QUOTE(Alenzi @ 2010 09 26, 10:58)
kaip tik vakar buvau mugeje ir isiule "Juodupe"!!! Gal dar kas pasisakytu kas tokia augina, kodel galetu kilti minys ja ismesti Ar uogytes neskanios, ar mazos ar dar kas negerai???...
na, kad ir pavėluotas atsakymas, bet į temą
Čia aš taip išpeikiau "juodupę", tai ir išsamiau galiu paaiškinti kodėl...
Nepatinka man jos nedidelės ir pilnos sėklų uogytės. Skonis dar būtų pakenčiamas, bet spjaudai ir spjaudai.. Prinokti ne tik spėja, bet ir nevėluoja - čia jau pliusas jai, na, bet kai tuo metu noksta ir besėklės ... Na, negi imsiu įkalbinėt šeimą, kad pirmiau "Juodupę" nuvalgykit, o po to "Canadice"..
Na ir pats vynmedis silpnoko augumo - jei kas nori kokią tvorą ar pavėsinę apželdint - ilgai reiks laukti, kol uždengs.. Taip išeina (bent jau pas mane..), kad nei uogoms šita veislė, nei apželdinimui.. O kitiems gal, jei neturi su kuo lygint, tai ir visai nieko . Subjektyvu čia, kiekvienas renkasi pagal savo poreikius.
Tiesa, kas man rašėt vasarą ir norėjot "Canadice" sodinukų - priminkit, niekur nerandu kur pasižymėjau (atsiprašau už žioplumą ) Sekmadienį Kaune prie "Megos" galėčiau atvežt, važiuosiu į mugę pasižvalgyt..