Įkraunama...
Įkraunama...

Alennas Karras "Lengvas būdas mesti rūkyti"

[quote=-- Meeresfrau --,2009 07 01, 11:06]
Metai laiko nerūkau po šios knygos.
Nepažįstu kito vaisto, kuris būtų padėjęs tiek daug žmonių. Neįdomu man visai, rūkė tas autorius, ar nerūkė, kiek pinigų jis už ją uždirbo, mane domino vienas vienintelis dalykas- rezultatas. Ir aš jį turiu. Ko dar po subinę smegenų rausti?

drinks_cheers.gif As irgi turiu rezultata jau puse metu thumbup.gif
Atsakyti
uzbaigiau skaityt siandien, bet pries akis vis matau cigarete blink.gif nezinau teks skaityt antra karta, gal per mazai isigilinau i knyga, nors kai kuriuos sakinius galiu kaip poterius atkartot,turbut cia tokia taktika.Raso vis ta pati po koki 10 kartu, kad psichika paveiktu tongue.gif turbut ne visus veikia doh.gif
Atsakyti
Man nepadejo si knyga (nors pati labai labai labai ir t.t. noriu mest rukyt) g.gif Puse dienos tik iskenciau nerukius ir tai buvo labai ziauru... g.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~*StarDust*~: 08 rugpjūčio 2009 - 22:39
Paskaicius ta knyga neivyks stebuklas. Si knyga labai aiskiai parodo, kad rukaliai save sekmingai apgaudineja. Daznas sako, kad jiems rukyti patinka, kad tai ju pasirinkimas. Deja, tai nera pasirinkimas, o paprasciausia priklausomybe. Rukymas pats savaime nera joks malonumas. Smirda, tai pirma. Antra, negali atsipalaiduoti be cigaretes, visuomet turi jas nesiotis, tai yra, tu nesi laisvas. Save kamuoji ziema stoviniuodamas saltyje, rudeni per lietu. Kuo daugiau rukai, tuo labiau jauti pasekmes savo sveikatai, odai. Kosulys, dusulys, pagelte dantys. Visi zinome pavojus del rukymo: nevaisingumas, odos senejimas, vezys... Tai kur gi tas malonumas ir geris?
Taciau mesti rukyti atrodo sunku. Visos ziniasklaidos priemones plauna smegenis, kad mesti rukyti yra LABAI SUNKU, NEIMANOMA. Mesti rukyti gali tik itin stiprus zmogus. Tai yra visiska netiesa, taciau taip matyt labiau tinka cigareciu gamintojams ir priemoniu mesti rukyt gamintojams.
Zmones jautrus tokiam psichologiniam spaudimui o ir as pati tikejau, kad mesti rukyti yra labai sunku. Bandziau daugybe kartu, ir vis nesekmingai.
Knyga man padejo suprasti, kad rukymas nera kazkas labai gero. Ir emiau nepavydeti rukanciams, kas man ir buvo luzio taskas. Nesmerkiu teberukanciu, taciau pati jauciuosi laisva. Nereikejo man jokiu tableciu, gumu ar kt. priemoniu. Savaite kiek pasikankinau nuo fizines priklausomybes, taciau tikrai ne tiek, kiek man buvo anksciau ikalbeta. Praejus savaitei, fizinis potraukis isnyko ir as tapau laiminga nerukanciaja.
Tik tiek suprantu, kad mano samoneje per tiek metu liko kvaili stereotipai, kurie kartais prasimusa i pavirsiu dar ir dabar. Pavyzdziui kai stresuoju, atrodo, kad cigarete padetu. Bet prisimenu tiesa, kad tai tikrai nepadeda ir yra tik isiteigtas dalykas ir net juokas paima is saves. Juk tiek metu man plove ir tebeplauna smegenis kad va tik kazkas atsitinka, reikia griebtis cigaretes. Ir filmuose ir laidose tai karts nuo karto parodoma. Juk veikia samone.
Taip kad - knyg pati nera vaistas, greiciau atskleidzia tikraja tiesa apie rukalius ir rukymo poveiki gyvenimui. Jokie jie ne laimingieji pasirinkusieji, bet pasigailetini zmoneliai isivele i priklausomybes liuna.
Atsakyti
MB mete ta pacia minute,tik jis ja ziurejo DVD formatu thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(lyrute @ 2009 08 09, 21:49)
Paskaicius ta knyga neivyks stebuklas. Si knyga labai aiskiai parodo, kad rukaliai save sekmingai apgaudineja. Daznas sako, kad jiems rukyti patinka, kad tai ju pasirinkimas. Deja, tai nera pasirinkimas, o paprasciausia priklausomybe. Rukymas pats savaime nera joks malonumas. Smirda, tai pirma. Antra, negali atsipalaiduoti be cigaretes, visuomet turi jas nesiotis, tai yra, tu nesi laisvas. Save kamuoji ziema stoviniuodamas saltyje, rudeni per lietu. Kuo daugiau rukai, tuo labiau jauti pasekmes savo sveikatai, odai. Kosulys, dusulys, pagelte dantys. Visi zinome pavojus del rukymo: nevaisingumas, odos senejimas, vezys... Tai kur gi tas malonumas ir geris?
Taciau mesti rukyti atrodo sunku. Visos ziniasklaidos priemones plauna smegenis, kad mesti rukyti yra LABAI SUNKU, NEIMANOMA. Mesti rukyti gali tik itin stiprus zmogus. Tai yra visiska netiesa, taciau taip matyt labiau tinka cigareciu gamintojams ir priemoniu mesti rukyt gamintojams.
Zmones jautrus tokiam psichologiniam spaudimui o ir as pati tikejau, kad mesti rukyti yra labai sunku. Bandziau daugybe kartu, ir vis nesekmingai.
Knyga man padejo suprasti, kad rukymas nera kazkas labai gero. Ir emiau nepavydeti rukanciams, kas man ir buvo luzio taskas. Nesmerkiu teberukanciu, taciau pati jauciuosi laisva. Nereikejo man jokiu tableciu, gumu ar kt. priemoniu. Savaite kiek pasikankinau nuo fizines priklausomybes, taciau tikrai ne tiek, kiek man buvo anksciau ikalbeta. Praejus savaitei, fizinis potraukis isnyko ir as tapau laiminga nerukanciaja.
Tik tiek suprantu, kad mano samoneje per tiek metu liko kvaili stereotipai, kurie kartais prasimusa i pavirsiu dar ir dabar. Pavyzdziui kai stresuoju, atrodo, kad cigarete padetu. Bet prisimenu tiesa, kad tai tikrai nepadeda ir yra tik isiteigtas dalykas ir net juokas paima is saves. Juk tiek metu man plove ir tebeplauna smegenis kad va tik kazkas atsitinka, reikia griebtis cigaretes. Ir filmuose ir laidose tai karts nuo karto parodoma. Juk veikia samone.
Taip kad - knyg pati nera vaistas, greiciau atskleidzia tikraja tiesa apie rukalius ir rukymo poveiki gyvenimui. Jokie jie ne laimingieji pasirinkusieji, bet pasigailetini zmoneliai isivele i priklausomybes liuna.

