Klausimėlis
Pavasarį pasisodinau vynuoge,ir dabar ziuriu kad nelabai kokia vieta,tai kazi kada man ja geriau persodint,dabar ,ar geriau sulaukt pavasario? aciu
QUOTE(Airida-M @ 2010 08 29, 10:10)
Maniske labai siemet isaugo,dabar mastau kaip reikes ja issaugoti per ziema.
O kada sodinai? jei neseniai, tai juk dar apgenėsi lapams nukritus - nebebus tokia didelė, galėsi lengvai apdengt.
QUOTE(zebrina @ 2010 08 31, 21:16)
Klausimėlis
Pavasarį pasisodinau vynuoge,ir dabar ziuriu kad nelabai kokia vieta,tai kazi kada man ja geriau persodint,dabar ,ar geriau sulaukt pavasario? aciu
aš tai nejudinčiau prieš žiemą palaukčiau pavasario.
Jau antri metai vynuogei,tai nelabai as ja galeciau apdengti visa,tik saknis.
QUOTE(Airida-M @ 2010 09 10, 19:56)
Jau antri metai vynuogei,tai nelabai as ja galeciau apdengti visa,tik saknis.
Lyg apie obeli ar kriause kalbetum Vynuoge gi paguldyt reikia ir tada dengt. Genet gali pries dengima arba pavasari siulau pasiziuret http://www.vynuoges....sl=vgenform.php ir http://vinograd.by/?p=936
pavasari pakelsi nuo zemes ir parisi gulom, tik gal neleisk daug deret jaunai...
Sekmes
p.s. gal jau zinai kokia cia vynuoge? Gal 3 ziemai galima ir nebedengt? uztektu pvz. tik paguldyt ant zemes ir perziemotu sniege
QUOTE(Pan@vejys @ 2010 09 12, 22:44)
Lyg apie obeli ar kriause kalbetum Vynuoge gi paguldyt reikia ir tada dengt. Genet gali pries dengima arba pavasari siulau pasiziuret http://www.vynuoges....sl=vgenform.php ir http://vinograd.by/?p=936
pavasari pakelsi nuo zemes ir parisi gulom, tik gal neleisk daug deret jaunai...
Sekmes
p.s. gal jau zinai kokia cia vynuoge? Gal 3 ziemai galima ir nebedengt? uztektu pvz. tik paguldyt ant zemes ir perziemotu sniege
Sekmes
Ačiū , labai vaizdžiai parodyta
QUOTE(dahlia+++ @ 2010 03 29, 21:20)
Na, 'Juodupė" tai vos ne kaip "rastinukė" pas mane . Nieks jai nebaisu, nieks nekenkia - viską atlaiko ir dar dera, nors jau ne kartą ją išmesti grasiojausi .. 'Florexlitinių" aš neturiu, bet ten pas juos buvo tipo "Izabelos", tai irgi atsparios..
Aš dėl savo "Aliošenkin" ir "Golden princess" nerimauju - joms tokie šalčiai pražūtingi ..
Aš dėl savo "Aliošenkin" ir "Golden princess" nerimauju - joms tokie šalčiai pražūtingi ..
Help!!
paskaiciau temute ir sunerimau kaip tik vakar buvau mugeje ir isiule "Juodupe"!!! Gal dar kas pasisakytu kas tokia augina, kodel galetu kilti minys ja ismesti Ar uogytes neskanios, ar mazos ar dar kas negerai???... Neturiu daug vietos eksperimentams ir nenoreciau vel po keleto metu rauti lauk..
Siaip turiu Liepsna ir dar viena, nepamenu pavadinimo. Tai Liepsna viskas ok, tik siemet nuo dregmes uogytes gal kiek smulkesnes, be to sunkiai noko. O vat antroji- po 5 metu nesulaukiu uogu net paragavimui - tai ziedai nudziusta, tai aplamai nusala-jau kasiu lauk ir i ta vieta norejau pasodinti kita
Bet pasiskaiciusi temuke susimasciau ar is viso apsimoka dabar vynuoge sodinti, juk tikrai nespes ugliukas sumedeti ir nusals Nors ugliukas nemazas-apie kokia 50-70 cm ilgio. Gal geriau is rudens pasodinti i siltnami, o jau pavasari pasodinti nuolatine vieta???
Ir dar klausimukas-ar aplamai yra kokia ankstyva, besekle, saldi rusis, kuri nebijotu musu 20 l. salciu
Pavasarį mums įsiūlė Liepsna ir Olita. Olita besėklė, vidutinio ankstyvumo. Sakė, kad nebijo nei viena šalčio, o kaip bus iš tiesų, bus matyt ar bus gyvos po žiemos
QUOTE(satanele @ 2010 09 13, 10:50)
Ačiū , labai vaizdžiai parodyta
Prasom, tik nenuvarykit iki zemes. Kuo daugiau daugiametes medienos - tuo vynuoge atsparesne sausrai ir kitom negandom. Ir genejimas visada su atsarga: jei knygelej raso 2 pumpurai- paliekam 4, o pavasari leidziam augt 2 geriausiem ugliam ...
