[SIZE=7]Kas nori trapių sausainukų, primenančių smėlines juosteles, siūlau išsikepti šiuos.
[/B]Trapūs griliažiniai sausainiai
http://www.foto.lt/d.../view?id=413893
Tešlai: 100g sviesto, 3 tryniai, 2-3v.š. cukraus, truputis vanil. cukraus, 1v. š. manų kruopų, miltų tiek, kad tešla neliptų prie rankų, 1v.š. grietinės, truputis sodos, 3-4v.š. maltų riešutų.
Viršui: 0,5 stikl skaldytų riešutų, 0,5 stikl cukraus, 1 kiaušinio baltymas.
Trynius gerai išplakti su cukrumi ir vanil. cukrumi. Įpilti ištirpintą ir atvėsusį sviestą ir grietinę, joje nugesinus sodą. Suberti manų kruopas, miltus, maltus riešutus ir gerai išminkyti. Plonai iškočioti, išspausti formeles arba tiesiog supjaustyti juostelėmis. Patepti plaktu kiaušinio baltymu ir apibarstyti griliažo gabalėliais. Išdėlioti ant riebalais pateptos skardos ir kepti orkaitėje kol pagels.
Griliažui: Į indelį suberti cukrų, užpilti šiek tiek vandens. Kaitinti maišant kol cukraus sirupas sutirštės ir parus. Kai spalva bus kaip karamelės, suberti smulkintus riešutus, išmaišyti ir išpilti masę į riebalais pateptą lėkštę. Sustingusį griliažo gabalą susmulkinti.