QUOTE(MRD @ 2013 08 18, 22:30)
Patarimas - rinktis veisle ne tik skania, derlinga, ebt ir atsparia salciui ir ligom. Pastarieji du kriterijai netgi pirmoje eileje turetu buti renkantis pas mus aklimatizuotus augalus. Su miltlige reikia kovoti profilaktika, o ne tada kai jau suserga (ypac lepesnes). Purksti reikia nuo ankstyvo pavasario nuo grybiniu ligu, nes kai vynuoges noksta, tai jau velu - karencijos laikotarpis nepraeis iki skynimo.
Mano patarimas - jei sodo dazniau kaip 3 kartsu per metus neketinate purksti augalu apsaugos priemonemis, tai tokia vynuoge reiketu keisti atsparesne. Jeigu kiti veisles privalumai didesni, tai pasiryszkite aktyviau kovoti su ligomis nuo pat pavasario.
Mano patarimas - jei sodo dazniau kaip 3 kartsu per metus neketinate purksti augalu apsaugos priemonemis, tai tokia vynuoge reiketu keisti atsparesne. Jeigu kiti veisles privalumai didesni, tai pasiryszkite aktyviau kovoti su ligomis nuo pat pavasario.
O kokie miltligės požymiai? Pernai turėjome daug skanių vynuogių. Šiemet beveik visose kekėse vynuogės pajuodo/apsinešė juodu pilku apnašu, neaugo, daugelis suskilinėjo. Čia gali būti miltligė?
Jei taip tai užkrėtė netoli pasodintas sausmedis jis toks sergantis miltlige pas mane.