Įkraunama...
Įkraunama...

Vynuogės

QUOTE(amarrile @ 2011 08 15, 17:31)
Mano vynuoges tamseja(nesirpsta) ir krenta .nejau neteks valgyti šiais metais,kaip yra buve schmoll.gif  Nejau viskam reikia chemijos,kad galetumem sulaukti derliaus verysad.gif  doh.gif

aš ties kekėm vis praskabau lapus, kad gautų kuo daugiau šviesos ir saulutės, greičiau ima sirpti. O saulutės labai mažai šiemet doh.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2011 08 15, 16:31)
Mano vynuoges tamseja(nesirpsta) ir krenta .nejau neteks valgyti šiais metais,kaip yra buve schmoll.gif  Nejau viskam reikia chemijos,kad galetumem sulaukti derliaus verysad.gif  doh.gif

Sveiki,
o kaip lapai? Su jais viskas gerai?
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2011 08 15, 17:31)

Keista... schmoll.gif juk šiemet labai palankūs metai visiems augalams ir augti, ir bręsti thumbup.gif Niekada, absoliučiai niekada jokios chemijos nesu savo sode ar darže naudojusi... trąšų, purškalų... ir tiesiog nuostabiai visi augalai auga, labai gausiai dera... vynuogės taip pat... gražūs sveiki lapai, didelės uogų kekės... tik mano vėlyvos... tai dar toli iki finalo...
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2011 08 17, 23:05)

oho kokios kekės blink.gif Kokia čia rūsis? blush2.gif
Atsakyti
Pas mane antri metai tik vynuogės, bet kažkaip lėtokai auga....
Olita (išvis kažkaip vos vos auga...)
user posted image

Liepsna:
user posted image

Tokiais tempais vynuogių turbūt nesulauksiu dar min 5 metus biggrin.gif

Kokias rekomenduotumėt dar pasisodint vynuoges? Aišku prieš žiemą nesodinsiu... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mistica @ 2011 08 18, 10:59)

Kokias rekomenduotumėt dar pasisodint vynuoges? Aišku prieš žiemą nesodinsiu...  biggrin.gif

g.gif o tai dabar ne pats metas sodinti vynuoges??? aš sugalvojau dabar pirkt ir sodint, tai dabar suabejojau, kada gi jas reikia sodint ???
Atsakyti
QUOTE(zipkute @ 2011 08 18, 11:44)
g.gif o tai dabar ne pats metas sodinti vynuoges??? aš sugalvojau dabar pirkt ir sodint, tai dabar suabejojau, kada gi jas reikia sodint ???

nežinau, pernai sodinau kažkaip prieš rudenį. Manau, kad galbūt pavasarį būtų geriau, nes šalnos ne taip greitai atkeliauja... Daugiau laiko tada turi prigyjimui. Bet kaip yra iš tikrųjų pasakys gal tos, kurios ekspertės jau šiuo klausimu. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mistica: 18 rugpjūčio 2011 - 10:51
Reportažas iš ligoniu palatos schmoll.gif
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(zipkute @ 2011 08 18, 11:44)

galima sodinti ir rudenį, pvz.dabar, puikiausiai prigyja ir auga. Atšalus orams(kai naktimis prasideda šalnos) reikia nupjautą didesnį bambaliuką(pvz.5 ltr) užmauti, kad nenušaltų ir spėtų stiebelis sumedėti. Žiemai tokias pasodintas mažutes gerai aptūlojau agroplevele. O pavasarį ploną sluoksnį agroplevelės(arba tą patį nupjautą bambaliuką) labai neskubėjau nuimti, nes dažniausiai su šalnomis būna visokių pokštų ax.gif
Taip pernai rudenį sodintas,prižiūrėtas ir dabar gražiai augančias turiu 2 vynuogytes smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Mistica @ 2011 08 18, 10:59)
Pas mane antri metai tik vynuogės, bet kažkaip lėtokai auga....
Olita (išvis kažkaip vos vos auga...)
user posted image

Liepsna:
user posted image

Tokiais tempais vynuogių turbūt nesulauksiu dar min 5 metus biggrin.gif

Kokias rekomenduotumėt dar pasisodint vynuoges? Aišku prieš žiemą nesodinsiu...  biggrin.gif

Olita ir pas mane, sakyčiau, lėtokai auga.. Gal veislė nėra iš augiųjų g.gif
Liepsna Jūsiškė labai gražiai auga, po metelių kitų bus tokia didžiulė, nespesite karpyti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alenzi: 19 rugpjūčio 2011 - 08:28
QUOTE(Alenzi @ 2011 08 19, 09:27)
Liepsna Jūsiškė labai gražiai auga, po metelių kitų bus tokia didžiulė, nespesite karpyti biggrin.gif

Labai tikiuosi, kad taip ir bus. ax.gif Aš pernai irgi sodinau prieš rudenį, tai prieš žiemą uždengiau jas po eglišakėm, na labai daug tų eglišakių uždėliojau, nes bijojau kad nušals..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mistica: 19 rugpjūčio 2011 - 13:30
QUOTE(Mistica @ 2011 08 19, 13:28)
Labai tikiuosi, kad taip ir bus.  ax.gif Aš pernai irgi sodinau prieš rudenį, tai prieš žiemą uždengiau jas po eglišakėm, na labai daug tų eglišakių uždėliojau, nes bijojau kad nušals..

Ar manote, kad nuo eglisakiu kiekio priklauso nusals vynuoge ar ne?
Ne eglisake sildo augala... Uzdejote jus ten 3 eglisakes ar 33, rezultatas gali buti tox pat. Augala apsaugo nuo salcio zeme, t.y. siluma sklindanti is zemes. Todel zemes pavirsiuje stengiamasi augala apriboti nuo vejo, kuris ta siluma isnesioja ir sudaryti tokia danga, kuri sulaikytu siluma. Tokia danga gali buti plevele (ji netinka del kitu priezasciu), agroplevele, arba sniego danga, kuria palaiko eglisakes. Taigi, eglisakiu reikia tiek, kad jos palaikytu sniega. Jeigu mes sudesime 33 eglisakes vietoje 3, taciau sniego nebus, tai augalas visviena gali nukenteti nuo salcio. Jeigu sniego bus pakankamai, tai ir 3 eglisakiu pakaks. turekite minty, kad persistengti nebutina... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MRD: 19 rugpjūčio 2011 - 14:29
QUOTE(amarrile @ 2011 08 18, 14:18)
Reportažas iš ligoniu palatos schmoll.gif
user posted image
user posted image
user posted image

Nu jo, miltligė. Belieka skabyti pažeistas uogas bei lapus doctor.gif. Pas mane tik pernai irgi pasireiškė šis parazitas, bet nepurškiau, tad dabar tenka skabyti tai, kas pažeista. O kitos vynuogės pakankamai atsparios. Ant Loros buvo pavasarį kažkoks pelėsis pasirodęs, tai ūkišku muilu jį nužudžiau gun_bandana.gif, dabar švaru nail.gif
Atsakyti