Ačiū labai
paprastas receptukas, bet labai skanu, ypač vasarą
ŽELE - KEFYRO TORATAS SU VAISIAIS AR UOGOM
REIKĖS:
3 pakelių želė po 92 gr(vyšnių, braškių, aviečių-pasirinktinai)
šiam desertui man labiausiai tinka želė Dr. Oetker
0,5l virinto karšto vandens
1 l šaltibarščių kefyro
konservuotų persikų arba uogų (mėlynės, žemuogės, braškės, vyšnios)
Į užvirintą ir šiek tiek atvėsusį vandenį supilti visus tris pakelius želė (aš kartais pamaišau rūšis, pvz. dedu 2 žemuogių ir vieną vyšnių ar braškų pakelį. Pastaba. Šiam desretui tinka tik raudonos uogos ).
Gerai išmaišyti (geriausiai su mediniu šauktšu) kol želė ištirps.Į šiek tiek atvėsusią masę supilti vieną litrą šaltibarščių kefyro ir gerai išmaišyti su šaukštu (tik nemaišykite su mikseriu ar blenderiu).
Į indelius, kuriuose šaldysite šį desertą sudėkite supjaustytus konservuotus perikus, jei neturite persikų galite dėti įvairias uogas. Aš pridedu braškių, vyšnių, jei turiu dar ir mėlynių (žiemai būnu prisišaldžiusi, bet dėti reikia jas atšildžius, bet nepatižusiasI paruoštus indėlius supilti masę (želė+kefyras) ir uždengus plėvele (kad neprisigertų kvapų iš šaldytuvo) įdėti į šaldytuva. Po poros valandų jau galite valgyti
Man ir mano šeimai labai patinka
Su uogom atrodo taip
stai tortai, kurios gaminau pagal Sonatinos "Citrininio torto" recepta. Sokoladini torta dariau pagal Glacee "Labai sokoladinio torto Triufelis" recepta... visi tortai buvo labai skanus...
QUOTE(myliu``tave @ 2006 12 06, 12:39)
Siunčiau žinutę ir dingo
Tai va kepiau ir aš tą krokodilą jau senokai,bet tik dabar prisiruošiau pasirodyti Snukutis toks truputį pasiplojęs gavosi,nes skarda per maža buvo Bet šeip tai labai skanus ir didelį įspūdį padarė,nes dovanojau kaip dovaną jį
Tai va kepiau ir aš tą krokodilą jau senokai,bet tik dabar prisiruošiau pasirodyti Snukutis toks truputį pasiplojęs gavosi,nes skarda per maža buvo Bet šeip tai labai skanus ir didelį įspūdį padarė,nes dovanojau kaip dovaną jį
as sita irgi kartas nuo karto iskepu tik kad darbo ir laiko nemazai atima, o susivalgo taip greitai, kad dazniausiai vos speji paciupt gabaleli
As ir pasiulysiu viena labai lengvai gaminama pyraga. Ir taip:
Citrinu pyragas, vyro belaukiant
180g sviesto (arba visas pakutis);
180g cukraus;
3 kiausiniai;
1 stikline mikdolu;
3 citrinos;
Miltu.
_____________________________
Sviesta issukti su cukrum. Maisant po viena imusti kiausinius, iskart visu nemusti, kad lengviau sektusi ismaisyti. Sudeti sukapotus ar sumaltus riesutus. As sumalu su blenderiu iki miltu smulkumo. Bet galima uzdengus ranksluosciu padauzyt plaktuku, kaip kas megsta. Itarkuoti 2ju citrinu zieveles ir isspausti 2ju citrinu sultis. Zieveles t.p. smulkinu su blenderiu. Ideti miltu is akies, kad gautusi mazdauk blynu tirstumo tesla.
Pasauti iki 180C ikaitinta orkaite ir kepti apie 40min.
Uzpilas:
I inda suberti apie dvi saujas cukraus ir uzpilti keturiais saukstais vandens. Ant silpnos ugnies maisant istirpinti cukru. Plonais griezineliais supjaustyti treciaja citrina, isimti kauliukus ir sudeti i sirupa. Viska siek tiek pavirti:
Pravesus pyragui, istraukti is orkaites apdeti virtomis citrinomis ir sulaistyti skysciu. Leisti pastoveti, susigerti.
Tikrai, labai labai skanu. Tik kad didziule kaloriju bomba. Besilaikancioms dietos, vartoti saikingai
Skanau!!!
P.S. neprideginti krastu
Citrinu pyragas, vyro belaukiant
180g sviesto (arba visas pakutis);
180g cukraus;
3 kiausiniai;
1 stikline mikdolu;
3 citrinos;
Miltu.
_____________________________
Sviesta issukti su cukrum. Maisant po viena imusti kiausinius, iskart visu nemusti, kad lengviau sektusi ismaisyti. Sudeti sukapotus ar sumaltus riesutus. As sumalu su blenderiu iki miltu smulkumo. Bet galima uzdengus ranksluosciu padauzyt plaktuku, kaip kas megsta. Itarkuoti 2ju citrinu zieveles ir isspausti 2ju citrinu sultis. Zieveles t.p. smulkinu su blenderiu. Ideti miltu is akies, kad gautusi mazdauk blynu tirstumo tesla.
