Įkraunama...
Įkraunama...

Vynuogės

pjuvenom ir spygliais mulcuoju tuos augalus, kurie megsta rugscia dirva (rododendrus, silauoges). vynuogems labiau tinka sarmine (isskyrus tas, kuriose yra amerikietisko kraujo). pas mane su amerikietisku krauju tik 3 iš 15. dauguma ju neatsparios salciui, todel visas mulcavau dideliu kibiru sausu durpiu, ant ju kibiras lapu, bet jokiais budais ne vynuogiu, nes juose lieka grybiniu ligu uskratas, o ant viso sito kauburio uzdejau antikondencacine plevele, kuri liko nuo statybu. kolkas uzmulcavau tik dvi, kitos apgenetos ir prilenktos prie zemes, laukiu kol normalus saltukas (-8 -10) paspaus - tegul grudinasi.
Atsakyti
Aš savo apmulčiavau durpėm, o nenukirpau, ar dar galiu jas kirpti g.gif
Atsakyti
zinoma, kad galima. bet galima ir anksti pavasari kai nuimsi mulca, taciau butinai iki pumpuru brinkimo, nes priesingu atveju ilgai asaros
Atsakyti
Ačiū Tutė 4u.gif , dabar reikia apvynioti agroplėvele, neberandu pernykščios , reikia nusipirkti , kažin kur pigiausia agroplėvelė g.gif
Atsakyti
Mano nera dar ka kirpti. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 11 12, 15:43)
Mano nera dar ka kirpti. biggrin.gif

Ar uždengiai savo vynuogytę g.gif
nesušaldyk , paskui girsimės uogomis biggrin.gif
Atsakyti
Kol kas tik apmulciavau. ax.gif
Atsakyti
Kad neužeitų šalčiai kada aš dirbsiu, tada jau šakės blink.gif
Atsakyti
Na vis dar lietu pranesa,tai salnos nenusimato. ax.gif
Atsakyti
nepergyvenkite del salciu jei jis nera didesnis nei -10C. gaves truputuka salcio augaliukas grudinasi, todel dengti reikia ne kai silta ir slapia, o kai salta, nes tada buna sausa mediena. kaip ir minejau as, praktiskai, dar nedengiau - laukiu saltesnio ir sausesnio oro.
noriu priminti, kad dengimas labai atsakingas darbas nes dengiamos vynuoges dazniau zusta ne nuo salcio, o del to kad pripleksta uzdengti pumpurai. todel ir patariama dengti kuo veliau, o atidengti kuo anksciau pavasari, kol dar salta, bet nera rizikos del dideliu salciu. velai atidengtu vynmedziu anksciau issprogsta pumpurai, tokiu budu atsiranda didesne rizika, kad jie nusals.
Atsakyti
As tai ne nezinau ar dengsiu,gal uzteks mulcio? g.gif
Atsakyti
as prilenkiau vynuoge uzdejau ant saknu durpiu,o ant stiebeliu egles sakeliu..?
ar gerai,ar apsuktri daugiau dar reikia?
Sako kad ugliai neišala,išala saknys,ar ne taip?
Atsakyti