Butume labai gekingos radau kitame puslapyje toki skaniai padaryta kepsni tai sakiau reiks isbandyt
As rekomenduoju paprasta ir greita solokaladini pyraga be miltu
Foto rasite cia
http://www.skaniai.lt/?p=12#more-12
Dviejų riešutų šokoladinis pyragas
250 gr sviesto
150 gr migdolų
150 gr graikinių riešutų
300 gr juodo šokolado
100 gr cukraus
6 atskirti kiaušinio baltymai
Kepimo forma ir kepimo popierius
Įkaitinkite orkaitę iki 190C 20-26 cm skardą arba 20 cm skersmens torto formą išklokite kepimo popieriumi ir lengvai ištepkite sviestu.
Riešutus sudėkite į smulkintuvą ir smulkiai sumalkite (iki smulkaus grūdėtumo). Sulaužykite 200 gr šokolado (dar pakuotėje esantį šokoladą keletą kartų padaužykite per stalą), įdėkite į smulkintuvą ir taip pat sumalkite. Išpilkite. Išpilkite mišinį į dubenį. Toliau plakite cukrų, pašildytą sviestą ir kiaušinių trynius kol visi komponentai suformuos vientisą masę. Supilkite trynių, cukraus, sviesto masę į riešutų-šokolado mišinį ir išmaišykite.
Kiaušinio baltymus išplakite su trupučiu druskos iki baltų putų. Jei gerai išplakėte putos turi nekristi apvertus indą. Baltymus švelniai įmaišykite į masę. Stenkitės, kad baltymai nesukristų bemaišant ne nuo jose liekančio oro tiesiogiai priklauso pyrago purumas.
Tešlą sudėkite į kepimo skardą, sulaužykite ir įterpkite likusio šokolado gabalėlius. Kepkite apie 1 val. Patikrinti ar iškepė galite medinį smeigtuką (dantų krapštuką, iešmelį ar pan.) įsmeigę į pyrago vidurį. Jei jis iškepęs smeigtukas bus beveik švarus. Iškepusiam pyragui leiskite 5-10 minučių pastovėti. Valgykite karštą vieną arba su vaniliniais ledais.
Foto rasite cia
http://www.skaniai.lt/?p=12#more-12
Dviejų riešutų šokoladinis pyragas
250 gr sviesto
150 gr migdolų
150 gr graikinių riešutų
300 gr juodo šokolado
100 gr cukraus
6 atskirti kiaušinio baltymai
Kepimo forma ir kepimo popierius
Įkaitinkite orkaitę iki 190C 20-26 cm skardą arba 20 cm skersmens torto formą išklokite kepimo popieriumi ir lengvai ištepkite sviestu.
Riešutus sudėkite į smulkintuvą ir smulkiai sumalkite (iki smulkaus grūdėtumo). Sulaužykite 200 gr šokolado (dar pakuotėje esantį šokoladą keletą kartų padaužykite per stalą), įdėkite į smulkintuvą ir taip pat sumalkite. Išpilkite. Išpilkite mišinį į dubenį. Toliau plakite cukrų, pašildytą sviestą ir kiaušinių trynius kol visi komponentai suformuos vientisą masę. Supilkite trynių, cukraus, sviesto masę į riešutų-šokolado mišinį ir išmaišykite.
Kiaušinio baltymus išplakite su trupučiu druskos iki baltų putų. Jei gerai išplakėte putos turi nekristi apvertus indą. Baltymus švelniai įmaišykite į masę. Stenkitės, kad baltymai nesukristų bemaišant ne nuo jose liekančio oro tiesiogiai priklauso pyrago purumas.
Tešlą sudėkite į kepimo skardą, sulaužykite ir įterpkite likusio šokolado gabalėlius. Kepkite apie 1 val. Patikrinti ar iškepė galite medinį smeigtuką (dantų krapštuką, iešmelį ar pan.) įsmeigę į pyrago vidurį. Jei jis iškepęs smeigtukas bus beveik švarus. Iškepusiam pyragui leiskite 5-10 minučių pastovėti. Valgykite karštą vieną arba su vaniliniais ledais.
o dieve.. viskas uzsimaniau ir as kanors pagamint
o gal kas zino koki gera receptuka obuoliu pyrago? bet tik ne biskvitines teslos .
gal kokios trapios teslos. buciau dekinga.
gal kokios trapios teslos. buciau dekinga.
QUOTE(FAJITA @ 2007 07 20, 20:14)
o gal kas zino koki gera receptuka obuoliu pyrago? bet tik ne biskvitines teslos .
gal kokios trapios teslos. buciau dekinga.
gal kokios trapios teslos. buciau dekinga.