Pasauti iki 180C ikaitinta orkaite ir kepti apie 40min.
Uzpilas:
I inda suberti apie dvi saujas cukraus ir uzpilti keturiais saukstais vandens. Ant silpnos ugnies maisant istirpinti cukru. Plonais griezineliais supjaustyti treciaja citrina, isimti kauliukus ir sudeti i sirupa. Viska siek tiek pavirti:
Pravesus pyragui, istraukti is orkaites apdeti virtomis citrinomis ir sulaistyti skysciu. Leisti pastoveti, susigerti.
Tikrai, labai labai skanu. Tik kad didziule kaloriju bomba. Besilaikancioms dietos, vartoti saikingai
Skanau!!!
P.S. neprideginti krastu
QUOTE(Povila$ @ 2007 02 21, 18:32)
stai tortai, kurios gaminau pagal Sonatinos "Citrininio torto" recepta. Sokoladini torta dariau pagal Glacee "Labai sokoladinio torto Triufelis" recepta... visi tortai buvo labai skanus...
Gal gali pasakyt pagal kieno recepta ir kurioje SM vietoje, tu darai tuos kreminius papuošimus kuriuos paskiau kiek suprantu su švirkštu formuoji?
QUOTE(Povila$ @ 2007 02 21, 19:32)
stai tortai, kurios gaminau pagal Sonatinos "Citrininio torto" recepta. Sokoladini torta dariau pagal Glacee "Labai sokoladinio torto Triufelis" recepta... visi tortai buvo labai skanus...
wow! kaip graziai papuosei
Papildyta:
QUOTE(žemuogienė @ 2007 02 08, 17:14)
Morku pyragas
3 kiausiniai
3 st. tarkuotu morku
2st. cukraus
1.5 arb.s sodos
miltu kad tesla butu vidutinio tirstumo
3 kiausiniai
3 st. tarkuotu morku
2st. cukraus
1.5 arb.s sodos
miltu kad tesla butu vidutinio tirstumo
labai skaniai atrodo bet kodel jis tokios spalvos..? gi kakava tai nesideda.. manieji morku pyragai sviesus gaunasi..
QUOTE(smike @ 2007 02 13, 11:13)
Žinoma, kad galima, jei tešla mielinė. Sluoksniuota būtų prispausta varškės masės ir labai plonas gautųsi. O ir skonis ne tas...
Bet gali drąsiai bandyti daryti tešlą. Man anksčiau taip pat nesigaudavo, bet šitas receptas labai paprastas ir lengvas.
Bet gali drąsiai bandyti daryti tešlą. Man anksčiau taip pat nesigaudavo, bet šitas receptas labai paprastas ir lengvas.
Butent tokia ir gavosi! Tik ne sluoksniuota, o mieline (pirktine)... O skonyje labai jautesi kiausiniai... Cia tikriausiai todel, kad uzsienietiska varske i musiske nepanasi...
Papildyta:
Beje, cia gal nelabai seimininkems (toms, kurios nesugeba pasidaryti mielines teslos ), parasysiu, jog su pirktine taipogi galima pasidaryti anksciau mineta krokodila.
P.s. Vyrui labai patiko, tik sake, jog per mazai...
QUOTE(tutele @ 2007 02 25, 17:24)
Beje, cia gal nelabai seimininkems (toms, kurios nesugeba pasidaryti mielines teslos ), parasysiu, jog su pirktine taipogi galima pasidaryti anksciau mineta krokodila.
P.s. Vyrui labai patiko, tik sake, jog per mazai...
P.s. Vyrui labai patiko, tik sake, jog per mazai...
Suviliojo ir mane tas krokodilas... Reiks pasidaryt
QUOTE(Atize @ 2007 02 25, 16:29)
Gal gali pasakyt pagal kieno recepta ir kurioje SM vietoje, tu darai tuos kreminius papuošimus kuriuos paskiau kiek suprantu su švirkštu formuoji?
papuosimus dariau kaip ir sakiai - su konditeriniu svirkstu, o jie paprasciausiai is plaktos grietineles, sumaisytos su standikliu, bei keliais lasais citrinos sulciu...
QUOTE(garbane @ 2007 02 25, 17:46)
wow! kaip graziai papuosei
aciu!!!
Dar norejau paklaust koki darot idara krokodilui ir ar ji prapjovus tas idaras neisvirs lauk?
QUOTE(leliukazz @ 2007 03 01, 17:50)
Dar norejau paklaust koki darot idara krokodilui ir ar ji prapjovus tas idaras neisvirs lauk?
Įdarą gali daryt kokį tik nori.Aišku,jei darai saldų įdarą,tada ir į tešlą reikia dėti cukraus.Aš esu darius su varškės įdaru,tai nekrito niekas.O dar dariau su dešros+agurkų+sūrio įdaru,tai truputį byrėjo,bet nelabai smarkiai. Čia viskas priklauso nuo įdaro