikelių padovanoti, pavasarį viena forumietė žadėjo paimti, bet vis dar turiu. Kai pradės balkone šalti nebeturėsiu kur dėti.
Atsakyti