Gal galitm kas nors parasyt recepta, kaip ten daromas krokodilas? Nemoku rusu kalbos
QUOTE(Tiosyte @ 2007 09 14, 19:37)
Gal galitm kas nors parasyt recepta, kaip ten daromas krokodilas? Nemoku rusu kalbos
Ar peržiūrėjai visą temukę? Man rodos kažkas buvo išvertęs, nors galvos neguldyčiau gal ir klystu
Nu tikrai, kad yra, va čia
QUOTE(Tiosyte @ 2007 09 14, 16:37)
Gal galitm kas nors parasyt recepta, kaip ten daromas krokodilas? Nemoku rusu kalbos
Tešlos receptas:
500 g miltų, 250ml pieno arba vandens, 1 kiaušinis, 40 g mielių, 3 šaukštai aliejaus, šaukštelis druskos, šaukstas cukraus (jei norite saldžios tešlos galima dėti 6-7 šaukštus cukraus)
PARUOŠIMAS
Pieną pašildyti iki 400 C temperatūros ir supilti į greitkratį. Į tą patį greitkratį įdėti mieles, jas sutrupinti su peiliu tešlai, įmušti kiaušinį, suberti cukrų, druską, supilti aliejų. Visą turinį suplakti tokiu būdu: sandariai uždaryti greitkračio dangtelį (labai svarbu, kad dangtelis būtų sausas). Po to atidaryti mažąjį dangtelį ir išleisti orą. Paplakti (t.y. krestelti 1-3 kartus) išleisti orą per mažąjį dangtelį, ir vėl paplakti. Viską taip kartoti 4-8 kartus, t.y. kol ištirps mielės.
Į dubenį tešlai suberti miltus bei viską supilti iš greitkračio. Uždaryti dubenį ir gerai viską sukratyti. Peiliu tešlai viską maišyti tol, kol tešla nelips nei prie dubens, nei prie peilio. Kai tešla gerai išmaišyta, uždengiame dubenį (labai svarbu, kad dangtelis, bei dubens kraštai būtų sausi). Priklausomai nuo oro esančio lauke tešla kyla 12-20 minučių, t.y. tol kol dangtis nušoka nuo dubens. Kad tešla būtų minkštesnė ją pakildiname dar kartą.
Priklausomai nuo to, ką gaminsime, tešlą dalijame į dalis, dedame ant padėklo tešlai ir kočiojame. Pagaminus patiekalus prieš dedant į orkaitę rekomenduojama aptepti išplaktu kiaušiniu.
Iš šios porcijos tešlos gaunasi 3 kepimo akmens dydžio picos arba 2 krokodilai.
Pyragėlių su kopūstais įdaras: pusę vidutinio kopūsto supjaustyti stambesniais gabalais ir apie 10 minučių pavirti. Nukošti, smulkiai supjaustyti ir apkepinti svieste. Kietai išvirti du kiaušinius, juos smulkiai supjaustyti ir sudėti į apkepintus kopūstus. Viską sumaišyti, įdėti vegetos ar kitų prieskonių.
Dešrelių-sūrio įdaras: supjaustyti ratukais dešreles, fermentinį sūrį sutarkuoti arba supjaustyti kubeliais, viska sumaišyti.
Obuolių įdaras: supjaustyti obuolius, sumaišyti dubenėlyje su cukrumi ir cinamonu (galima įdėti razinų).
Man tokie gavosi: krokodilas, saule, vezlys (nelabai panasus) ir vaikiukai krokodiliukai:
Papildyta:
oi, atsiprasau, kad tokios dideles nuotraukos gavosi...
