Įkraunama...
Įkraunama...

Vynuogės

QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 02 28, 20:15)
Gal kuri pagelbėsit ax.gif Mano mama užsimanė vynuogės. Bet būtinai žalios uogos kad būtų. Pernai po parodą Ką pasėsi... vaikščiojom, bet vien mėlynos pasitaikydavo. Ji kategoriškai atsisakė mėlynų, nors pati tokių turiu (kažkokia latviška veislė kur nebijo šalčių, tik nežinau ar dar beturėsiu, nes ožka prasinešė, visus lapelius vasaros pabaigoj nuskabė verysad.gif )nes kažkas pasakė, kad tik žalios užauga skanios g.gif Tai ką man jai dabar parekomenduoti, kokios veislės ieškoti kad žalios būtų g.gif Gal kuri labai skanias  auginate  g.gif Pasufleruokit ax.gif

Yra daugybė A.Gailiūno išvestų lietuviškų veislių, mažai reikalaujančių priežiūros, skanių, didelių: "Gailiūnė", "Gailiūno šasla", "Svaja", "Gailiūno besėklė", "Varduva", "Juvendana" ir t.t. Visos išvardintos yra žalios.
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 02 28, 20:15)
Gal kuri pagelbėsit ax.gif Mano mama užsimanė vynuogės. Bet būtinai žalios uogos kad būtų. Pernai po parodą Ką pasėsi... vaikščiojom, bet vien mėlynos pasitaikydavo. Ji kategoriškai atsisakė mėlynų, nors pati tokių turiu (kažkokia latviška veislė kur nebijo šalčių, tik nežinau ar dar beturėsiu, nes ožka prasinešė, visus lapelius vasaros pabaigoj nuskabė verysad.gif )nes kažkas pasakė, kad tik žalios užauga skanios g.gif Tai ką man jai dabar parekomenduoti, kokios veislės ieškoti kad žalios būtų g.gif Gal kuri labai skanias  auginate  g.gif Pasufleruokit ax.gif

Melynu nereiketu atsisakyti ven del spalvos.
Vyresnes kartos zmonems melymos vynuoges asocijuojasi su rugstimi, nes anksciau Lietuvoje buvo viena veisle - "Ivanausko rastinuke". ji derlinga, melyna, labai augi ir RUGSTI. Stai kodel dauguma vyresniu zmoniu i melynas vynuoges auginancius vynmedzius net neziuri... O be reikalo, nes dabar yra puikiu saldziu ir atspariu veisliu...
Atsakyti
O gal žinot, baltarusiška mėlynoji, ar gera veislė? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(azos @ 2012 02 29, 15:51)
Yra daugybė A.Gailiūno išvestų lietuviškų veislių, mažai reikalaujančių priežiūros, skanių, didelių: "Gailiūnė", "Gailiūno šasla", "Svaja", "Gailiūno besėklė", "Varduva", "Juvendana" ir t.t. Visos išvardintos yra žalios.

Ačiū labai, ieškosim.
Papildyta:
QUOTE(MRD @ 2012 03 01, 20:55)
Melynu nereiketu atsisakyti ven del spalvos.
Vyresnes kartos zmonems melymos vynuoges asocijuojasi su rugstimi, nes anksciau Lietuvoje buvo viena veisle - "Ivanausko rastinuke". ji derlinga, melyna, labai augi ir RUGSTI. Stai kodel dauguma vyresniu zmoniu i melynas vynuoges auginancius vynmedzius net neziuri... O be reikalo, nes dabar yra puikiu saldziu ir atspariu veisliu...

Va čia šiuo atveju taip ir yra, ir niekaip neperkalbu ax.gif Pati auginu mėlyną, uogytės nedidukės bet labai skanios. O mamai ne ir viskas, net neragauja blush2.gif . Ieškosim Gailiūno augaliukų, tiek to 4u.gif
Atsakyti
sveikos vynuogiu myletojos,

patarkit prasau.galvoju nuo siaurines kiemo puses sodinti vynuoges ir veliau kaip paaugs paleisti jas vytis palei tvora kad joms suaugus butu ir tvora ir nauda,bet toj pusej jokios uzuovejos nera ir nebus tik pynas laukas.kazin ar vynuogems gerai butu ten augti?ogal yra kokiu spec. veisliu atsparesniu salciui,noreciau sviesiuju ne melynu...
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Atėjo pavasaris, tai aš su klausimais, kokius darbus reikia daryt pirmiausia ir artimiausiu metu? arba gal kokią gerą nuorodą turit, kur visas aiškiai surašyta? ax.gif 4u.gif

