Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(smike @ 2007 02 04, 17:18)
Mielinis varškės pyragas

Tešla:
500 g miltų,
250 g pieno,
25 g mielių,
2 tryniai,
100 g cukraus,
100 g margarino,
Žiupsnelis druskos,
Citrinos, apelsino žievelės arba vanilinio cukraus.

Įdaras:
500 g varškės,
100 g cukraus,
50 g sviesto,
2 kiaušiniai,
30 g razinų (aš, aišku, dėjau daugiau),
Vanilinio cukraus.



norejau padekoti uz receptuka.. buvo niam niam
thumb_yello.gif reikes pakartot ir veliau. Dariau is puses porcijos, gavosi nemazas ok.gif bet vaizdas ne toks grazus ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asarele: 02 kovo 2007 - 13:30
Labai džiaugiuosi, kad patiko! 4u.gif Juk tikrai nesunkiai gaminamas, nors ir mielinis, ar ne? mirksiukas.gif
O dėl kiekio tai taip- aš, berods, buvau prirašiusi, kad ir pati kepiau iš pusės kiekio, o gavosi nemenkas toks. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE
norejau padekoti uz receptuka.. buvo niam niam
reikes pakartot ir veliau. Dariau is puses porcijos, gavosi nemazas  bet vaizdas ne toks grazus



Gaminau ir aš šį pyragą. Netgi mielinė tešla gavosi iš pirmo karto blink.gif (na, tik mielių skonis truputį jautėsi... ax.gif ). Įvertino visa draugo šeimyna, buvo sukirstas laaabai greitai biggrin.gif Beja, ir aš dariau iš pusės normos, ir paprastą varškę maišiau su kažkokia paskaninta vyšniom...bet per saldu buvo. Ačiū, smike, už super receptuką 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(egliene @ 2007 02 21, 17:37)
paprastas receptukas, bet labai skanu, ypač vasarą thumbup.gif
ŽELE - KEFYRO TORATAS SU VAISIAIS AR UOGOM

REIKĖS:
3 pakelių želė  po 92 gr(vyšnių, braškių, aviečių-pasirinktinai)
šiam desertui man labiausiai tinka želė Dr. Oetker
0,5l virinto karšto vandens
1 l šaltibarščių kefyro
konservuotų persikų arba uogų (mėlynės, žemuogės, braškės, vyšnios)

Į užvirintą ir šiek tiek atvėsusį vandenį supilti visus tris pakelius želė (aš kartais pamaišau rūšis, pvz. dedu 2 žemuogių ir vieną vyšnių ar braškų pakelį. Pastaba. Šiam desretui tinka tik raudonos uogos ).
Gerai išmaišyti (geriausiai su mediniu šauktšu) kol želė ištirps.Į šiek tiek atvėsusią masę supilti vieną litrą šaltibarščių kefyro ir gerai išmaišyti su šaukštu (tik nemaišykite su mikseriu ar blenderiu).
Į indelius, kuriuose šaldysite šį desertą sudėkite supjaustytus konservuotus perikus, jei neturite persikų galite dėti įvairias uogas. Aš pridedu braškių, vyšnių, jei turiu dar ir mėlynių (žiemai būnu prisišaldžiusi, bet dėti reikia jas atšildžius, bet nepatižusiasI paruoštus indėlius supilti masę (želė+kefyras) ir uždengus plėvele (kad neprisigertų kvapų iš šaldytuvo) įdėti į šaldytuva. Po poros valandų jau galite valgyti thumbup.gif
Man ir mano šeimai labai patinka bigsmile.gif
Su uogom atrodo taip
user posted image



o koks sio pyrago vidus? baltas toks?
Atsakyti
Nu viskas, nebegaliu.....Skrandis penkiom eilem susisuko. Ne mano valiai i tiek skanumynu ziureti.Einu ko nors pasidaryti. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(laimakp @ 2007 03 21, 20:16)
Nu viskas, nebegaliu.....Skrandis penkiom eilem susisuko. Ne mano valiai i tiek skanumynu ziureti.Einu ko nors pasidaryti. lotuliukas.gif



Na nesuprantu kokia prasme rasyt tokias zinutes. Juk jokios naudos is tokiu pasisakymu nera.
Maniau gal koks receptas naujas idetas, o cia... schmoll.gif
Atsakyti
Paziurejau jusu menus-nu sakes.Net gaila valgyt butu smile.gif tie krokodilai labai grazus,bet pati tokiu daryt nesiryzciau unsure.gif nes su dekoratyviais gaminiais man nekas biggrin.gif o toj svetaines kur davet-Arevitos aptikau laabai graziu formeliu sausainiukams.Tokios idomios,o svarbiausia-parduotuve visai netoli mane doh.gif: tai kai tik galesiu,leksiu pirkti formeliu arkliuko ir katinelio formos biggrin.gif aciu uz duota nuoroda! smile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katzeee: 25 kovo 2007 - 23:28
nu suviliojo mane tas krokodilas, reiks ir man pabandyti, gal kas ir gausis tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Ariella @ 2005 12 12, 18:31)
O čia visa KROKODILO gaminimo technologija  thumbup.gif

http://www.eva.ru/al...age/49553/6.htm atrado tindirindinukes

Reikies pabandyt mažosios jubiliejui  happybday.gif

fantastika, aciu uz toki pasidalinima thumbup.gif . Maniskiai kai pamate, tai net spirgeti pradejo is noro paragauti. Tik nezinau ar jiems toks idaras patiks, gal reikes koki kita pameginti. Labai labai aciu
Atsakyti
QUOTE(Scarlett @ 2005 03 04, 21:13)
Čia tai gera ideja!!! būtinai reikės pabandyt, juk tiek jų vasarą išmetam!!!

