Sveiki, papasokosiu savo rukymo pradzia,eiga ir pabaiga. Pradejau rukyti budamas 16. Tada dar mokiausi muzikos mokykloje ir karta po pamoku su draugu nuejome uz muzikos mokyklos. Mano geriausias draugas jau ruke. Ten buvo man patinkanti mergaite ir as noredamas pasirodyti " krutas" paprasiau jog duotu man uztraukt ,jis ir dave. Net neprisimenu ar man tada patiko, bet zinau jog nuo tada as pradejau rukyt. Mane aisku visada vaisindavo. Veliau pradejau cigaretes pirkti pats, kaip ir rukyt pries pamokas ir po ju, kaip dabar prisimenu "Winston Silver". Veliau pajutau,jog jos silpnos ir pakeiciau i "winston blue". Rukiau tik mokykloje per pertraukas ir muzikos mokykloje,bet pastebejau jog savaitgali negaliu but nerukes.Atejo vasara. Vasara kartais parukyda,bet ne daznai.Po 9 klases istojau i vilniaus konservaorija, pradejau gyventi bendrabutyje, na ir galvojau jog cia nieks neruko ir panasiai. Tuo laiku nerukiau gal pora menesiu. Pastebejau ,jog cia ruko beveik visi, pradejau vel.. Budamas 18 pajutau jog man kuo toliau, tuo dazniau darosi silpna,nera jegu, galvos svaigulis,ner koncentracijos, kartais net ikvept iki galo negalejau, bet budavo tik kartais,tad rukiau toliau.. Pastebejau,jog ir mokslai sekasi blogiau ir atmintis blogeja, bet stengiausi apie tai negalvot. Baigdamas konservatorija pastebejau jog,kuo toliau tuo blogiau,atsirado skrandzio lygos,galvos skausmai, per pusmeti numeciau 7 kilogramus,kreipiausi pas gyditojus, nieko nerado dave vitaminu ir pan. Jau supratau jog visa to priezastis rukymas,pakartojau tyrimus rado bronchine astma.. Bandziau mest, bet niekaip negalejau,svarbiausia tai jog budamas namie nerukau ,kadangi tevai nerukantys.Istojau i universiteta susipazinau su kursiokais,susiradau draugu, ir vienas draugas jau kaip 3 menesiai neruke (dabar jau 6 menesiai) dave man apdriskusia knyga A.Kareno " Lengvas budas mesti rukyti". Jis tik pasake man. - Ar tu tikrai nori mesti? As pasakiau labai. Is pradziu vartinejau tik .Ir tik viena vakara rugsejo 28 , pasiemiau knyga i rankas pradejau skaityti. Perskaiciau per keleta valandu ,nuejau i laiptine uzisrukiau cigarete ir pradejau vardint minusus ir pliusus. Minusu suskaiciavau virs desimt. Spekit kiek pliusu? .. Nei vieno. Atejau i kambari pasiemiau malboro gold pakeli o ten likusios dar dvi cigaretes. Pakeli sulenkiau ir ismeciau. Ryte atsikeliu su mintim jog as nerukantis. Praejo savaite ,isties lengvai. Pasiemiau knyga i rankas atsiverciu knygos gala, o ten surasytos datos , vardai ir numeriai. 2008.05.17 Ryis, 2008.07.03. Andrius. 2009.02.07 .Vytautas, 2009.03.23. Marius. 2010.08.13 Darius. 2010.12.31. Anatolij 2011.01.18. Rolandas, 2011.07.14 Denisas. ir dabar jau 2011.09.28 Robertas. Prisiskambinau is visu tik 3 zmonems is ju visi neruko.Po 2 menesiu nerukymo, man pradejo atsistatinet sveikata,pradejau daug valgyt,po truputeli dingsta nuovargis,galvos svaigumas it visos kitos bedos. As esu pilnavertis ir laimingas zmogus kadangi as nerukantis

Knyga perduosiu kitam zmogui norinciam pasveikti. Tokia mano trumpa istorija, man tik 19 esu jaunas, noriu dar pagyvent. Knyga puiki, man tik labai gailo aleno jog jis mere nuo to ko gide visus. Sekmes visiems, as zinau jog jus susidorosite, skaitykite tiek kartu kol suprasit esme.