Įkraunama...
Įkraunama...

Vynuogės

QUOTE(Alenzi @ 2010 09 26, 10:58)
kaip tik vakar buvau mugeje ir isiule "Juodupe"!!! Gal dar kas pasisakytu kas tokia augina, kodel galetu kilti minys  ja ismesti g.gif Ar uogytes neskanios, ar mazos ar dar kas negerai???...

ax.gif na, kad ir pavėluotas atsakymas, bet į temą biggrin.gif
Čia aš taip išpeikiau "juodupę", tai ir išsamiau galiu paaiškinti kodėl...
Nepatinka man jos nedidelės ir pilnos sėklų uogytės. Skonis dar būtų pakenčiamas, bet doh.gif spjaudai ir spjaudai.. Prinokti ne tik spėja, bet ir nevėluoja - čia jau pliusas jai, na, bet kai tuo metu noksta ir besėklės ax.gif ... Na, negi imsiu įkalbinėt šeimą, kad pirmiau "Juodupę" nuvalgykit, o po to "Canadice"..
Na ir pats vynmedis silpnoko augumo - jei kas nori kokią tvorą ar pavėsinę apželdint - ilgai reiks laukti, kol uždengs.. Taip išeina (bent jau pas mane..), kad nei uogoms šita veislė, nei apželdinimui.. O kitiems gal, jei neturi su kuo lygint, tai ir visai nieko unsure.gif . Subjektyvu čia, kiekvienas renkasi pagal savo poreikius.

Tiesa, kas man rašėt vasarą ir norėjot "Canadice" sodinukų - priminkit, niekur nerandu kur pasižymėjau doh.gif (atsiprašau už žioplumą blush2.gif ) Sekmadienį Kaune prie "Megos" galėčiau atvežt, važiuosiu į mugę pasižvalgyt..
Atsakyti
QUOTE(dahlia+++ @ 2010 10 08, 23:46)
ax.gif  na, kad ir pavėluotas atsakymas, bet į temą  biggrin.gif
Čia aš taip išpeikiau "juodupę", tai ir išsamiau galiu paaiškinti  kodėl...
Nepatinka man jos nedidelės ir pilnos sėklų uogytės. Skonis dar būtų pakenčiamas, bet  doh.gif  spjaudai ir spjaudai.. Prinokti ne tik spėja, bet ir nevėluoja - čia jau pliusas jai, na, bet kai tuo metu noksta ir besėklės  ax.gif ... Na, negi imsiu įkalbinėt šeimą, kad pirmiau "Juodupę" nuvalgykit, o po to "Canadice"..

Auginu senokai šią vynuogę ir kiekvienais metais reikia gerokai praretinti - labai auga doh.gif Skonis neblogas, uogos anksti, tik aišku, galėtų būti be sėklų ax.gif
Atsakyti
Ar jau dengiat vynuoges ,ar dar anksti ?
dahlia+++, jūsiškė labai puikiai auga thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo satanele: 10 spalio 2010 - 20:15
QUOTE(satanele @ 2010 10 10, 21:13)
Ar jau dengiat vynuoges ,ar dar anksti ?
dahlia+++, jūsiškė labai puikiai auga  thumbup.gif

Genėti jau galima pradėt, bet dengti - dar ankstoka.. Aš jaunas, neseniai persodintas, dengiu kai jau pašala dirva (kibiras durpių ant šaknų, šiek tiek eglišakių ar agroplėvelės - ant likusių po genėjimo "stagariukų"). Bet taip dengiu tik 1-2 metais po pasodinimo, o toliau - jau nedengiu, nes.. ax.gif mano auginamos atsparios veislės to nereikalauja.

satanele, nors ir gerai auga, bet apgenėti reikia negailestingai biggrin.gif palikti tik po 5-6 pumpurus (kiekvieno ūglio).
Atsakyti
manoji kazkokia susisukus is po nakties, gal nusalo:(
Atsakyti
sveikos merginos smile.gif

ieškausi informacijos apie vynuoges 4u.gif gal patartumėt, kur geriausia jas pirkti??? matau kad mano išsirinktą vynuogės.lt labai išpeikėt g.gif tai kas su tais sodinukais negerai?