Praėjusią vasarą buvo užpuolusi miltligė, tai nukentėjo mano vynuogės doh.gif
Jau 4 metai atrodo joms, buvo ir žydėt pradėjusios, ir pora uogų buvo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(daiveee @ 2012 03 02, 12:42)
sveikos vynuogiu myletojos,

patarkit prasau.galvoju nuo siaurines kiemo puses sodinti vynuoges ir veliau kaip paaugs paleisti jas vytis palei tvora kad joms suaugus butu ir tvora ir nauda,bet toj pusej jokios uzuovejos nera ir nebus tik pynas laukas.kazin ar vynuogems gerai butu ten augti?ogal yra kokiu spec. veisliu  atsparesniu salciui,noreciau sviesiuju ne melynu...

Dauguma A.Gailiūno išvestų veislių yra atsparios lietuviškam klimatui, o ir spalvų bei skonių yra įvairių. Tik šiaurinė pusė niekada nebuvo vynuogėms tinkama vieta, bet galit bandyti. nestuke.gif
Papildyta:
QUOTE(Dandelion fuzz @ 2012 03 02, 13:59)
Sveikos  4u.gif

Atėjo pavasaris, tai aš su klausimais, kokius darbus reikia daryt pirmiausia ir artimiausiu metu? arba gal kokią gerą nuorodą turit, kur visas aiškiai surašyta?  ax.gif  4u.gif

Praėjusią vasarą buvo užpuolusi miltligė, tai nukentėjo mano vynuogės  doh.gif 
Jau 4 metai atrodo joms, buvo ir žydėt pradėjusios, ir pora uogų buvo  4u.gif

http://www.rojaussod..., www.vynuoges.lt, www.vynuoge.lt, www.vitis.lt, www.vynmedžiai.lt, www.vynmedis.lt
Atsakyti
QUOTE(Blackgate @ 2012 03 02, 09:46)
O gal žinot, baltarusiška mėlynoji, ar gera veislė? ax.gif

Tokiu pavadinimu vynuogių kaip ir nėra, matyt, tas, kas pardavė, pats nežinojo, ką parduoda, tad ir pakrikštijo, kaip papuola. Gali būti, kad veislė, apie kurią kalbate, yra atvežta iš Baltarusijos, tad ir pavadinimas parinktas pagal maršrutą. Greičiausiai jūs kalbate apie tokią pat kaip ir mūsų Ivanausko rastinukė, kuri nuo senų laikų pas mus auginama.
Atsakyti
QUOTE(azos @ 2012 03 04, 14:45)
Tokiu pavadinimu vynuogių kaip ir nėra, matyt, tas, kas pardavė, pats nežinojo, ką parduoda, tad ir pakrikštijo, kaip papuola. Gali būti, kad veislė, apie kurią kalbate, yra atvežta iš Baltarusijos, tad ir pavadinimas parinktas pagal maršrutą. Greičiausiai jūs kalbate apie tokią pat kaip ir mūsų Ivanausko rastinukė, kuri nuo senų laikų pas mus auginama.

Dar nepirkau, tik mačiau pardavime. Tai ko gero čia bus ta senoji veislė, su rūgščiom uogom?Mane sudomino tik tai, kad ten rašo, jog veislė atspari šalčiui.
Atsakyti
Sveikos,
turiu siemet sudaiginta atliekama KisMis 342, arba kitaip vadinama Gibrid342, gal kartais kam reikia ir turite kokiu atliekamu sodinuku, ar siemet sudaigintu vynuogiu (pvz tokiu kaip viktorija, arkadija, reliance, timur, rozavyj timur, elegant svierchranyj, super ekstra, jubiliej chersonskava dacnika, dvieta zila, vastorg muskatnyj, esther, tason, tukaj sfinks...), tai mielai iskeisciau i viena is ju.
Atsakyti
Sveiki, turiu pora klausimu -ar jau galima persodinti vynuoge? Ir gal zinote koki gudru buda, kaip persodinti sena kaip pasaulis vynuoge, ar ji prigytu ? blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2012 04 10, 16:05)
Sveiki, turiu pora klausimu -ar jau galima persodinti vynuoge? Ir gal zinote koki gudru buda, kaip persodinti sena kaip pasaulis vynuoge, ar ji prigytu ? blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif

Dabar dar anksti sodint vynuoges, o sena augaliuka butu labai sunku persodint ir klausimas ar jis prigytu, geriau paimt gerai sumedejusia sakele ir susidaigint smile.gif
Atsakyti