Ar skanios tos šilauogės?
QUOTE(Tija @ 2007 09 08, 10:02)
Dažnai išbandau naujus receptus, turiu jų milijoną užsisaugojus kompiuteryje, o kur dar knygos... Bet laiko vis trūksta. Kadangi vakar atvežė kibiriuką šilauogių, tai jūsų teismui naktį keptas, o šiandien ryte ragautas pyragas su šilauogėmis. Labai gaivus ir sultingas, tik ilgai užtrunka pats procesas.
Labai gerai atrodo, tik ir aš nebai įsivaizduoju kas tos šilauogės
QUOTE(Papugele @ 2007 09 08, 10:59)
QUOTE(Betse @ 2007 09 08, 11:25)
Labai gerai atrodo, tik ir aš nebai įsivaizduoju kas tos šilauogės
Šilauogės auginamos soduose ant krūmų, uogos didelės, saldžios ir skoniu primena mėlynes. Va nuotraukytė iš sodo
Recepte šilauoges galima pakeisti mėlynėmis, vyšniomis, tik jeigu naudojamos šaldytos, pirma reiktų atšildyti. Ir cukraus dėti daugiau ar mažiau, prilausomai nuo uogų saldumo.
QUOTE(Treglė @ 2007 09 07, 08:25)
"Žuvyčių" receptas
300 gr. sausainių žuvytės (tokie maži figūriniai sausainukai, būna su sezamu, sūrūs, sūrio ir svogūnų skonio, su aguonom, paprasti). Aš dariau su aguonom.
500 gr. grietinės (ėmiau 25 %)
2 bananai
1 stiklinė cukraus
Į indą sudėti sausainukus, cukrų, smulkiai supjaustytus bananus, užpilti gietine. Viską gerai išmaišyti ir palikti pusvalandžiui kambario temperatūroje. Tada dėti į šaldytuvą, kad sušaltų.
Skanaus !!!
P.S. Jei kas pabandysite, parašykite ar patiko .
300 gr. sausainių žuvytės (tokie maži figūriniai sausainukai, būna su sezamu, sūrūs, sūrio ir svogūnų skonio, su aguonom, paprasti). Aš dariau su aguonom.
500 gr. grietinės (ėmiau 25 %)
2 bananai
1 stiklinė cukraus
Į indą sudėti sausainukus, cukrų, smulkiai supjaustytus bananus, užpilti gietine. Viską gerai išmaišyti ir palikti pusvalandžiui kambario temperatūroje. Tada dėti į šaldytuvą, kad sušaltų.
Skanaus !!!
P.S. Jei kas pabandysite, parašykite ar patiko .
o tai kaip jis rozines spalvos patampa?
QUOTE(Tija @ 2007 09 08, 12:28)
Šilauogės auginamos soduose ant krūmų, uogos didelės, saldžios ir skoniu primena mėlynes. Va nuotraukytė iš sodo
Ar čia ne tas pats kas "girtuoklės" Bet jos miškuose auga, tai tikriausiai ne
QUOTE(Owly @ 2007 09 08, 14:11)
mano nuomone tai tos pacios pas mus zemaitijoje tai silauoges vadina "Vaivorais"
kaip megstu silauoges mums parupina kai sezonas is pagiriu siltnamiu,jei pirkt,tai ziauriai brangu,tai sodinsim krumu sode
QUOTE(Owly @ 2007 09 08, 14:11)
QUOTE(kioske @ 2007 09 08, 15:40)
mano nuomone tai tos pacios pas mus zemaitijoje tai silauoges vadina "Vaivorais"
Tikrai čia ne girtuoklės, bet botanikai teigia, kad priklasuo mėlynių, vaivorų (girtuoklių) genčiai. Jos tėvynė - Šiaurės Amerika. Uogų galima nusipirkti ir parduotuvėse, bet kainuoja gal apie 20 lt/kg
QUOTE(Kelsey @ 2007 09 08, 14:50)
o tai kaip jis rozines spalvos patampa?
Apšvietimas toks , vakare fotkinta. Vakar vėl gaminau, skanu .
nu fainai atrodo ypac tas eziukas ir krokodiliukas