Šiandieniai priešpiečiai - obuoliai tešloje. Vis kitokiam skoniui išgauti į tešlą galima įmaišyti įvairių priedų: smulkintų razinų, džiovintų abrikosų, kokosų ar įpilti kokių nors sulčių (pvz., apelsinų). Man skaniausi su kokoso drožlėmis. Iškeptus galima apibarstyti cukraus pudra, aplieti šokoladu.
Obuoliai tešloje
Obuolių;
1 didelis arba 2 maži kiaušiniai;
2 st. miltų;
1 st. pieno;
0,25 st. cukraus;
0,25 a.š. druskos;
2 a.š. vanilinio cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių;
aliejaus kepimui.
Visus produktus sumaišyti iki vienalytės masės. Obuolius supjaustyti griežinėliais, dėti į tešlą ir į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Kepti kol gražiai pagels (apie 3 min.). Leisti nuvarvėti ant servetėles, apibarstyti cukraus pudra ir tiekti ant stalo
QUOTE(Tija @ 2007 09 18, 10:08)
Šiandieniai priešpiečiai - obuoliai tešloje. Vis kitokiam skoniui išgauti į tešlą galima įmaišyti įvairių priedų: smulkintų razinų, džiovintų abrikosų, kokosų ar įpilti kokių nors sulčių (pvz., apelsinų). Man skaniausi su kokoso drožlėmis. Iškeptus galima apibarstyti cukraus pudra, aplieti šokoladu.
Obuoliai tešloje
Obuoliai tešloje
labai skaniai atrodo,o ar juos kepti kaip blynus,ar virti kaip spurgas,nelabai supratau as
QUOTE(daividija @ 2007 09 18, 12:10)
labai skaniai atrodo,o ar juos kepti kaip blynus,ar virti kaip spurgas,nelabai supratau as
Galiam ir taip ir taip. Pati tai visada kepu keptuvėje (taupiau aliejaus atžvilgiu), tik aliejaus truputį daugiau įpilu.
Labai gražiai atrodo "Obuoliaia tešloje" o ta tešla nebūna skysta? Nenuvarva nuo obuolių?
QUOTE(leonel @ 2007 09 18, 12:28)
Labai gražiai atrodo "Obuoliaia tešloje" o ta tešla nebūna skysta? Nenuvarva nuo obuolių?
Tešla gaunasi labai tiršta, jei ką, miltų įberti. Ir kai kepa, pučiasi ir apsigaubia iš visų pusių gražiai.
QUOTE(Tija @ 2007 09 11, 18:52)
Galima ir ten komentuoti, juk per blogus visi taip bendrauja - komentarų forma. Jeigu paklausit, manau tikrai atsakys.
nebandziau
QUOTE(Linda @ 2005 12 02, 18:40)
Paprasciausia zele, sluoksniuota su jogurtu (su zelatina, zinoma):
Sweika kaip toki grozi galima padaryt, grei mano dukrytės gimtadiens tai norėčiau ka nors panasaus padaryt
QUOTE(RDA @ 2007 09 18, 19:14)
Sweika kaip toki grozi galima padaryt, grei mano dukrytės gimtadiens tai norėčiau ka nors panasaus padaryt
Na, cia daryta specialioje zele ziedo formoje, bet gal pati turi kokia tinkama forma, tad tiesiog reikia pilti po sluoksneli zele skirtingos spalvos, kai sustingsta vienas sluoksnis, pilamas kitas. Jei gimtadieniui, tai reiks is anksto ruostis Jei vis tiek neaisku, kaip as cia paaiskinau, rasyk
QUOTE(Linda @ 2007 09 19, 10:35)
Na, cia daryta specialioje zele ziedo formoje, bet gal pati turi kokia tinkama forma, tad tiesiog reikia pilti po sluoksneli zele skirtingos spalvos, kai sustingsta vienas sluoksnis, pilamas kitas. Jei gimtadieniui, tai reiks is anksto ruostis Jei vis tiek neaisku, kaip as cia paaiskinau, rasyk
Bet tai jei forma metaline skystis neisbega?
QUOTE(Įsimylėjusi Boružė @ 2007 09 19, 19:32)
Bet tai jei forma metaline skystis neisbega?
Na, mano tai plastikine, sandari Jei reiks tokios, galesiu suorganizuoti
QUOTE(Linda @ 2007 09 19, 21:39)
Na, mano tai plastikine, sandari Jei reiks tokios, galesiu suorganizuoti
atvėsink gerai - na taip žinai kad būtų gerai vėsu, forma išklok vientisu gabalu celofaninės plėvelės (na tos maistinės) - ir pilk.
[SIZE=7]Kas nori trapių sausainukų, primenančių smėlines juosteles, siūlau išsikepti šiuos.
[/B]Trapūs griliažiniai sausainiai
http://www.foto.lt/d.../view?id=413893
Tešlai: 100g sviesto, 3 tryniai, 2-3v.š. cukraus, truputis vanil. cukraus, 1v. š. manų kruopų, miltų tiek, kad tešla neliptų prie rankų, 1v.š. grietinės, truputis sodos, 3-4v.š. maltų riešutų.
Viršui: 0,5 stikl skaldytų riešutų, 0,5 stikl cukraus, 1 kiaušinio baltymas.
Trynius gerai išplakti su cukrumi ir vanil. cukrumi. Įpilti ištirpintą ir atvėsusį sviestą ir grietinę, joje nugesinus sodą. Suberti manų kruopas, miltus, maltus riešutus ir gerai išminkyti. Plonai iškočioti, išspausti formeles arba tiesiog supjaustyti juostelėmis. Patepti plaktu kiaušinio baltymu ir apibarstyti griliažo gabalėliais. Išdėlioti ant riebalais pateptos skardos ir kepti orkaitėje kol pagels.
Griliažui: Į indelį suberti cukrų, užpilti šiek tiek vandens. Kaitinti maišant kol cukraus sirupas sutirštės ir parus. Kai spalva bus kaip karamelės, suberti smulkintus riešutus, išmaišyti ir išpilti masę į riebalais pateptą lėkštę. Sustingusį griliažo gabalą susmulkinti.
[/B]Trapūs griliažiniai sausainiai
http://www.foto.lt/d.../view?id=413893
Tešlai: 100g sviesto, 3 tryniai, 2-3v.š. cukraus, truputis vanil. cukraus, 1v. š. manų kruopų, miltų tiek, kad tešla neliptų prie rankų, 1v.š. grietinės, truputis sodos, 3-4v.š. maltų riešutų.
Viršui: 0,5 stikl skaldytų riešutų, 0,5 stikl cukraus, 1 kiaušinio baltymas.
Trynius gerai išplakti su cukrumi ir vanil. cukrumi. Įpilti ištirpintą ir atvėsusį sviestą ir grietinę, joje nugesinus sodą. Suberti manų kruopas, miltus, maltus riešutus ir gerai išminkyti. Plonai iškočioti, išspausti formeles arba tiesiog supjaustyti juostelėmis. Patepti plaktu kiaušinio baltymu ir apibarstyti griliažo gabalėliais. Išdėlioti ant riebalais pateptos skardos ir kepti orkaitėje kol pagels.
Griliažui: Į indelį suberti cukrų, užpilti šiek tiek vandens. Kaitinti maišant kol cukraus sirupas sutirštės ir parus. Kai spalva bus kaip karamelės, suberti smulkintus riešutus, išmaišyti ir išpilti masę į riebalais pateptą lėkštę. Sustingusį griliažo gabalą susmulkinti.