Šiandien gaminau pusryčiams obuolių pudingą. Receptas labai paprastas, o skonis pasakiškas, aišku, jeigu mėgstate obuolius ir varškę.
Paprastas obuolių pudingas
450 g obuolių;
75 g duonos; (naudojau skirtą skrudinimui)
120 g varškės; (naudojau smulkiai supjaustytą varškės sūrį)
4-5 š. rudojo cukraus;
200 ml pieno.
Obuolius nulupti, supjaustyti gabaliukais. Nuo duonos pašalinti plutos ir supjaustyti nedideliais kvadratėliais. Varškę, obuolius, duoną ir 3 šaukštus rudojo cukraus sumaišyti dideliame inde. Į kepimo indą pilti pieno, sudėti paruoštą mišinį, pabarstyti likusiu cukrumi ir kepti įkaitintoje iki 200C orkaitėje 25-35 minutes. Patiekti karštą.
QUOTE(Tija @ 2007 09 11, 15:02)
Šiandien gaminau pusryčiams obuolių pudingą. Receptas labai paprastas, o skonis pasakiškas, aišku, jeigu mėgstate obuolius ir varškę.
Paprastas obuolių pudingas
450 g obuolių;
75 g duonos; (naudojau skirtą skrudinimui)
120 g varškės; (naudojau smulkiai supjaustytą varškės sūrį)
4-5 š. rudojo cukraus;
200 ml pieno.
Obuolius nulupti, supjaustyti gabaliukais. Nuo duonos pašalinti plutos ir supjaustyti nedideliais kvadratėliais. Varškę, obuolius, duoną ir 3 šaukštus rudojo cukraus sumaišyti dideliame inde. Į kepimo indą pilti pieno, sudėti paruoštą mišinį, pabarstyti likusiu cukrumi ir kepti įkaitintoje iki 200C orkaitėje 25-35 minutes. Patiekti karštą.
Paprastas obuolių pudingas
450 g obuolių;
75 g duonos; (naudojau skirtą skrudinimui)
120 g varškės; (naudojau smulkiai supjaustytą varškės sūrį)
4-5 š. rudojo cukraus;
200 ml pieno.
Obuolius nulupti, supjaustyti gabaliukais. Nuo duonos pašalinti plutos ir supjaustyti nedideliais kvadratėliais. Varškę, obuolius, duoną ir 3 šaukštus rudojo cukraus sumaišyti dideliame inde. Į kepimo indą pilti pieno, sudėti paruoštą mišinį, pabarstyti likusiu cukrumi ir kepti įkaitintoje iki 200C orkaitėje 25-35 minutes. Patiekti karštą.
as vadinu sarlote.... labai skanu galima ir su bananais ar kitais vaisiais,taip dariau su slyvom
Papildyta:
QUOTE(Katu @ 2007 09 10, 09:55)
zinau,bet SM buvo geriau,nes galima buvo pakomentuoti,pabendrauti
QUOTE(rutelelt @ 2007 09 11, 18:34)
as vadinu sarlote.... labai skanu galima ir su bananais ar kitais vaisiais,taip dariau su slyvom
reikės pabandyti ir su kitais vaisiais. ačiū.
QUOTE(rutelelt @ 2007 09 11, 18:34)
zinau,bet SM buvo geriau,nes galima buvo pakomentuoti,pabendrauti
Galima ir ten komentuoti, juk per blogus visi taip bendrauja - komentarų forma. Jeigu paklausit, manau tikrai atsakys.
QUOTE(Tija @ 2007 09 11, 19:52)
Galima ir ten komentuoti, juk per blogus visi taip bendrauja - komentarų forma. Jeigu paklausit, manau tikrai atsakys.
Tikrai galima - as paklausiau ir man atsake
QUOTE(Tija @ 2007 09 11, 16:02)
Šiandien gaminau pusryčiams obuolių pudingą. Receptas labai paprastas, o skonis pasakiškas, aišku, jeigu mėgstate obuolius ir varškę.
Paprastas obuolių pudingas
450 g obuolių;
75 g duonos; (naudojau skirtą skrudinimui)
120 g varškės; (naudojau smulkiai supjaustytą varškės sūrį)
4-5 š. rudojo cukraus;
200 ml pieno.
Obuolius nulupti, supjaustyti gabaliukais. Nuo duonos pašalinti plutos ir supjaustyti nedideliais kvadratėliais. Varškę, obuolius, duoną ir 3 šaukštus rudojo cukraus sumaišyti dideliame inde. Į kepimo indą pilti pieno, sudėti paruoštą mišinį, pabarstyti likusiu cukrumi ir kepti įkaitintoje iki 200C orkaitėje 25-35 minutes. Patiekti karštą.
Paprastas obuolių pudingas
450 g obuolių;
75 g duonos; (naudojau skirtą skrudinimui)
120 g varškės; (naudojau smulkiai supjaustytą varškės sūrį)
4-5 š. rudojo cukraus;
200 ml pieno.
