Pyragėliai su ananasais ir kokosaisFoto rasite cia
http://www.skaniai.lt/?p=59400 gr skardinė konservuotų ananasų
1 puodelis (200ml) kokoso drožlių
3/4 puodelio cukraus
2 kiaušinių baltymai
Konservuotus ananasus (kartu su sultimis) sutrinkite trintuvėje. Gautą masę kepkite ant vidutinės ugnies, kol sultys išgaruos. Kepkite toliau retkarčiais pamaišydami, kol masė pradės ruduoti ir karamelizuotis. Galutinėje išeigoje turėtų gautis apie 2/3 puoduko. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
Pasiruoškite kokoso drožles. Galimi du variantai. Pirmas - pirkti kokoso drožles parduotuvėje. Antras nusipirkti visą riešutą, jį nulupti, išpilti sultis ir sutarkuoti. Bandžiau abu būdus ir sakau, jog antras būdas, nors labiau imlus laikui, garantuoja daug geresnį pyragėlių skonį. Kodėl. Šviežios kokoso drožlės turi daug kokoso aliejaus, todėl pyragėliai gausis daug sultingesni. Jei nuspręsite drožles gaminti patys (tai, beje, geras būdas į deserto gaminimą įtraukti visą šeimą), jums reikės 1 riešuto.
Išplakite kiaušinio baltymus iki baltumo. Dubenyje sumaišykite visus produktus.
Įkaitinkite orkaitę iki 190C. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Rankomis suformuokite apvalius, maždaug 5 litų monetos dydžio pyragėlius.
Kepkite įkaitusioje orkaitėje iki pyragėliai paruduos apie 20-25 minutes.
skaniai.lt - blogas apie maista ir gaminima