Na va, keksa isbandziau, gavosi tai taip pat dariau tik sokoladini ta ir ne sluoksniais, o sumaisiau viska. Jiamy, patariu tikrai pabandyt toms, kas nebande dar
QUOTE(Wild Flower @ 2006 06 02, 19:59)
Pasiūlysiu ir aš savo mėgstamo pyrago receptuką Svarbiausia, kad jam visiškai nereikia laiko, viens-du ir jau valgai
Obuolių pyragas
Reikės: 700 g obuolių, 3 valg.š. cukraus, 150 g miltų, 3 kiaušinių, 1 arb.š. kepimo miltelių, žiubsnelio vanilinio cukraus
Nulupti ir gan dideliais kubeliais supjaustyti obuoliukus. Inde sumaišyti tešlą iš miltų, kiaušinių, cukraus, vanilinio cukraus ir kepimo miltelių. Į masę supilti obuolius ir išmaišyti. Viską sukrėsti į kepimo indą ir kepti orkaitėje, kol gražiai pageltonuos. Aš kepu apie 40min.
Skanaus!
Obuolių pyragas
Reikės: 700 g obuolių, 3 valg.š. cukraus, 150 g miltų, 3 kiaušinių, 1 arb.š. kepimo miltelių, žiubsnelio vanilinio cukraus
Nulupti ir gan dideliais kubeliais supjaustyti obuoliukus. Inde sumaišyti tešlą iš miltų, kiaušinių, cukraus, vanilinio cukraus ir kepimo miltelių. Į masę supilti obuolius ir išmaišyti. Viską sukrėsti į kepimo indą ir kepti orkaitėje, kol gražiai pageltonuos. Aš kepu apie 40min.
Skanaus!
einu kept šį pyragą tikiuos bus toks pat skanus kaip ir atrodo
nu viskas! nieko nebesuprantu! jauantra diena,kai ką bedaryčiau valgyti niekas nesigauna!!! gyvenime nėra buvę, kad nepavyktų koks patiekalas! db vėl kepiau tą pyragą ir visai jis nesigavo!!! neiškilo nei truputėlio.kokį supyliau į skardą,toks ir gavosi.nesuprantu..gal per daug obuolių pridėjau ir per mažai tešlos?? help mamkos,nes jau nervai nebelaiko!!! turbūt uošvienė užkerėjo,nes amžinai pavydėdavo,kad skaniau už ją gaminu ir nevengdavo pabrėžti, kad yra nepatenkinta tuo.
sugalvojau gudrybę kadangi aš į pyragą buvu įdėjus šokolado gabaliukų,gavos dar skaniau nei tikėjaus(nors ir neiškilo). kad paslėpčiau tokį nelabai gražiai atrodantį vaizdą,ant pyrago prieš patiekdama uždėjau vanilinių ledų visi sulapnojo per minutę ir dar toookių pagirų susilaukiau
QUOTE(aikstinga @ 2007 08 22, 16:28)
nu viskas! nieko nebesuprantu! jauantra diena,kai ką bedaryčiau valgyti niekas nesigauna!!! gyvenime nėra buvę, kad nepavyktų koks patiekalas! db vėl kepiau tą pyragą ir visai jis nesigavo!!! neiškilo nei truputėlio.kokį supyliau į skardą,toks ir gavosi.nesuprantu..gal per daug obuolių pridėjau ir per mažai tešlos?? help mamkos,nes jau nervai nebelaiko!!! turbūt uošvienė užkerėjo,nes amžinai pavydėdavo,kad skaniau už ją gaminu ir nevengdavo pabrėžti, kad yra nepatenkinta tuo.
ech... o aš žiūrėjau dabar į tą pyragą ir galvojau eit kept, taip gražiai atrodo bet verčiau liksiu prie savo biskvitinio pyrago su obuoliais recepto tas tai visad gaunasi
QUOTE(aikstinga @ 2007 08 22, 17:12)
sugalvojau gudrybę kadangi aš į pyragą buvu įdėjus šokolado gabaliukų,gavos dar skaniau nei tikėjaus(nors ir neiškilo). kad paslėpčiau tokį nelabai gražiai atrodantį vaizdą,ant pyrago prieš patiekdama uždėjau vanilinių ledų visi sulapnojo per minutę ir dar toookių pagirų susilaukiau
nu va, šauniai išsisukai iš tokios situacijos tai matyt per sunki tešla buvo, jei dar šokolado įdėjai, gal daugiau kepimo miltelių reikėjo
QUOTE(Owly @ 2007 08 22, 16:23)
ech... o aš žiūrėjau dabar į tą pyragą ir galvojau eit kept, taip gražiai atrodo bet verčiau liksiu prie savo biskvitinio pyrago su obuoliais recepto tas tai visad gaunasi
nu va, šauniai išsisukai iš tokios situacijos tai matyt per sunki tešla buvo, jei dar šokolado įdėjai, gal daugiau kepimo miltelių reikėjo
nu va, šauniai išsisukai iš tokios situacijos tai matyt per sunki tešla buvo, jei dar šokolado įdėjai, gal daugiau kepimo miltelių reikėjo
aš taip pagalvojau,kad gal per daug obuolių prikroviau,nes taip smagiai man jie pjaustės ir tešlos gavosi per mažai tokiam obuolių kiekiui..aj nzn ,bet šiaip tikrai dar badysiu jį kept,nes labia skanu buvo
QUOTE(aikstinga @ 2007 08 22, 17:48)
aš taip pagalvojau,kad gal per daug obuolių prikroviau,nes taip smagiai man jie pjaustės ir tešlos gavosi per mažai tokiam obuolių kiekiui..aj nzn ,bet šiaip tikrai dar badysiu jį kept,nes labia skanu buvo
gal tada reiks pabandyt tik vat biški neramina, kad maždaug tokiam kiekiui obuolių visada dėdavau 6 kiaušinius Nors kuo daugiau obuolių tuo skaniau turėtų būt
QUOTE(Owly @ 2007 08 22, 17:10)
gal tada reiks pabandyt tik vat biški neramina, kad maždaug tokiam kiekiui obuolių visada dėdavau 6 kiaušinius Nors kuo daugiau obuolių tuo skaniau turėtų būt
na, ar jau išbandei šį receptuką? kaip gavosi?