Aciu labai
QUOTE(Linda @ 2007 09 14, 19:52)
Man tokie gavosi: krokodilas, saule, vezlys (nelabai panasus) ir vaikiukai krokodiliukai:
Užsinorėjau tos saulutės
QUOTE(Linda @ 2007 09 14, 19:52)
Tešlos receptas:
500 g miltų, 250ml pieno arba vandens, 1 kiaušinis, 40 g mielių, 3 šaukštai aliejaus, šaukštelis druskos, šaukstas cukraus (jei norite saldžios tešlos galima dėti 6-7 šaukštus cukraus)
PARUOŠIMAS
Pieną pašildyti iki 400 C temperatūros ir supilti į greitkratį. Į tą patį greitkratį įdėti mieles, jas sutrupinti su peiliu tešlai, įmušti kiaušinį, suberti cukrų, druską, supilti aliejų. Visą turinį suplakti tokiu būdu: sandariai uždaryti greitkračio dangtelį (labai svarbu, kad dangtelis būtų sausas). Po to atidaryti mažąjį dangtelį ir išleisti orą. Paplakti (t.y. krestelti 1-3 kartus) išleisti orą per mažąjį dangtelį, ir vėl paplakti. Viską taip kartoti 4-8 kartus, t.y. kol ištirps mielės.
Į dubenį tešlai suberti miltus bei viską supilti iš greitkračio. Uždaryti dubenį ir gerai viską sukratyti. Peiliu tešlai viską maišyti tol, kol tešla nelips nei prie dubens, nei prie peilio. Kai tešla gerai išmaišyta, uždengiame dubenį (labai svarbu, kad dangtelis, bei dubens kraštai būtų sausi). Priklausomai nuo oro esančio lauke tešla kyla 12-20 minučių, t.y. tol kol dangtis nušoka nuo dubens. Kad tešla būtų minkštesnė ją pakildiname dar kartą.
Priklausomai nuo to, ką gaminsime, tešlą dalijame į dalis, dedame ant padėklo tešlai ir kočiojame. Pagaminus patiekalus prieš dedant į orkaitę rekomenduojama aptepti išplaktu kiaušiniu.
Iš šios porcijos tešlos gaunasi 3 kepimo akmens dydžio picos arba 2 krokodilai.
Pyragėlių su kopūstais įdaras: pusę vidutinio kopūsto supjaustyti stambesniais gabalais ir apie 10 minučių pavirti. Nukošti, smulkiai supjaustyti ir apkepinti svieste. Kietai išvirti du kiaušinius, juos smulkiai supjaustyti ir sudėti į apkepintus kopūstus. Viską sumaišyti, įdėti vegetos ar kitų prieskonių.
Dešrelių-sūrio įdaras: supjaustyti ratukais dešreles, fermentinį sūrį sutarkuoti arba supjaustyti kubeliais, viska sumaišyti.
Obuolių įdaras: supjaustyti obuolius, sumaišyti dubenėlyje su cukrumi ir cinamonu (galima įdėti razinų).
Man tokie gavosi: krokodilas, saule, vezlys (nelabai panasus) ir vaikiukai krokodiliukai:
Papildyta:
oi, atsiprasau, kad tokios dideles nuotraukos gavosi...
500 g miltų, 250ml pieno arba vandens, 1 kiaušinis, 40 g mielių, 3 šaukštai aliejaus, šaukštelis druskos, šaukstas cukraus (jei norite saldžios tešlos galima dėti 6-7 šaukštus cukraus)
PARUOŠIMAS
Pieną pašildyti iki 400 C temperatūros ir supilti į greitkratį. Į tą patį greitkratį įdėti mieles, jas sutrupinti su peiliu tešlai, įmušti kiaušinį, suberti cukrų, druską, supilti aliejų. Visą turinį suplakti tokiu būdu: sandariai uždaryti greitkračio dangtelį (labai svarbu, kad dangtelis būtų sausas). Po to atidaryti mažąjį dangtelį ir išleisti orą. Paplakti (t.y. krestelti 1-3 kartus) išleisti orą per mažąjį dangtelį, ir vėl paplakti. Viską taip kartoti 4-8 kartus, t.y. kol ištirps mielės.