Vajei...kaip jums pavydziu verysad.gif As taip pat daug sykiu bandziau mest ir vis nesekmingai...tada man mama atsiunte butent sia knyga,as ja perskaiciau per diena-pasirode ne tik ,,uzkoduojanti" knyga,bet ir su savotisku humoru...atrode,kad jegu mesti turiu labai daug(o ir iki sios knygos buvau supratus,kad as rukau ne del malonumo ir,kad vis del to noriu mesti-kuo greiciau/kuo sekmingiau)...deja stimulas buvo tik puse dienos po sios knygos perskaitymo...skaiciau dar syki(kaip ir buvo aprasyta,ale jei nepadeda tai dar syki perskaityk)rezultatas...visiskas nulis.As pati esu-labai stiprus zmogus,bet perskaicius sia knyga kaip ir sakiau stimulas veike tik vos puse dienos...vis dar dabar tikiu ir noriu,kad mesiu ta bjaurasti pagaliau,kai ateis tam tikras laikas,o as zinau,kad tai bus labai greit ir zinau,kad istversiu...na ir kaip ten bebutu si knyga-veikia ne visus zmones,ji veikia silpnesnio charakterio zmones,kurie pasiduoda paprasciausiai psichologijai ir tiek...ir tiem zmonem-as labai pavydziu:(
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~*StarDust*~: 09 rugpjūčio 2009 - 23:21
aš irgi mečiau rūkyti tik perskaičius šią knygą ir nerūkau jau 1,5 metų. Per tą laiką nekilo net mintis apie rūkymą. Nežinau,ar jau buvo laikas po 11 metų intensyvaus rūkymo ir tik tiek ir tereikėjo,ar knyga užkabino. Kad ir kaip būtų,esu tuo labai patenkinta thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(~*StarDust*~ @ 2009 08 10, 00:21)
vis dar dabar tikiu ir noriu,kad mesiu ta bjaurasti pagaliau,kai ateis tam tikras laikas,o as zinau,kad tai bus labai greit ir zinau,kad istversiu..

pasakysiu - jums trukdo isitikinimas, kad kazka reikia istverti. Nieko kankinancio juk gerai pamascius nera. Viskas yra iteigta. Juk nakti nerukome ir nieko netsitinka. Kai sedime teatre ar kur nors kur negalima rukyti - nerukome, bet nieko mums netsitinka ir nesikankiname taip jau labai. Kuo labiau sau isikalbame, kad reikia kazkokiu neitiketinu pastangu neberukyti, tuo labiau save nuteikiame pralaimejimui.
Atsakyti
QUOTE(lyrute @ 2009 08 10, 19:05)
pasakysiu - jums trukdo isitikinimas, kad kazka reikia istverti. Nieko kankinancio juk gerai pamascius nera. Viskas yra iteigta. Juk nakti nerukome ir nieko netsitinka. Kai sedime teatre ar kur nors kur negalima rukyti - nerukome, bet nieko mums netsitinka ir nesikankiname taip jau labai. Kuo labiau sau isikalbame, kad reikia kazkokiu neitiketinu pastangu neberukyti, tuo labiau save nuteikiame pralaimejimui.

Kas tiesa tas tiesa doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~*StarDust*~: 10 rugpjūčio 2009 - 19:26
Rūkiau 8 metus. Per ta laka buvau metus 6mėn. valios metodu, labai sunkiai, buvau pikta kaip žvėris, niekas susikalbėt negalėjo. Dar dabar baisu prisimint smile.gif ir po pusmečio leidau sau pasimėgauti cigarile, nuo to ir vėl viskas prasidėjo.
Perskaičiau knygą. Pradėjau su šypsena ir visai netikėdama, kad knyga gali kažką pakeisti. Tačiau man autoriaus požiūris pasirodė priimtinas, todėl perskaičiau visiškai tikėdama, kad mano rūkymo stažas baigsis su paskutine cigarete. Kolkas praėjo savaitė, su kiekviena diena jaučiuosi vis geriau smile.gif
Atsakyti
Turiu tą knygą...padovanojo kažkas...neskaitau...bijau,kad teks mest...o poto reiks skaityt knygas,kaip mest gert,kaip moterų nemylėt...tepadulka dar lentynoj...
Atsakyti
Skaiciau ,paskui vel skaiciau - teberukau.
Atsakyti