Pažiūrėk Sonatinos receptą "Obuolių ruduo" čia http://www.supermama...p;#entry6223018 Rudeniop kepu labai dažnai, man labai skanu
QUOTE(leonel @ 2007 07 21, 08:09)
Pažiūrėk Sonatinos receptą "Obuolių ruduo" čia http://www.supermama...p;#entry6223018 Rudeniop kepu labai dažnai, man labai skanu
siandien pamaciau si receptuka ir uzsimaniau ir tikrai neapsirikau receptukas superinis
Pyragas su varske
reikes 3 kiausiniu, 1 stikline miltu, grietines ir cukraus, 500gr. varskes, 50gr. sviesto, 2 a.s. kepimo milteliu, pora saukstu dziuveseliu
varske sumaisom su cukrum ir kiausinio tryniais
baltymus suplakam, dedam cukru, miltus, sviesta sumaisom, tada kepimo milteliu, dar karta viska sumaisome, ispilame i bliuda, paskui dedam varske ir pabarstom dziuveseliais
i orkaite 45 min, skanaus
reikes 3 kiausiniu, 1 stikline miltu, grietines ir cukraus, 500gr. varskes, 50gr. sviesto, 2 a.s. kepimo milteliu, pora saukstu dziuveseliu
varske sumaisom su cukrum ir kiausinio tryniais
baltymus suplakam, dedam cukru, miltus, sviesta sumaisom, tada kepimo milteliu, dar karta viska sumaisome, ispilame i bliuda, paskui dedam varske ir pabarstom dziuveseliais
i orkaite 45 min, skanaus
Na va pildau pažadus Išverčiau Jei kas bandysit parašykit kaip gausis
Tortas "Frankfurto vainikas"
Jums reikės:
200 g grietinėlės sviesto
250 g cukraus
6 kiaušiniai
Žiupsnelis druskos
2 v.š. romo
1 v.š. vanilinio cukraus
½ citrinos cedra
300 g miltų
100 g krakmolo
3 v.š kepimo miltelių
Vaniliniam kremui:
350 ml pieno
30 g krakmolo
65 g cukraus
75 g grietinėlės sviesto
200 ml grietinėls (30% riebumo)
1 pakelis vanilinio cukraus
Papuošimui:
100 g migdolų
2 v.š. cukraus
30 g grietinėlės sviesto
Vyšnių papuošimui
Minkštą sviestą išplakti iki baltumo, palaipsniui įberti cukrų ir įmušti po vieną kiaušinį. Gauta masė turi būti lengva, puri. Įberti druską, vanilinį cukrų ir įpilti romą. Išmaišyti.
Persijoti miltus, sumaišyti juos su krakmolu ir kepimo milteliais. Dalimis (po v.š.) įberti į sviesto-kiaušinių masę ir atsargiai išmaišyti.
Pridėti citrinos cedrą, išmaišyti.
Metalinę kepimo formą žiedą (skirta keksams kepti) ištepti sviestu, pabarstyti miltais ir dėti į ją tešlą. Išlyginti viršų lopetėle. Kepti apie 1 valandą. Patikrinti mediniu pagaliuku: jei keksas iškepęs pagaliukas liks sausas. Kai iškeps išimti iš orkaitės, leisti šiek tiek ataušti formoje, po to išimti iš formos.
Kremui pieną kaitinti, įberti dalį cukraus. 3-4 šaukštuose pieno ištirpinti krakmolą ir atsargiai įmaišyti į verdantį pieną. Greitai permaišyti, kad nesusidarytų gumuliukai. Nuimti nuo viryklės.
Sviestą ištrinti iki baltumo su likusiu cukrumi, vaniliniu cukrumi, tada šią masę dėti į ataušusią pieno- krakmolo masę. Išplakti grietinėlę ir palaipsniui sudėti ataušusį kremą.
Torto pagrindą perpjauti į 3-4 dalis horizontaliai. Atidėti 1/3 kremo (papuošimui)
Torto pagrindus ištepti likusiu kremu (2/3 viso kremo). Likusį kremą dėti į konditerinį švirkštą ir papuošti tortą (geriausia mažytėmis rožytėmis einančiomis viena šalia kitos). Galimą tortą tiesiog aptepti kremu iš visų pusių.
Susmulkintus migdolus apkepinti: įkaitinti keptuvę su sviestu, įberti cukrų, migdolus ir nuolat maišyti kol cukrus karamelizuosis. Apkepintus riešutus išberti ant metalinio paviršiaus (pvz.: tinka torto formos išimamas dugnas), riešutus susmulkinti iki dar mažesnių gabaliukų. Riešutais pabarstyti tortą. Galima dar papuošti torto viršų kremu (atidėta 1/3 kremo dalis), kiekvieną kreminę rožytę papuošiant vyšnia. Palikti nakčiai šaldytuve.