Į dubenį tešlai suberti miltus bei viską supilti iš greitkračio. Uždaryti dubenį ir gerai viską sukratyti. Peiliu tešlai viską maišyti tol, kol tešla nelips nei prie dubens, nei prie peilio. Kai tešla gerai išmaišyta, uždengiame dubenį (labai svarbu, kad dangtelis, bei dubens kraštai būtų sausi). Priklausomai nuo oro esančio lauke tešla kyla 12-20 minučių, t.y. tol kol dangtis nušoka nuo dubens. Kad tešla būtų minkštesnė ją pakildiname dar kartą.
Priklausomai nuo to, ką gaminsime, tešlą dalijame į dalis, dedame ant padėklo tešlai ir kočiojame. Pagaminus patiekalus prieš dedant į orkaitę rekomenduojama aptepti išplaktu kiaušiniu.
Iš šios porcijos tešlos gaunasi 3 kepimo akmens dydžio picos arba 2 krokodilai.
Pyragėlių su kopūstais įdaras: pusę vidutinio kopūsto supjaustyti stambesniais gabalais ir apie 10 minučių pavirti. Nukošti, smulkiai supjaustyti ir apkepinti svieste. Kietai išvirti du kiaušinius, juos smulkiai supjaustyti ir sudėti į apkepintus kopūstus. Viską sumaišyti, įdėti vegetos ar kitų prieskonių.
Dešrelių-sūrio įdaras: supjaustyti ratukais dešreles, fermentinį sūrį sutarkuoti arba supjaustyti kubeliais, viska sumaišyti.
Obuolių įdaras: supjaustyti obuolius, sumaišyti dubenėlyje su cukrumi ir cinamonu (galima įdėti razinų).
Man tokie gavosi: krokodilas, saule, vezlys (nelabai panasus) ir vaikiukai krokodiliukai:
Papildyta:
oi, atsiprasau, kad tokios dideles nuotraukos gavosi...
atleiskit uz toki labai kvaila klausima,bet kas tas greitkartis
ir kaip ten del to peno?
400laipsniu
QUOTE(mėlynė @ 2007 09 14, 20:36)
atleiskit uz toki labai kvaila klausima,bet kas tas greitkartis
ir kaip ten del to peno?
400laipsniu
ir kaip ten del to peno?
400laipsniu
Toks indas Tupperware, kuriame pakracius greitai issiplaka tesla be gumuliuku ir kt., bet mieline tesla galima ir be greitkracio pagaminti, tik ilgiau uztrunka.
Na, o pienas turetu buti 40 laipsniu, galit pabandyti ir 400, jei sugebesit iki tiek ikaitinti
kepiau siandien pyraga . atrodo gal ir nelabai kaip, bet siaip tai
tesla:
125 gramai sviesto
100g cukraus
250g miltu
2 tryniai
slakelis pieno
dar galima deti siek tiek citrinos zieveles tarkuotos
istrinam sviesta su cukrum. supilam miltus ir vel viska gerai istrinam, imetam trynius, labai labai nedaug pieno ir greit padarom vientisa mase. tuomet dedam i forma, islipdom dugna, krastus ir dedam i saldytuva mazdaug valandai. is tikro galit naudoti siam pyragui ir paprasta prancuziska "tarte" tesla.
"idarui":
150g migdolu (baltuju- kad butu be zieveles)
250g sviesto
250g cukraus
3 kiausiniu
sauja pistaciju (gliaudytu, nesudytu)
slyvu
istirpdom sviesta, sudedam cukru, gerai ismaisom. tuomet grustuveje arba blendery sutrinam migdolus, kol gaunam beveik miltukus. dedam juos i inda su sviestu ir istirpintu cukrum. lengvai isplakam kiausinius ir viska gerai ismaisom arba suplakam blendery, kad iseitu vientisa mase. pasmulkinam pistacijas (irgi grustuveje, bet ne taip smulkiai) ir dedam viska i gauta krema. tuomet kokiam pusvalandziui dedam i saldytuva, kad atvestu ir siek tiek sutirstetu.