Варенье из арбузных корок
user posted image
Вам потребуются: арбузные корки - 1 кг; сахар - 1.5 кг; вода - 500 мл; цедра лимона (или лимонный сок) - по вкусу

1)Арбузные корки очистить от верхней кожицы и отделить мякоть от белой корки. Белую корку разрезать на кусочки размером 2-3 см.
user posted image

2)Залить корки горячей водой и варить 5-10 минут, после чего откинуть на сито и охладить.
user posted image

3)Сахар залить водой и, помешивая, довести до кипения. Когда сахар полностью раствориться, добавить цедру или лимонный сок.
user posted image

4) Кусочки арбуза переложить в сироп и варить 20-30 минут, после чего снять с огня и оставить в сиропе на 2 - 3 часа. Затем повторить эту операцию, после чего снять с огня и оставить кусочки арбуза в сиропе на 2-3 часа. В третий раз варенье поставить на слабый огонь и варить до готовности - корки должны стать прозрачными. Варенье готово.

user posted image

uj kaip gaila kad rusiskai verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(rienka @ 2007 04 03, 16:37)
uj kaip gaila kad rusiskai  verysad.gif

NENUSIMINK PABANDYSIU TAU ISVERSTI 4u.gif
,,UOGIENE IS ARBUZU ZIEVELIU,,
JUMS REIKES:1KG ARBUZU ZIEVELIU
1,5 KG CUKRAS
500ML VANDENS
CITRINU SULCIU
1)NUO ARBUZO PASALINAME PIRMA ODELE(ZALIA),PALIKTI PALTAJA MINKSTAJA DALI,SUPJAUSTOME NEDIDELIAIS GABALIUKAIS2-3CM
2)APLIEJAME ARBUZA VERDANCIU VANDENIU IR VERDAME 5-10 MIN.NUIMAME NUO UGNIES IR PALIEKAM KOL ATVES
3)CUKRU BERIAM I VANDENI,AISOME,KOL UZVIRS.KADA CUKRUS GALUTINAI UZVIRS IPILAME CITRINU SULTIS
4)ARBUZO GABALIUKUS PERDEDAME I ISVIRTA SIRUPA IR VERDAME 20-30MIN.PO TO NUIMAME NUO UGNIES IR PALIEKAME PASTOVETI VISA MASE2-3VALANDOM,PO TO KARTOJAME DEDAME ANT UGNIES VEL 20-30MIN.IR VEL PALIEKAME PASTOVET 2-3VAL.,O TRECIA KARTA UOGIENE DEDAME ANT SILPNOS UGNIES IR VERDAME TOL KOL ARBUZO GABALIUKAI TAMPA SKAIDRUS,STAI IR OGIENE ISVIRTA

TIKIUOS ISVERCIAU GERAI IR SUPRASI SEKMES VIRIME drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos,

As irgi pasidalinsiu želė receptuku - laabai paprastas ir labai skanus.

Sluoksniuota vyšnių ir pieno želė

[attachmentid=96466]

Produktai:
[attachmentid=96462]

1 "Gerovės" vyšnių kompoto indelis (šitas geriausiai pagal skonį tinka)
Stikline virinto vandens
0,5 l pieno
1 didelis kiaušinis arba 2 maži
3 valgomi šaukštai cukraus (ragaut pagal skonį - kas mėgsta saldžiau galima ir daugiau)
2 Dr.Oetker želatinos pakeliai (galima ir kitą - kiekis 1l. skysčių)


Gaminimo eiga:

a) Vyšnių želė

1. Vyšnių kompota nusunkiame, kad liktu atskirai vyšnios - atskirai kompotas.
(atskirus bus lengviau sumaišyti su želatina)
[attachmentid=96463]

2. Kompotą (be vyšnių) atskiesti vandeniu ir pakaitinti puode (neužvirti, nors nėr didelio skirtumo).
3. Į karšta kompotą įpilti pakelį želatinos ir maišyti (šiek tiek kaitinant), kol želatina ištirps.
4. Skystį su ištirpusia želatina sumaišyti su vyšniomis ir išpilstyti į indą/ indelius.
Vaikystėje turejome tokias neaukštas stiklinaites, tai mama visada ten sluoksniuodavo želė - labai gražiai atrodydavo. Galima supilti ir į vieną didelį indą.
Gaunasi tikrai nemažai - ~1l bendroje sumoje.
[attachmentid=96464]
5. Statome į šaldytuvą ir ruošiame pieno želė.

cool.gif Pieno želė

1. Išsukame kiaušinį su cukrumi.
2. Sumaišome su pienu.
3. Pieno ir kiaušinių mišinį kaitiname puode iki virimo. Neužvirti, nes gali kiaušinio baltymą sutraukti ir gausis atskiri gumuliukai. Šiaip skoniui nekenkia, bet vaizdelis nelabai koks smile.gif
4. Į karštą pieno-kiaušinių mišinį įpilti pakelį želatinos ir maišyti (šiek tiek kaitinant), kol želatina ištirps.
5. Skystį su ištirpusia želatina atvėsinti.
6. Sustingus vyšnių kompoto želė sluoksniui, ant viršaus pilti pieno želė.
[attachmentid=96465]
7. Statome į šaldytuvą ir sustingus valgome smile.gif



SKAUNAUS!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Askulia: 01 gegužės 2007 - 13:15