Obuolius nulupti, supjaustyti gabaliukais. Nuo duonos pašalinti plutos ir supjaustyti nedideliais kvadratėliais. Varškę, obuolius, duoną ir 3 šaukštus rudojo cukraus sumaišyti dideliame inde. Į kepimo indą pilti pieno, sudėti paruoštą mišinį, pabarstyti likusiu cukrumi ir kepti įkaitintoje iki 200C orkaitėje 25-35 minutes. Patiekti karštą.
niu tikrai labai skaniai atrodo, o svarbiausia paprasta (bent is pirmo zvilgsnio )
tik klausimytis toks: kaip ta piena supili i kepimo inda, sudedi mase ir nemaisai? ar viska ismaisai ir tada kepi?
QUOTE(Bransha @ 2007 09 12, 08:12)
niu tikrai labai skaniai atrodo, o svarbiausia paprasta (bent is pirmo zvilgsnio )
tik klausimytis toks: kaip ta piena supili i kepimo inda, sudedi mase ir nemaisai? ar viska ismaisai ir tada kepi?
tik klausimytis toks: kaip ta piena supili i kepimo inda, sudedi mase ir nemaisai? ar viska ismaisai ir tada kepi?
Pieną supyliau į kepimo indą, tada sukrėčiau masę. Viduj bekepant duona persigėrė pienu, tapo minkštą, o viršuj, nebuvo sulieta, tai gražiai apskrudo ir tapo traški.
QUOTE(Tija @ 2007 09 12, 09:29)
Pieną supyliau į kepimo indą, tada sukrėčiau masę. Viduj bekepant duona persigėrė pienu, tapo minkštą, o viršuj, nebuvo sulieta, tai gražiai apskrudo ir tapo traški.
niu labai idomus receptas savaitgali reiks pabandyti
tau
QUOTE(Bransha @ 2007 09 12, 08:52)
Parašyk kaip sekėsi, o balionėlį paimsiu
Šiandien vėl dorojau obuolius, tik dabar kepiau blynelius su obuoliais ir šokoladu.
220 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
4 š. cukraus;
1 didelis kiaušinis;
1 š. tirpinto sviesto;
300 ml pieno;
1 didelis obuolys;
50 g šokolado.
Persijotus miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir cukrumi. Įmušti kiaušinį, supilti tirpintą sviestą bei pieną ir išmaišyti iki vienalytės masės. Obuolį nulupti ir sutarkuoti. Šokoladą susmulkinti mažais gabaliukais. Įmaišyti į tešlą. Kepti įkaitintoje keptuvėje be riebalų.
Patiekti su klevų sirupu, šokolado padažu ar kondensuotu pienu.
Sveikos, mergaites, cia gal as ne vietoj klausiu , bet isjieskojau visa saldumynu tema ir niekur neradau "bavarisko pyrago" (rimi parduotuvese buna, apacia juoda o virsuj varske). Gal jus padesit ji surast? O gal zinot recepta?
QUOTE(Tija @ 2007 09 12, 14:25)
Parašyk kaip sekėsi, o balionėlį paimsiu
Šiandien vėl dorojau obuolius, tik dabar kepiau blynelius su obuoliais ir šokoladu.
Šiandien vėl dorojau obuolius, tik dabar kepiau blynelius su obuoliais ir šokoladu.
Oij, kaip skaniai atrodo
O cia blyneliu tiek ir haunasi, kiek nuotraukoj matyt? ar daugiau?
Siaip idomu, kiek mazdaug zmogeliu gali pavalgyt is nurodytos porcijos...
QUOTE(Katu @ 2007 09 12, 14:28)
Oij, kaip skaniai atrodo
O cia blyneliu tiek ir haunasi, kiek nuotraukoj matyt? ar daugiau?
Siaip idomu, kiek mazdaug zmogeliu gali pavalgyt is nurodytos porcijos...
O cia blyneliu tiek ir haunasi, kiek nuotraukoj matyt? ar daugiau?
Siaip idomu, kiek mazdaug zmogeliu gali pavalgyt is nurodytos porcijos...
Daugiau blynelių gaunasi, čia tik mano porcija Gaunasi apie 3-3,5 tokios porcijos. Bet čia priklauso nuo valgytojų, nes jeigu daug valgo, tai gal tik 2 porcijos bus.
Šiandieninis palepinimas mažajam
Mielinės bandelės
2 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
50 g. mielių
1 stiklinė pieno
druskos
miltų.
Išplakti kiaušinius, supilti cukrų ir išmaišyti. Sudėti mieles, druską, išmaišyti. Pieną pašildyti, supilti. Dėti miltus ir maišyti. Palikti kokiai valandai šiltai, kad pakiltų. daryti bandeles. Įdarui tinka; bananai, obuoliai, varškė, razinos, ir pan.
Mielinės bandelės
2 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
50 g. mielių
1 stiklinė pieno
druskos
miltų.
Išplakti kiaušinius, supilti cukrų ir išmaišyti. Sudėti mieles, druską, išmaišyti. Pieną pašildyti, supilti. Dėti miltus ir maišyti. Palikti kokiai valandai šiltai, kad pakiltų. daryti bandeles. Įdarui tinka; bananai, obuoliai, varškė, razinos, ir pan.