istraukiam is saldytuvo forma su tesla, jei reikia, dar siek tiek pataisom krastus ir dedam i 180 laipsniu orkaite 10ciai minuciu. kol kepa, perpjaunam per puse slyvas ir isimam kauliukus. istraukiam forma su siek tiek pakepta tesla, supilam krema ir uzdedam ant virsaus slyvas. kisam atgal i orkaite mazdaug valandai 180 laipsniu temperaturoje- kol kremas sukietes krastuose, bet vidury pyrago bus dar minkstas. istrauke paliekam atvesti kokiam pusvalandziui. o tada...tada VALGOM kadangi as sikart neturejau nei blenderio, nei normalios grustuves, tad migdolus teko kapoti su peiliu. todel ir nuotraukoje matose gana daug tu riesutu, taciau is tikro turetu but mazdaug tokia vientisa sukepus plutele. niekada dar nevalgiau jokiu patiekalu is pistaciju, tad nelabai isvaizdavau, kokio skonio tas pyragas bus, bet buvo...
beje, dar galima slyvas siek tiek apvoliot vaniliniam cukruj, jei rugstesnes sekmes.
tesla:
125 gramai sviesto
100g cukraus
250g miltu
2 tryniai
slakelis pieno
dar galima deti siek tiek citrinos zieveles tarkuotos
istrinam sviesta su cukrum. supilam miltus ir vel viska gerai istrinam, imetam trynius, labai labai nedaug pieno ir greit padarom vientisa mase. tuomet dedam i forma, islipdom dugna, krastus ir dedam i saldytuva mazdaug valandai. is tikro galit naudoti siam pyragui ir paprasta prancuziska "tarte" tesla.
"idarui":
150g migdolu (baltuju- kad butu be zieveles)
250g sviesto
250g cukraus
3 kiausiniu
sauja pistaciju (gliaudytu, nesudytu)
slyvu
istirpdom sviesta, sudedam cukru, gerai ismaisom. tuomet grustuveje arba blendery sutrinam migdolus, kol gaunam beveik miltukus. dedam juos i inda su sviestu ir istirpintu cukrum. lengvai isplakam kiausinius ir viska gerai ismaisom arba suplakam blendery, kad iseitu vientisa mase. pasmulkinam pistacijas (irgi grustuveje, bet ne taip smulkiai) ir dedam viska i gauta krema. tuomet kokiam pusvalandziui dedam i saldytuva, kad atvestu ir siek tiek sutirstetu.
istraukiam is saldytuvo forma su tesla, jei reikia, dar siek tiek pataisom krastus ir dedam i 180 laipsniu orkaite 10ciai minuciu. kol kepa, perpjaunam per puse slyvas ir isimam kauliukus. istraukiam forma su siek tiek pakepta tesla, supilam krema ir uzdedam ant virsaus slyvas. kisam atgal i orkaite mazdaug valandai 180 laipsniu temperaturoje- kol kremas sukietes krastuose, bet vidury pyrago bus dar minkstas. istrauke paliekam atvesti kokiam pusvalandziui. o tada...tada VALGOM kadangi as sikart neturejau nei blenderio, nei normalios grustuves, tad migdolus teko kapoti su peiliu. todel ir nuotraukoje matose gana daug tu riesutu, taciau is tikro turetu but mazdaug tokia vientisa sukepus plutele. niekada dar nevalgiau jokiu patiekalu is pistaciju, tad nelabai isvaizdavau, kokio skonio tas pyragas bus, bet buvo...
beje, dar galima slyvas siek tiek apvoliot vaniliniam cukruj, jei rugstesnes sekmes.
nu saunu
atrodo tai
Papildyta:
tai,kad jus ir paraset 400 C
atrodo tai
Papildyta:
QUOTE(Linda @ 2007 09 15, 08:15)
Toks indas Tupperware, kuriame pakracius greitai issiplaka tesla be gumuliuku ir kt., bet mieline tesla galima ir be greitkracio pagaminti, tik ilgiau uztrunka.
