QUOTE(Atlante @ 2007 10 12, 22:20)
labai skaniai gavosi
tik man jie gal truputėlį šlapoki tokie, gal ilgiau pakepti, kad sausesni būtų?
Turbūt obuoliai sultingesni buvo, todėl ir šlapoki keksiukai gavosi. Man panašiai su vienu pyragu buvo.
Ar gerai iškepę visada galima patikrinti įkišant degtuką, jeigu ištraukiat aplipusį, tai dar reikia pakepti.
Papildyta:
Šiandien išbandžiau naują receptą su mieline tešla. Rezultatu likau patenkinta
Mielinis pyragas su obuoliais ir kriaušėmis
Tešlai:
1 a.š. sausų mielių;
120 g cukraus;
2/3 st. šilto pieno;
2 st. miltų (dėjau daugiau, nes skystoka tešla gavosi);
¼ st. alyvuogių aliejaus;
žiupsnelis druskos.
Įdarui:
1-1,5 st. smulkiai pjaustytų obuolių ir kriaušių;
1 a.š. cinamono;
2 š. cukraus.
Mieles, cukrų ir pieną išmaišyti. Palaikyti, kol ims kilti burbuliukai (apie 5 min). Miltus druską, aliejų ir pieno bei mielių mišinį mediniu šaukštu išmaišyti iki vientisos masės. Tešlą 15-20 min minkyti rankomis, kol taps elastinga. Dėti į aliejumi išteptą dubenį ir palikti 20 min kilti.
Supjaustytus obuolius ir kriaušes, apibarstyti cinamonu bet cukrumi ir išmaišyti.
Pakilusią tešlą padalyti į dvi dalis. Iš vienos suformuoti skritulį, į vidurį dėti vaisių. Tešlos kraštus pakelti ir užlipdyti vaisius. Į vidurį vėl dėti vaisių ir užkelti kraštus. Taip sudėti pusė kiekio obuolių. Tą patį padaryti ir su likusia tešla.
Tešlą įdėti į kepimo popieriumi ištiestą formą ir palikti kilti. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min.