Papildyta:
QUOTE(Mistica @ 2010 09 27, 14:49)
Skaičiau ir jas apdengsim, bet jei bus labai šalta žiema, kažin ar išgelbės..
Tai kaip cia pasakius. As pernai rudeni pasielgiau taip kaip rasiau 3 zinutej:
http://www.rojaussod...i...06&start=30
QUOTE(Alenzi @ 2010 09 26, 10:58)
Help!!
Bet pasiskaiciusi temuke susimasciau ar is viso apsimoka dabar vynuoge sodinti, juk tikrai nespes ugliukas sumedeti ir nusals Nors ugliukas nemazas-apie kokia 50-70 cm ilgio. Gal geriau is rudens pasodinti i siltnami, o jau pavasari pasodinti nuolatine vieta???
Ir dar klausimukas-ar aplamai yra kokia ankstyva, besekle, saldi rusis, kuri nebijotu musu 20 l. salciu
visas ugliukas ir neturi sumedeti, uzteks per du pumpurus, bet jei sumedes per 4 tai super, nes butent tik tiek po pirmojo genejimo palieku. juodupe atspari veisle, jei sodinuka pirkai konteineryje galesi jau si rudeni kisti i pastovia augimo vieta. Dabar nieko nelaukdama paruosk sodinukui duobe pagal visas taisykles, i duobe uzpilk du kibirus vandens, leisk susiguleti perkastam gruntui, o po dvieju savaiciu sodink, jei sidinukas bent kiek sumedejes, per salnas turesi lengvai pridengti, o jei visai nesumedejes padaryk jam mini siltnami is 5ltr bambalio (gali drasiai kirpti tai kas netelpa i bambali). daryk ka nori bet sodinuko mediena per 2-4pumpurus turi buti ruda ir gerai sukietejusi, kad nagas i ja nesmigtu bet praslystu. ateis toks momentas kai salnos ir salciai nukas visus lapus net ir po laikina priedanga (iki to laiko ugliukas privalo buti sumedejes), tada nuimk priedanga ir apgenek ugliuka palikdama 4 pumpurus, prie saknu pamulciuok nesvarbu kuo ir taip ugliuka palik iki dideliu salciu, o tada sek oru prognozes, kai tik ilgalaikis saltis perkops per -10 nieko nelaukdama visa sodinuka uzpilk bet kuo kas neleis stipriai persalti, dengti reikia taip kaip rozes, tiks: lapai, durpes, sienas, siaudai, pjuvenos, spygliai, egliu sakos. ISPEJIMAS tokioj siltoje vieteleje megsta apsigyventi peles, taip kad prie ugliuko padek dyzeline ismirkyta skudureli - atbaido. ziema pries labai didelius salcius (-20) kaupa dar pravartu apkasti sniegu. jei viska taip ir padarysi, pries tai normaliai paruosi sodinimo duobe bei teisingai pasodinsi (nesvarbu kokio ilgio ugliukas, sodinti reikia taip, kad virs saknu butu 25-35 cm zemiu), garantuoju 100poc., kad perziemos, o po to normaliai augs.
is besekliu siulau: Sommerset Seedles ir Kanadice - labai atsparios ligom ir salciui (po 3 metu augimo nereikes net dengti) paskutinioji kiek velyvesne, bet sunokti suspes. skonis geras; Kišmiš 342 labai skani labai ankstyva atspari ligoms, jautresne salciui, atlaiko -25, bet dengti pries ziema vistik reiketu, nebent tu is pajurio, tada uztektu tik numesti ant zemes ir apkasti sniegu, jei jo yra
Patarimas visoms kurioms isiulo. Nesileiskite isiulomos, nes ir apyni gali isiulyti vietoj vynuoges. Vynuogiu auginimas yra daug pastovaus darbo ir dar daugiau ziniu reikalaujantis uzsiemimas. Parinkite informacija apie ju auginima, prieziura, apsispreskite ar jum to reikia, tuo paciu suzinosite apie veisles, o tada pirkit. ypatingai, turguje jums parduos viska, tik pasakykite ko norite, bet pirkti neskubekite, issiaiskinkite kokia tai veisle, o pardavejas niekur nepabegs.
[quote=Tutė,2010 09 28, 08:28]
Didžiausias a-č-i-u-k-a-s! TUTEI uz tokį išsamų atsakymą ir patarimus
O pavasarį būtinai rasiu ir pasisodinsiu bent vieną iš nurodytųjų besėklių
Ir dar.. nors aš is tikrųjų iš pajūrio , bet kasmet visada dengiu tiek rožes, tiek vynuoges ir daug kitu augalu- nepasikliauju vien sniegu, nes, žiūrėk, viena diena jo iki kaklo, o kita - jau ne kvapo
Didžiausias a-č-i-u-k-a-s! TUTEI uz tokį išsamų atsakymą ir patarimus
O pavasarį būtinai rasiu ir pasisodinsiu bent vieną iš nurodytųjų besėklių
Ir dar.. nors aš is tikrųjų iš pajūrio , bet kasmet visada dengiu tiek rožes, tiek vynuoges ir daug kitu augalu- nepasikliauju vien sniegu, nes, žiūrėk, viena diena jo iki kaklo, o kita - jau ne kvapo