Įkraunama...
Įkraunama...

Graikiškas riešutas.

Fonda,mano raudonlapis lazdynas,MEDIS,ne krūmas iš šaknų išleido dvi atžalas.Galiu jas įdomu kaip nors atskirti? g.gif Tik jos labai jau arti kamieno auga?Gal nuskinti,kad enalintų medžio,bijau skirdama pažeisti medį? g.gif Čia gobšumas pasireiškė,išspausti iš medelio kiek galima daugiau. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 29 rugsėjo 2011 - 09:09
labas,klausykit o is to vieno riesuto dar neisdziovinto gali isdygt graikiskas riesutas?gal kas galetu pasidalinti nors vienu riesutuku? 4u.gif labai buciau dekinga.rasykit i az
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamynukas: 29 rugsėjo 2011 - 21:29
QUOTE(IngridaB @ 2011 09 29, 10:08)
Fonda,mano raudonlapis lazdynas,MEDIS,ne krūmas iš šaknų išleido dvi atžalas.Galiu jas įdomu kaip nors atskirti? g.gif Tik jos labai jau arti kamieno auga?Gal nuskinti,kad enalintų medžio,bijau skirdama pažeisti medį? g.gif Čia gobšumas pasireiškė,išspausti iš medelio kiek galima daugiau. blush2.gif

Tu, kaip visada, turi ką nors įdomaus, egzotiško... 4u.gif o jei tuom kartu ne, tai pasidarai... biggrin.gif pirmąkart matau lazdyno MEDĮ schmoll.gif pas mane visi tik KRŪMAI... blush2.gif O gal tavo lazdynas - TURKINIS schmoll.gif Nes tik šios rūšies lazdynas, vienintelis iš 20 lazdynų rūšių - medis, o ne krūmas. Tado Ivanausko Obelynėje būtent tarp kitų auga ši RETENYBĖ 4u.gif nuo 1946 m. čia dera iš riešuto išaugintas turkinis lazdynas...
O kadangi pas mane RETENYBIŲ nėra kaip pas tave...lazdynai tik krūmai, tai man ir tinka, kai leidžia atžalas šalia...krūmas tik stiprėja... taigi negaliu būti tavo patarėju... blush2.gif Man tai geriau graikiukus auginti, o lazdynai tik dėl įvairovės... Graikinių riešutmedžių vaisiai kaloringumu 12-13 kartų pranoksta obuolius, 10 kartų - karvės pieną, 7 kartus - bulves...sako, kad tai - ATEITIES SODAI...klimatui pas mus šiltėjant...
Papildyta:
QUOTE(mamynukas @ 2011 09 29, 22:29)
labas,klausykit o is to vieno riesuto dar neisdziovinto gali isdygt graikiskas riesutas?gal kas galetu pasidalinti nors vienu riesutuku? 4u.gif labai buciau dekinga.rasykit i az

Na jei tas riešutas sveikas ir dygimo sąlygos atitinkamos - tada taip. doh.gif O kodėl jūs manote, kad per mėnesį riešutas natūraliai neišdžius schmoll.gif ...tada jis supus... Ir dar... ax.gif kodėl čia jau taip "lankstytis" reikia blush2.gif per puslapiuką pagrįžkit atgal... ir laisvai imkit kiek norite tų riešutų...taigi parašyta...
Papildyta:
QUOTE(Fonda @ 2011 09 27, 00:30)
Užsakymus siųskit katytes@gmail.com ...turiu pavasarinius draugiukus, kurie norėjo...bet gal pasikeitė jų norai, patys įsigijo medelius... ar naujų norinčių atsirado... esam Kaune, siųst nelabai norėčiau...geriau perduoti per ką nors... duosiu ne vieną ir du riešutus...kad tikrai įsiveistumėte ir dar paskanautumėte... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fonda: 29 rugsėjo 2011 - 22:26
Tai,kad Fonda jokia čia retenybė. blush2.gif Medelyne prieš porą metų pirkau ir paklausė,ko norėtumėte medžio ar krūmo?Pagalvojau krūmų ir taip daug,sakau-medžio.Jis matyt skiepytas?9labai nensuimanau apie medžius blush2.gif ).Ir galvoju vat leidžia atžalas,na bet raudonais lapais. g.gif
O man pernai iš parduotuvinių graikiškų riešutų 7 sudygo du.Vienas jau medelis dirvoje prigijo,kitas-ne.Ir auga. g.gif
Atsakyti
Na va, mano riešutas toks:
user posted image
user posted image
mazas medelis:
user posted image
riesutai kadangi labai aukštai, tai ant žemės va taip atrodo:
user posted image
o išlukštenti va tokie:
user posted image
kaip sakiau, riešutai limpa prie rankų vos paėmus.... smile.gif
Atsakyti
fonda gal galit parasyti i az kaip su jumis susisiekti?bandziau jums parasyti bet nepavyko:(
Papildyta:
o tai pirktiniai riesutai tie kur sudziuve irgi sudygsta g.gif
Atsakyti
Vat vat mano toks pat kaip zuikio5 - tik medis platesne laja, gal kitaip genėtas. Kadangi beprotiškai aukštas - riešutus renku kai nukrenta, o nukrenta jie su žalia luobele, nesilukštena ant paties medžio. 'Mėsos' tai nėra labai daug, tad aktyvistų laupyti irgi neatsiranda... O vaikai vis rėkia, kad jiems rankos limpa, tai net rinkti nenori doh.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2011 09 30, 07:36)
Tai,kad Fonda jokia čia retenybė. blush2.gif Medelyne prieš porą metų pirkau ir paklausė,ko norėtumėte medžio ar krūmo?Pagalvojau krūmų ir taip daug,sakau-medžio.Jis matyt skiepytas?9labai nensuimanau apie medžius blush2.gif ).Ir galvoju vat leidžia atžalas,na bet raudonais lapais. g.gif
O man pernai iš parduotuvinių graikiškų riešutų 7 sudygo du.Vienas jau medelis dirvoje prigijo,kitas-ne.Ir auga. g.gif

