aha nuostabiai,tik sakau cukraus kitakart maziau desiu,tokiu sausainiu 15 ir gavosi kiek matote visi pirstus apsilaize ir mazi ir dideli pina kolados skoni labai megstu...mmm...
QUOTE(eglincia @ 2007 08 31, 13:37)
nu niam niam atrodo
Gaminau tokį pyragą. Nereikalauja didelio darbo, labai gaivus . Jei kam patiks foto, galėsiu įkelti ir receptą.
Pyragas "Žuvytės"
Greita, skanu, paprasta:
Pyragas "Žuvytės"
Greita, skanu, paprasta:
QUOTE(aikstinga @ 2007 08 23, 18:45)
na, ar jau išbandei šį receptuką? kaip gavosi?
Na, va šiandien pagaliau prisiruošiau ir iškepiau šį pyragą, pagal Wild Flower receptuką Laaabai skanus gavosi Su mama puse dar šilto suvalgėm Nu bet skanus baisiai gavos
Tikrai kepsiu dar ne kartą Ir tikrai toks lengvas ir nekaloringas
Zuvytes - labai skanus ir greitas
O pagal Wild flower kepiau 2 kartus ir nesigavo supliuskes kazkos abu kartus gavosi
O pagal Wild flower kepiau 2 kartus ir nesigavo supliuskes kazkos abu kartus gavosi
[quote=Treglė,2007 09 06, 12:20]
Gaminau tokį pyragą. Nereikalauja didelio darbo, labai gaivus . Jei kam patiks foto, galėsiu įkelti ir recepta
Gal gali ideti receptuka dekui
Gaminau tokį pyragą. Nereikalauja didelio darbo, labai gaivus . Jei kam patiks foto, galėsiu įkelti ir recepta
Gal gali ideti receptuka dekui
[quote=Siba,2007 09 07, 00:30]
[quote=Treglė,2007 09 06, 12:20]
Gaminau tokį pyragą. Nereikalauja didelio darbo, labai gaivus . Jei kam patiks foto, galėsiu įkelti ir recepta
Gal gali ideti receptuka dekui
[/quote]
"Žuvyčių" receptas
300 gr. sausainių žuvytės (tokie maži figūriniai sausainukai, būna su sezamu, sūrūs, sūrio ir svogūnų skonio, su aguonom, paprasti). Aš dariau su aguonom.
500 gr. grietinės (ėmiau 25 %)
2 bananai
1 stiklinė cukraus
Į indą sudėti sausainukus, cukrų, smulkiai supjaustytus bananus, užpilti gietine. Viską gerai išmaišyti ir palikti pusvalandžiui kambario temperatūroje. Tada dėti į šaldytuvą, kad sušaltų.
Skanaus !!!
P.S. Jei kas pabandysite, parašykite ar patiko .
[quote=Treglė,2007 09 06, 12:20]
Gaminau tokį pyragą. Nereikalauja didelio darbo, labai gaivus . Jei kam patiks foto, galėsiu įkelti ir recepta
Gal gali ideti receptuka dekui
[/quote]
"Žuvyčių" receptas
300 gr. sausainių žuvytės (tokie maži figūriniai sausainukai, būna su sezamu, sūrūs, sūrio ir svogūnų skonio, su aguonom, paprasti). Aš dariau su aguonom.
500 gr. grietinės (ėmiau 25 %)
2 bananai
1 stiklinė cukraus
Į indą sudėti sausainukus, cukrų, smulkiai supjaustytus bananus, užpilti gietine. Viską gerai išmaišyti ir palikti pusvalandžiui kambario temperatūroje. Tada dėti į šaldytuvą, kad sušaltų.
Skanaus !!!
P.S. Jei kas pabandysite, parašykite ar patiko .
QUOTE(Treglė @ 2007 09 07, 08:25)
"Žuvyčių" receptas
300 gr. sausainių žuvytės (tokie maži figūriniai sausainukai, būna su sezamu, sūrūs, sūrio ir svogūnų skonio, su aguonom, paprasti). Aš dariau su aguonom.
500 gr. grietinės (ėmiau 25 %)
2 bananai
1 stiklinė cukraus
Į indą sudėti sausainukus, cukrų, smulkiai supjaustytus bananus, užpilti gietine. Viską gerai išmaišyti ir palikti pusvalandžiui kambario temperatūroje. Tada dėti į šaldytuvą, kad sušaltų.
Skanaus !!!
P.S. Jei kas pabandysite, parašykite ar patiko .
300 gr. sausainių žuvytės (tokie maži figūriniai sausainukai, būna su sezamu, sūrūs, sūrio ir svogūnų skonio, su aguonom, paprasti). Aš dariau su aguonom.
500 gr. grietinės (ėmiau 25 %)
2 bananai
1 stiklinė cukraus
Į indą sudėti sausainukus, cukrų, smulkiai supjaustytus bananus, užpilti gietine. Viską gerai išmaišyti ir palikti pusvalandžiui kambario temperatūroje. Tada dėti į šaldytuvą, kad sušaltų.
Skanaus !!!