QUOTE(Scarlett @ 2005 02 20, 00:10)
Торт "Франкфуртский венок"
Вам потребуются: масло сливочное - 200г; сахар - 250г; яйцо - 6 шт.; соль - 1 щепотка; ром - 2 ст. л.; ванильный сахар - 1 ст.л.; лимон (цедра) - 1/2 шт.; мука - 300г; крахмал - 100г; пекарский порошок - 3 ст.л.; для ванильного крема: молоко - 350 мл; крахмал - 30г; сахар - 65г; масло сливочное - 75г; сливки (30%) - 200 мл; ванильный сахар - 1 пакетик; для украшения: миндаль - 100г; сахар - 2 ст. л.; масло сливочное - 30г; вишенки засахаренные для украшения
Вам потребуются: масло сливочное - 200г; сахар - 250г; яйцо - 6 шт.; соль - 1 щепотка; ром - 2 ст. л.; ванильный сахар - 1 ст.л.; лимон (цедра) - 1/2 шт.; мука - 300г; крахмал - 100г; пекарский порошок - 3 ст.л.; для ванильного крема: молоко - 350 мл; крахмал - 30г; сахар - 65г; масло сливочное - 75г; сливки (30%) - 200 мл; ванильный сахар - 1 пакетик; для украшения: миндаль - 100г; сахар - 2 ст. л.; масло сливочное - 30г; вишенки засахаренные для украшения
Tortas "Frankfurto vainikas"
Jums reikės:
200 g grietinėlės sviesto
250 g cukraus
6 kiaušiniai
Žiupsnelis druskos
2 v.š. romo
1 v.š. vanilinio cukraus
½ citrinos cedra
300 g miltų
100 g krakmolo
3 v.š kepimo miltelių
Vaniliniam kremui:
350 ml pieno
30 g krakmolo
65 g cukraus
75 g grietinėlės sviesto
200 ml grietinėls (30% riebumo)
1 pakelis vanilinio cukraus
Papuošimui:
100 g migdolų
2 v.š. cukraus
30 g grietinėlės sviesto
Vyšnių papuošimui
QUOTE
1)
Размягченное сливочное масло взбить добела, постепенно добавить в него сахар и по одному яйца. Получившаяся масса должна быть легкой, воздушной. Добавить соль, ванильный сахар и ром.
Размягченное сливочное масло взбить добела, постепенно добавить в него сахар и по одному яйца. Получившаяся масса должна быть легкой, воздушной. Добавить соль, ванильный сахар и ром.
Minkštą sviestą išplakti iki baltumo, palaipsniui įberti cukrų ir įmušti po vieną kiaušinį. Gauta masė turi būti lengva, puri. Įberti druską, vanilinį cukrų ir įpilti romą. Išmaišyti.
QUOTE
2)
Просеять муку, смешать ее с крахмалом и пекарским порошком. По частям (столовыми ложками) всыпать в масляно-яичную массу и аккуратно перемешать.
Просеять муку, смешать ее с крахмалом и пекарским порошком. По частям (столовыми ложками) всыпать в масляно-яичную массу и аккуратно перемешать.
Persijoti miltus, sumaišyti juos su krakmolu ir kepimo milteliais. Dalimis (po v.š.) įberti į sviesto-kiaušinių masę ir atsargiai išmaišyti.
QUOTE
3)
Добавить цедру лимона и перемешать
Добавить цедру лимона и перемешать
Pridėti citrinos cedrą, išmaišyti.
QUOTE
4)
Металлическую форму-кольцо (для кекса) смазать маслом, припудрить мукой и выложить в нее тесто. Разровнять сверху лопаточкой (шпателем). Выпекать около 1 часа. Готовность проверить лучиной: она должна оставаться чистой, после того, как проткнете ею кекс. Готовое кольцо достать из духовки, оставить немного постоять на столе под салфеткой, потом вынуть из формы.
Металлическую форму-кольцо (для кекса) смазать маслом, припудрить мукой и выложить в нее тесто. Разровнять сверху лопаточкой (шпателем). Выпекать около 1 часа. Готовность проверить лучиной: она должна оставаться чистой, после того, как проткнете ею кекс. Готовое кольцо достать из духовки, оставить немного постоять на столе под салфеткой, потом вынуть из формы.
Metalinę kepimo formą žiedą (skirta keksams kepti) ištepti sviestu, pabarstyti miltais ir dėti į ją tešlą. Išlyginti viršų lopetėle. Kepti apie 1 valandą. Patikrinti mediniu pagaliuku: jei keksas iškepęs pagaliukas liks sausas. Kai iškeps išimti iš orkaitės, leisti šiek tiek ataušti formoje, po to išimti iš formos.
QUOTE
5)
Для заварного крема молоко поставить на маленький огонь, всыпать часть сахара. В 3-4 ложках молока растворите крахмал, и аккуратно вмешайте эту смесь в кипящее молоко. Быстро перемешайте, чтобы не образовалось комочков. Снять кастрюлю с огня.