Mieloji IngridaB, tai ko nesakei, kad varginiesi dėl tokio šlamšto blush2.gif na bet dar ne vėlu... su braškėmis duosiu naujų daigų... savo gerojo Ideal graikinio riešutmedžio... Būtum jau turėjusi,jei pavasarį būtum pasakiusi... na netinka tie mums griozdai, pietų milžiniški riešutmedžiai... jų vaisiai maži, kevalas labai storas, neišlukštenamas... o ir derėt pradės tas tavasis galpo 20-30 metų schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(zuikis5 @ 2011 09 30, 11:16)
Na va, mano riešutas toks:
kaip sakiau, riešutai limpa prie rankų vos paėmus....  smile.gif

Taip... čia tikrai LIPNUSIS... na pati matai,kad net vaikai supranta, koks tas riešutmedis netikęs... biggrin.gif Augink Ideal, tai nors gerų riešutų ir greit turėsi.. Mūsų nuo vieno nediduko meduko jau gal koks maišas riešutų pririnktas schmoll.gif

Papildyta:
QUOTE(mamynukas @ 2011 09 30, 19:53)
fonda gal galit parasyti i az kaip su jumis susisiekti?bandziau jums parasyti bet nepavyko:(
Papildyta:
o tai pirktiniai riesutai tie kur sudziuve irgi sudygsta g.gif

Neveisk jokių pirktinių... na netinka jie mūsų sąlygomis auginti...jie gi laukiniai pietų kraštų graikiniai riešutmedžiai... augantys pakelėm kaip mūsų beržai ar kaštonai... O rašyt man gali katytes@gmail.com na visi susisiekia... o SM forumo paštas grait persipildo...netinka...
Papildyta:
QUOTE(Mrs. R @ 2011 09 30, 20:29)
Vat vat mano toks pat kaip zuikio5 - tik medis platesne laja, gal kitaip genėtas. Kadangi beprotiškai aukštas - riešutus renku kai nukrenta, o nukrenta jie su žalia luobele, nesilukštena ant paties medžio. 'Mėsos' tai nėra labai daug, tad aktyvistų laupyti irgi neatsiranda... O vaikai vis rėkia, kad jiems rankos limpa, tai net rinkti nenori doh.gif

Atsakyti
Fonda turi aš vieną Idealą iš medelyno.Bet gal jiems kokių išskirtinių sąlygų reikia?Gal kokius dvejus-trejus metus jis man stovėjo vietoje,susprogdavo labai vėklai pavasarį.Dabar antri metai prasidėjo šiek tiek žymus augimas.Dabar rudeniop žadu aš jį išgenėti,nes prileido beprotiškai daug šakelių.Kamienas gavosi tokia kepurė. g.gif g.gif
Pavasarį trūks plyš aš Kauną pasieksiu. ax.gif ax.gif Kasmet rugpjūtį važiuodavome į zooparką,bet vaikai išaugo,o anūkų dar nėra. biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2011 09 30, 23:59)
Augink Ideal, tai nors gerų riešutų ir greit turėsi.. Mūsų nuo vieno nediduko meduko jau gal koks maišas riešutų pririnktas schmoll.gif

nu kaip faina,net užpavydėjau.Auginu Ideal gal 4-5metus,kiek per vasarą paauga,tiek pavasarį apšąla,net aprišimas nepadeda doh.gif jau kyla minčių išrauti blush2.gif
Atsakyti
IngridaB - važiuosiu aš į Kauną, o mes juk iš to paties krašto, jei gerai atsimenu g.gif
Bet va skaitau skaitau, kad tie Ideal apšąla, o pas mus viskas nušąla - obelys, kriaušės iš poskiepio numiršta. Žemė - smėlynas, tik pušys gerai auga doh.gif Tai ar verta sodinti riešutą?
Atsakyti
Nerandu kur parodyti keistuolį, tai atžygiuoju čia smile.gif
"mes dvyniai"
user posted image
Atsakyti