QUOTE(Beviltiska @ 2005 12 02, 20:58)
Gal galit sakyt kaip darot ta baltaji zele sluoksni? Man kazkaip nesigauna skanus... o kitus tai perku

, nes bijau kad paciai is visokiu kompotu skanus nesigautu...
Baltas sluoksnis - galima imti paprasciausia jogurta (as perku Bios) ir sumaisyti su karstame vandenyje istirpinta Dr.Otker zelatina. Galima ideti riesutu, razinu, aguonu. Kitas variantas - grietinele su grietine 1:1 + cukrus, zelatina. Dar kitas - grietinele+varske+cukrus+zelatina.
O raudonas sluoksnis skaniausia is vysniu kompoto - buna prekybos centruose berods lietuviskas kompotas vysniu be kauliuku. Gelsvas - abrikosu kompotas.
Raudona sluoksni kartais darau is pacios saldytu trintu braskiu, zemuogiu su cukrumi, atskiedziu vandeniu ir ipilu zelatina.