Для заварного крема молоко поставить на маленький огонь, всыпать часть сахара. В 3-4 ложках молока растворите крахмал, и аккуратно вмешайте эту смесь в кипящее молоко. Быстро перемешайте, чтобы не образовалось комочков. Снять кастрюлю с огня.
Kremui pieną kaitinti, įberti dalį cukraus. 3-4 šaukštuose pieno ištirpinti krakmolą ir atsargiai įmaišyti į verdantį pieną. Greitai permaišyti, kad nesusidarytų gumuliukai. Nuimti nuo viryklės.
QUOTE
6)
Масло растереть добела с оставшимся сахаром, ванильным порошком, затем добавить в остывшую молочно-крахмальную смесь. Сливки взбить и добавить порционно в остывший крем.
Масло растереть добела с оставшимся сахаром, ванильным порошком, затем добавить в остывшую молочно-крахмальную смесь. Сливки взбить и добавить порционно в остывший крем.
Sviestą ištrinti iki baltumo su likusiu cukrumi, vaniliniu cukrumi, tada šią masę dėti į ataušusią pieno- krakmolo masę. Išplakti grietinėlę ir palaipsniui sudėti ataušusį kremą.
QUOTE
7)
Торт разрезать по горизонтали на 3-4 коржа. Отложить в сторону 1/3 крема.
Торт разрезать по горизонтали на 3-4 коржа. Отложить в сторону 1/3 крема.
Torto pagrindą perpjauti į 3-4 dalis horizontaliai. Atidėti 1/3 kremo (papuošimui)
QUOTE
8)
Оставшимися 2/3 крема промазать коржи. Начинить шприц оставшимся кремом и украсить торт (лучше плотно прилегающими друг к другу маленькими розочками). Можно просто обмазать торт кремом со всех сторон
Оставшимися 2/3 крема промазать коржи. Начинить шприц оставшимся кремом и украсить торт (лучше плотно прилегающими друг к другу маленькими розочками). Можно просто обмазать торт кремом со всех сторон
Torto pagrindus ištepti likusiu kremu (2/3 viso kremo). Likusį kremą dėti į konditerinį švirkštą ir papuošti tortą (geriausia mažytėmis rožytėmis einančiomis viena šalia kitos). Galimą tortą tiesiog aptepti kremu iš visų pusių.
QUOTE
9)
Миндаль, смолотый крупной крошкой, обжарить: нагреть в сковороде масло, добавить сахар, после высыпать миндаль и, тщательно помешивая, дать сахару закаремелизоваться. Переложить получившиеся орехи на металлическую поверхность (подойдет дно разъемной формы), скалкой раздавить орехи в более мелкую крошку. Посыпать орехами торт. По желанию украсить верх торта розочками из крема (оставшаяся 1/3 часть), каждую розочку украсить сверху засахаренной вишенкой. Поставить на ночь на холод.
Миндаль, смолотый крупной крошкой, обжарить: нагреть в сковороде масло, добавить сахар, после высыпать миндаль и, тщательно помешивая, дать сахару закаремелизоваться. Переложить получившиеся орехи на металлическую поверхность (подойдет дно разъемной формы), скалкой раздавить орехи в более мелкую крошку. Посыпать орехами торт. По желанию украсить верх торта розочками из крема (оставшаяся 1/3 часть), каждую розочку украсить сверху засахаренной вишенкой. Поставить на ночь на холод.
Susmulkintus migdolus apkepinti: įkaitinti keptuvę su sviestu, įberti cukrų, migdolus ir nuolat maišyti kol cukrus karamelizuosis. Apkepintus riešutus išberti ant metalinio paviršiaus (pvz.: tinka torto formos išimamas dugnas), riešutus susmulkinti iki dar mažesnių gabaliukų. Riešutais pabarstyti tortą. Galima dar papuošti torto viršų kremu (atidėta 1/3 kremo dalis), kiekvieną kreminę rožytę papuošiant vyšnia. Palikti nakčiai šaldytuve.
skanu
gal kas zino koki receptuka sokoladiniu keksiuku kokiu ar kanors panasaus? bet aisku, kad nebutu per daug sudetingas
QUOTE(Ger2te @ 2007 08 13, 17:23)
gal kas zino koki receptuka sokoladiniu keksiuku kokiu ar kanors panasaus? bet aisku, kad nebutu per daug sudetingas
Man labai patiko šis keksas, o ypač šokoladinis jo sluoksnis Tai kartą kepiau ir vien šokoladinį, tai dėjau vietoj visų mišinių:
100 g geros kakavos
200 g susmulkinto šokolado
Gavosi super
Beje man gavosi 20 keksiukų
dekui labai uz receptuka butinai isbandysiu