labai noriu saldžių kiek įmanoma besėklių ir atsparių ligoms ax.gif gal kuri ką pasiūlys?

beje kas per skonis - harmoningas? tai čia saldžiarūgščiai kartokas? ar koks?

ačiū labai

Atsakyti
QUOTE(zipkute @ 2011 03 28, 11:59)

ieškausi informacijos apie vynuoges 4u.gif  gal patartumėt, kur geriausia jas pirkti??? matau kad mano išsirinktą vynuogės.lt labai išpeikėt  g.gif tai kas su tais sodinukais negerai?

labai noriu saldžių kiek įmanoma besėklių ir atsparių ligoms  ax.gif gal kuri ką pasiūlys?

ačiū labai

geriausiai rinktis is lietuvisku veisliu, nes jos prisitaikiusios prie Lietuvoos klimato, o tuo paciu ir ligom atsparios.

maziausiai priziuros ir didziausias derlius is varduvos. nors man asmeniskai labiau patinka Stela, ji pailgos formaos, su nedidelemis seklytemis (labai panasios i maximoj pardavinejamas besekles). jos tinka auginti ir siltnamyje, tokiu budu derlius pora geru savaiciu paankstyveja.
Atsakyti
Ar jau galima nudengti vynuoges?Rozes nudengiau ,tai siaubas kiek peliu lizdu doh.gif bijau kad vynuoges nebutu nugriauze unsure.gif
Atsakyti
Kada reikia tręšti vynuoges? g.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2011 04 02, 18:27)
Kada reikia tręšti vynuoges? g.gif

Vynmedžių tręšimas niekuo neišsiskiria nuo kitų sodo augalų. Pavasarį prasidėjus vegetacijai, daugiausiai reikalingos azotinės trąšos. Prieš žydėjimą ir tris savaites po žydėjimo - fosforas, uogomas nokstant - kalis. Jeigu tręšiam mineralinėmis trąšomis ir žinodami kokiam periodui ir kokių mineralinių elementų daugiausiai reikia, pasirenkam kompleksines trąšas. Gerai tinka vandenyje ištirpintos trąšos. Kokiu santykiu trąšas skiesti daugiausiai būna nurodyta ant pakuotės. Paprastai į kibirą pilamas 1 šaukštas trąšų. Vynmedžių tręšimui labai tinka organinės trąšos: kompostas, mėšlas, medžio pelenai.
Atsakyti
QUOTE(zipkute @ 2011 03 28, 11:59)

ieškausi informacijos apie vynuoges 4u.gif  gal patartumėt, kur geriausia jas pirkti??? matau kad mano išsirinktą vynuogės.lt labai išpeikėt  g.gif tai kas su tais sodinukais negerai?

labai noriu saldžių kiek įmanoma besėklių ir atsparių ligoms  ax.gif gal kuri ką pasiūlys?

ačiū labai

Man mergaites patare ieskotis sommerset seedles ir canadice, sios abi besekles..
Deja deja.. Pasirodo Klaipedos kraste su ziburiu ju nerasi verysad.gif verysad.gif buvau mugeje, abi dienas vaziavau, visiskas pravalas-vienintele ka galejo pasiulyti is besekliu-tik Olita doh.gif verysad.gif

GAL KAS ZINOTE AR UZMATYSITE KUR GALIMA GAUTI SIU VYNYUOGIU SODINUKU PARASYKITE, PLEAAAS!!! aciuks.gif
Bandyciau kaip nors parsivezti kad is kito Lt krasto doh.gif
Atsakyti
Vilniuj Kairėnuose kai bus mugė gegužės gale pažiūrėk, gal bus.

Gegužės 27 - 29 d. Mugė "Lietuvos žiedai" (kartu su Lietuvos gėlininkų sąjunga)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyte525: 17 balandžio 2011 - 21:23