QUOTE(aikstinga @ 2007 08 23, 18:45)
na, ar jau išbandei šį receptuką? kaip gavosi?
dar neišbandžiau kai išbandysiu, būtinai parašysiu kaip gausis
Pyragėliai su ananasais ir kokosais
Foto rasite cia
http://www.skaniai.lt/?p=59
400 gr skardinė konservuotų ananasų
1 puodelis (200ml) kokoso drožlių
3/4 puodelio cukraus
2 kiaušinių baltymai
Konservuotus ananasus (kartu su sultimis) sutrinkite trintuvėje. Gautą masę kepkite ant vidutinės ugnies, kol sultys išgaruos. Kepkite toliau retkarčiais pamaišydami, kol masė pradės ruduoti ir karamelizuotis. Galutinėje išeigoje turėtų gautis apie 2/3 puoduko. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
Pasiruoškite kokoso drožles. Galimi du variantai. Pirmas - pirkti kokoso drožles parduotuvėje. Antras nusipirkti visą riešutą, jį nulupti, išpilti sultis ir sutarkuoti. Bandžiau abu būdus ir sakau, jog antras būdas, nors labiau imlus laikui, garantuoja daug geresnį pyragėlių skonį. Kodėl. Šviežios kokoso drožlės turi daug kokoso aliejaus, todėl pyragėliai gausis daug sultingesni. Jei nuspręsite drožles gaminti patys (tai, beje, geras būdas į deserto gaminimą įtraukti visą šeimą), jums reikės 1 riešuto.
Išplakite kiaušinio baltymus iki baltumo. Dubenyje sumaišykite visus produktus.
Įkaitinkite orkaitę iki 190C. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Rankomis suformuokite apvalius, maždaug 5 litų monetos dydžio pyragėlius.
Kepkite įkaitusioje orkaitėje iki pyragėliai paruduos apie 20-25 minutes.
skaniai.lt - blogas apie maista ir gaminima
Foto rasite cia
http://www.skaniai.lt/?p=59
400 gr skardinė konservuotų ananasų
1 puodelis (200ml) kokoso drožlių
3/4 puodelio cukraus
2 kiaušinių baltymai
Konservuotus ananasus (kartu su sultimis) sutrinkite trintuvėje. Gautą masę kepkite ant vidutinės ugnies, kol sultys išgaruos. Kepkite toliau retkarčiais pamaišydami, kol masė pradės ruduoti ir karamelizuotis. Galutinėje išeigoje turėtų gautis apie 2/3 puoduko. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
Pasiruoškite kokoso drožles. Galimi du variantai. Pirmas - pirkti kokoso drožles parduotuvėje. Antras nusipirkti visą riešutą, jį nulupti, išpilti sultis ir sutarkuoti. Bandžiau abu būdus ir sakau, jog antras būdas, nors labiau imlus laikui, garantuoja daug geresnį pyragėlių skonį. Kodėl. Šviežios kokoso drožlės turi daug kokoso aliejaus, todėl pyragėliai gausis daug sultingesni. Jei nuspręsite drožles gaminti patys (tai, beje, geras būdas į deserto gaminimą įtraukti visą šeimą), jums reikės 1 riešuto.
Išplakite kiaušinio baltymus iki baltumo. Dubenyje sumaišykite visus produktus.
Įkaitinkite orkaitę iki 190C. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Rankomis suformuokite apvalius, maždaug 5 litų monetos dydžio pyragėlius.
Kepkite įkaitusioje orkaitėje iki pyragėliai paruduos apie 20-25 minutes.
skaniai.lt - blogas apie maista ir gaminima
sitas atrodo labai paprasta,gal ryt pasigaminsiu bet sikart is paprastu drozliu
vo kokie gavosi,tik cukraus deciau maziau
pinakolados skonios
pinakolados skonios