P.S. Jei kas pabandysite, parašykite ar patiko .
as vakar jau ne pirma kart darau toki pat torta tik pagal Sonatinos recepta ( tikiuosi nieko blogo, kad nukopijavau ?)
pagaminamas labai greitai ir labai skanus
QUOTE(Sonatina @ 2006 12 13, 12:49)
Tortas iš krekerių Žuvytės
0,5 l grietinės
1 stiklinė cukraus
1 sutarkuotas bananas
0,5 kg nesūdytų krekerių
Grietinę išplakti su cukrumi, įmaišyti tarkuotą bananą (galima ir du). Suberti krekerius (geriausiai tinka su aguonomis) ir gerai išmaišyti. Palikti 20 30 min. kambario temperatūroje karts nuo karto pamaišant, kad krekeriai išbrinktų. Sudėti į apvalų dubenį paspaudžiant ir palikti kelioms valandoms, kad susigertų kremas. Iškračius iš dubenėlio papuošti tarkuotu šokoladu...
P. S. pagal receptą reikėtų palaukti bent 10 val., mes valgėme po 3 4 val. Vaikams (ir ne tik) labai patiko... Super paprasta, bet efektinga...
QUOTE(Mama_Tania @ 2007 09 07, 07:34)
as vakar jau ne pirma kart darau toki pat torta tik pagal Sonatinos recepta ( tikiuosi nieko blogo, kad nukopijavau ?)
pagaminamas labai greitai ir labai skanus
pagaminamas labai greitai ir labai skanus
ir as darau daznai,kartais dar kepintu riesutu imetu
P.S. ne Sonatinos cia receptas,bet jos isbandytas ir pakomentuotas Gaila,kad nauju isbandytu receptuku nebebus
QUOTE(rutelelt @ 2007 09 07, 15:05)
P.S. ne Sonatinos cia receptas,bet jos isbandytas ir pakomentuotas Gaila,kad nauju isbandytu receptuku nebebus
O kodėl nebebus??????
Dažnai išbandau naujus receptus, turiu jų milijoną užsisaugojus kompiuteryje, o kur dar knygos... Bet laiko vis trūksta. Kadangi vakar atvežė kibiriuką šilauogių, tai jūsų teismui naktį keptas, o šiandien ryte ragautas pyragas su šilauogėmis. Labai gaivus ir sultingas, tik ilgai užtrunka pats procesas.
Pagrindui:
350 g miltų;
1-2 š. cukraus;
1 a.š. druskos;
200 g minkšto sviesto;
60-120 ml šalto vandens.
Įdaras:
4 puodeliai šilauogių;
100-150 g cukraus;
2 š. kukurūzų krakmolo;
2 š. citrinos sulčių.
Į minkštą sviestą sudėti miltus su druska ir cukrumi. Trinti tarp pirštų kol neliks sausų miltų, tuomet supilti 60 ml vandens. Išminkyti, jeigu trūksta, dar įpilti truputį vandens. Tešlą padaliname į dvi dalis, sudedame į plastikinius maišelius ir paliekame 1 val šaldytuve.
Vieną dalį tešlos iškočioti ir iškloti 23 cm skersmens formą, o iš kitos pusės, iškočiojus išspausti žvaigždutės. Viską vėl dedame į šaldytuvą 30 min.
Įdarui dideliame inde išmaišome cukrų, kukurūzų krakmolą ir citrinos sultis. Į mišinį supilti šilauoges ir atsargiai išmaišyti.
Įdarą sudėti į tešla išklotą formą, apdėti žvaigždutėmis ir padėti pusvalandžiui į šaldytuvą.
Prieš kepant viršų galima patepti plaktu kiaušinio tryniu.
Kepti iki 2000C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min, tuomet temperatūrą sumažinti iki 1800C ir dar kepti apie 30-40 min. Patiekti šaltą.
Pagrindui:
350 g miltų;
1-2 š. cukraus;
1 a.š. druskos;
200 g minkšto sviesto;
60-120 ml šalto vandens.
Įdaras:
4 puodeliai šilauogių;
100-150 g cukraus;
2 š. kukurūzų krakmolo;
2 š. citrinos sulčių.
Į minkštą sviestą sudėti miltus su druska ir cukrumi. Trinti tarp pirštų kol neliks sausų miltų, tuomet supilti 60 ml vandens. Išminkyti, jeigu trūksta, dar įpilti truputį vandens. Tešlą padaliname į dvi dalis, sudedame į plastikinius maišelius ir paliekame 1 val šaldytuve.
Vieną dalį tešlos iškočioti ir iškloti 23 cm skersmens formą, o iš kitos pusės, iškočiojus išspausti žvaigždutės. Viską vėl dedame į šaldytuvą 30 min.
Įdarui dideliame inde išmaišome cukrų, kukurūzų krakmolą ir citrinos sultis. Į mišinį supilti šilauoges ir atsargiai išmaišyti.
Įdarą sudėti į tešla išklotą formą, apdėti žvaigždutėmis ir padėti pusvalandžiui į šaldytuvą.
Prieš kepant viršų galima patepti plaktu kiaušinio tryniu.
Kepti iki 2000C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min, tuomet temperatūrą sumažinti iki 1800C ir dar kepti apie 30-40 min. Patiekti šaltą.