Na, o pienas turetu buti 40 laipsniu, galit pabandyti ir 400, jei sugebesit iki tiek ikaitinti
Na, o pienas turetu buti 40 laipsniu, galit pabandyti ir 400, jei sugebesit iki tiek ikaitinti
tai,kad jus ir paraset 400 C
QUOTE(remka @ 2006 10 03, 16:57)
Pasiulysiu jums labai greita ir skanu biskvitini vyniotini
4 kiausiniai
4saukstai karsto vandens
50g cukraus,vanilinio cukraus
60g. miltu
40g. krakmolo
1 saukstelis kepimo milteliu
Idarui:
200g. grietineles
1pakelis zele
1saukstas zelatinos
1pakelis varskes
cukraus pagal norima salduma:),vanilino
Galima pertepti uogiene,sokoladiniu kremu,cia jau fantazijos reikalas
Kiausinius isplakti su karstu vandeniu, druska,cukrumi iki putu.
Miltus,krakmola ir kepimo miltelius sumaisyti ir persijoti i kiausiniu plakini ir atsargiai ismaisyti,supilti i kvadratine skarda istiesta sviestiniu popieriumi...
Kepti+ 200laipsniu orkaiteje 4-5 minutes
IDARAS:
Pasidaryti bet kokios zele:avieciu,braskiu,aplesinu,sustingdinti ir supjaustyti gabaliukais,issisukti varske su cukrumi ir vanilinu ir zelatina,sudeti isplakta grietinele. Ant viso atvesusio blyno istepti apstingusia varskes mase ir pribarstyti zele gabaliuku ir viska susukti,paskui i folija ir i saldytuva valandziukei....
4 kiausiniai
4saukstai karsto vandens
50g cukraus,vanilinio cukraus
60g. miltu
40g. krakmolo
1 saukstelis kepimo milteliu
Idarui:
200g. grietineles
1pakelis zele
1saukstas zelatinos
1pakelis varskes
cukraus pagal norima salduma:),vanilino
Galima pertepti uogiene,sokoladiniu kremu,cia jau fantazijos reikalas
Kiausinius isplakti su karstu vandeniu, druska,cukrumi iki putu.
Miltus,krakmola ir kepimo miltelius sumaisyti ir persijoti i kiausiniu plakini ir atsargiai ismaisyti,supilti i kvadratine skarda istiesta sviestiniu popieriumi...
Kepti+ 200laipsniu orkaiteje 4-5 minutes
IDARAS:
Pasidaryti bet kokios zele:avieciu,braskiu,aplesinu,sustingdinti ir supjaustyti gabaliukais,issisukti varske su cukrumi ir vanilinu ir zelatina,sudeti isplakta grietinele. Ant viso atvesusio blyno istepti apstingusia varskes mase ir pribarstyti zele gabaliuku ir viska susukti,paskui i folija ir i saldytuva valandziukei....
gaminau vakar šitą vyniotinį pagal REMKA receptuką. Gavosi tikrai skaniai - tik man biskvitas nenorėjo nuo kepimo popieriaus atkibti niekaip - galais negalais kažkaip nuėmiau... Norėjau patikslinti - recepte ne klaida - grietinėlės 200 g o ne ml? - šiaip ir su tais gramais labai, labai skanu buvo, bet man liko nemažai to kremo - faktiškai būtų užtekę dviem vyniotiniams, ir želė - dviems tos normos man užtektų...
LABAI VISOM REKOMENDUOJU ŠITĄ RECEPTUKĄ - greitai gaminasi ir skanu.
Ačiū už receptą
QUOTE(karolis @ 2007 09 16, 15:50)
nius saunuolis tiu atrodo tai ir bet kad toks vaizdas jog sudetinga ji pagaminti