QUOTE(myma @ 2006 09 20, 14:39)
Nu ir gražuolis
aš taip pat norėčiau pamėginti, bet bijau, kad gali neišeiti, nes nesu labai jau kokią stipri kulinarė, gal kas galėtų parašyti lietuviškai tą receptą
Išvoluojam mielinės tešlos stačiakampį sluoksnį, nupjaustom peiliu, kad būtų lygu, tešlos likučiai mums pravers. Tešla - 0.5 kg miltų, 250 ml pieno, 40 gr mielių, 1 kiaušinis, druska, cukrus.
Padedam įdarą. Šiuo atveju: pakepinti svogūnai porai, rūkyta šoninė, sūris.
Pradedant nuo kampų, darom įpjovas iki įdaro... storis - cm 3-4... po to sulankstome kasyte vienas ant kito, paliekam tik pirmą ir paskutinę įpjovą...
Iš pirmos įpjovos darom galvą
Dedam krokodilą į kepimo skardą arba tiesiai arba išlenkta
Rankomis suplojam snukį, ištempdami jį...
Darom šnerves...
Uodegyte susukam į pynę
Iš tešlos likučių lipdom dešrelę ir prilipdom vietoj antakių...
Plonesnė dešrelė, susukta į žiedą, bus vietoj akyčių...
Iš tešlos suformuojam 4 paplotėlius ir darom juose 4 įpjovas (5 pirštai)
Tai kojytės
Žandikaulių pakraščiais žirkliu darome dantis (pjaustom ne iki galo)
Žirkliais darome nelygumus ant odos
Po visą kūną
Kepam 25-30 minučių, o jei įdare yra faršo iki 40 min.
(o paveiksl. žiūrėk ten)