Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(ugne_11 @ 2007 10 12, 11:41)
O jie gaunasi trapus (kieti) ar tokie minksti kur iki pardavinėja?

kaip cia tau paaiskint,as nezinau kokius iki pardavineja,bet sitie ne trapus,ne kieti.
Atsakyti
QUOTE(Tija @ 2007 09 23, 19:45)
Šiandien jau antrą kartą kepiau obuolinius keksiukus. Labai skanūs ir purūs. Galima kepti ir kaip pyragą, tik ingredientus reiktų padvigubinti ir kepti dvigubai ilgiau. Iš duoto recepto išeina 8 keksiukai.

user posted image

2 kiaušiniai;
0,5 st. cukraus;
0,5 st. aliejaus;
1 st. miltų;
0,8 st. tarkuotų obuolių;
0,5 a.š. kepimo miltelių.

Kiaušinius išplakti su cukrumi. Po truputį maišant supilti aliejų, suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Turi gautis grietinės tirštumo tešla. Tada sudėti sutarkuotus obuolius, atsargiai išmaišyti ir tešlą supilti į keksiukų formeles. Kepti 180 0C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

user posted image

labai skaniai gavosi thumbup.gif
tik man jie gal truputėlį šlapoki tokie, gal ilgiau pakepti, kad sausesni būtų? 4u.gif g.gif
Atsakyti
o as siandien ryte iskepiau obuoliu pyraga su cinamonu wub.gif

teslai, 5 kiausiniai, stikline cukraus, stikline grietines, saukstelis gesintos sodos

obuolius supjaustyti griezineliais pora saukstu cukraus ir cinamono

stiklini inda istepiau aliejumi

i ikaitinta orkaite 1 val

skanaus mirksiukas.gif

user posted image
Atsakyti
Pyragas gardžiai atrodo:) man ruduo taip pat obuolių ir kt. rudeninių gėrybių pyragų metas.

Turiu klausimą: o prie tokio stiklinio indo sienelių pyragas neprilimpa? Aš mat turiu silikoninę formą, tai džiaugiuosi, kad ir riebalais nereik tept, ir neprilimpa.
Atsakyti
Siandien kepiau daividijos kokosinius sausainukus. Labai skanūs gavosi, tik jų mažokai... Greitai nyksta... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lauvire @ 2007 10 13, 14:02)
Pyragas gardžiai atrodo:) man ruduo taip pat obuolių ir kt. rudeninių gėrybių pyragų metas.

Turiu klausimą: o prie tokio stiklinio indo sienelių pyragas neprilimpa? Aš mat turiu silikoninę formą, tai džiaugiuosi, kad ir riebalais nereik tept, ir neprilimpa.


aciu 4u.gif siek tiek prilimpa, bet su peilio pagalba galima graziai isimti ax.gif

as vis neprisiruosiu ta forma nupirkti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Atlante @ 2007 10 12, 22:20)
labai skaniai gavosi  thumbup.gif
tik man jie gal truputėlį šlapoki tokie, gal ilgiau pakepti, kad sausesni būtų?  4u.gif  g.gif


Turbūt obuoliai sultingesni buvo, todėl ir šlapoki keksiukai gavosi. Man panašiai su vienu pyragu buvo.
Ar gerai iškepę visada galima patikrinti įkišant degtuką, jeigu ištraukiat aplipusį, tai dar reikia pakepti.
Papildyta:
Šiandien išbandžiau naują receptą su mieline tešla. Rezultatu likau patenkinta smile.gif

Mielinis pyragas su obuoliais ir kriaušėmis

Tešlai:
1 a.š. sausų mielių;
120 g cukraus;
2/3 st. šilto pieno;
2 st. miltų (dėjau daugiau, nes skystoka tešla gavosi);
¼ st. alyvuogių aliejaus;
žiupsnelis druskos.

Įdarui:
1-1,5 st. smulkiai pjaustytų obuolių ir kriaušių;
1 a.š. cinamono;
2 š. cukraus.

Mieles, cukrų ir pieną išmaišyti. Palaikyti, kol ims kilti burbuliukai (apie 5 min). Miltus druską, aliejų ir pieno bei mielių mišinį mediniu šaukštu išmaišyti iki vientisos masės. Tešlą 15-20 min minkyti rankomis, kol taps elastinga. Dėti į aliejumi išteptą dubenį ir palikti 20 min kilti.
Supjaustytus obuolius ir kriaušes, apibarstyti cinamonu bet cukrumi ir išmaišyti.
Pakilusią tešlą padalyti į dvi dalis. Iš vienos suformuoti skritulį, į vidurį dėti vaisių. Tešlos kraštus pakelti ir užlipdyti vaisius. Į vidurį vėl dėti vaisių ir užkelti kraštus. Taip sudėti pusė kiekio obuolių. Tą patį padaryti ir su likusia tešla.
Tešlą įdėti į kepimo popieriumi ištiestą formą ir palikti kilti. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min.

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Lalaa @ 2007 10 13, 12:19)
o as siandien ryte iskepiau obuoliu pyraga su cinamonu wub.gif

teslai, 5 kiausiniai, stikline cukraus, stikline grietines, saukstelis gesintos sodos

obuolius supjaustyti griezineliais pora saukstu cukraus ir cinamono

stiklini inda istepiau aliejumi

i ikaitinta orkaite 1 val

skanaus  mirksiukas.gif





O miltu sitam receptui nereikia?
Atsakyti
QUOTE(LABUSKA @ 2007 10 14, 12:19)
O miltu sitam receptui nereikia?


Turbut reikia, speju, maziausiai 1 stiklines... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ugne_11 @ 2007 10 13, 11:27)
Siandien kepiau daividijos kokosinius sausainukus. Labai skanūs gavosi, tik jų mažokai... Greitai nyksta...  biggrin.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif smagu,kad patiko,nu reikia kepti is dvigubos normos,jie is tiesu greitai kazkur nyksta.
Atsakyti
QUOTE(Lalaa @ 2007 10 13, 13:19)
o as siandien ryte iskepiau obuoliu pyraga su cinamonu wub.gif

teslai, 5 kiausiniai, stikline cukraus, stikline grietines, saukstelis gesintos sodos

obuolius supjaustyti griezineliais pora saukstu cukraus ir cinamono

stiklini inda istepiau aliejumi

i ikaitinta orkaite 1 val

skanaus  mirksiukas.gif

user posted image


+ 1.5 stiklines miltu 4u.gif


QUOTE(LABUSKA @ 2007 10 14, 13:19)
O miltu sitam receptui nereikia?


reikia blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Tija @ 2007 09 18, 10:08)
Šiandieniai priešpiečiai - obuoliai tešloje. Vis kitokiam skoniui išgauti į tešlą galima įmaišyti įvairių priedų: smulkintų razinų, džiovintų abrikosų, kokosų ar įpilti kokių nors sulčių (pvz., apelsinų). Man skaniausi – su kokoso drožlėmis. Iškeptus galima apibarstyti cukraus pudra, aplieti šokoladu.


Siandien kepiau!!!!laabai skanu,idejau kokosu drozliu,surijom visus is kart thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti