darzelisdėja, viską kartu sumaišius ir turėtų gautis toks rezultatas. Pagal ingredientus - tai biskvitinė tešla, o jai paruošti reikia baltymus išplakti su cukrumi iki standžių putų (ne šiaip paputojo, o tokių, kad šaukštas jose stovėtų) po to supilti trynius, o po to - persijotus miltus su kepimo milteliais. Ir tada sumaišyti labai-labai atsargiai, stengiantis nesutrinti oro burbuliukų, kurie gaunasi išplakus baltymus. Ir tada kepti ir t.t Dar negalima, kad biskvitinė tešla stovėtų ir lauktų nekepta. Ją reikia kuo greičiau kepti.
Na štai, vakar kepiau tokį obuolinį
Paprastas obuolių pyragasSvarbu - beveik nereikia plauti indų, du puodai ir viskas 3 kiausiniai
150 gr cukraus
100 ml aliejaus
160 g miltu
šaukštelis kepimo miltelių
1 sutarkuota citrina
6 - 7 nulupti ir supjaustyti plokštelėmis vidutiniai obuoliai
Orkaitę ikaitinti iki 180 C. Aš kepu PYREX ovalioje formoje, tešlos išeina maždaug du litrai, tad ir formos tokios reikėtų.
Obuolius sumaišyti su citrina. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki vienalytės šviesiai gelsvos masės, plakant įpilti aliejų, dar paplakti, įberti persijotus miltus su kepimo milteliais, gerai išmaišyti. Tešlą išmaišyti su obuoliais, sukrėsti į formą, kepti apie 40 minučių. Patikrinti mediniu pagaliuku.
Iškepusį pyragą penkias minutes praaušinti formoje, baigti aušinti ant grotelių.
Skanaus