Mes pjuvenom mulčiuojam, lapais kažkaip nepraktikuoju, nors gal ir galima
Bet gi dar per anksti mulčiuot, "apklot" žiemai Ar pas jus jau žemė įšalusi, kieta?
Kad man rodos lapais is vis negerai kloti,nes jie duoda puvima.
QUOTE(*saulašarė* @ 2009 10 19, 08:58)
Mes pjuvenom mulčiuojam, lapais kažkaip nepraktikuoju, nors gal ir galima
Bet gi dar per anksti mulčiuot, "apklot" žiemai Ar pas jus jau žemė įšalusi, kieta?
Zeme dar neisalus bet sugrebem lapus ir pamaniau kad gal gerai bus apkloti kai pasals
QUOTE(AveM @ 2009 10 05, 14:11)
Kokios fainos,kaip noreciau dabar nors kekytes.
Šnipštas gavosi iš mūsų susitarimo dėl vynuogių pavalgymo jos nespėjo sunokt buvo tiek daug kekių, bet nesunoko tai dabar dar ir nušalė visos.
As siandien tvarkiau darzely,tai kartu ir vynuoge pamulciavau truputi pjuvenomis.
Papildyta:
As vaziuodama i Silute,norejau uzsukti,tai gerai,kad nenuvazinejau nuo kelio,buciau saliara sudeginusi,o vynuogiu neparagavusi.
Papildyta:
QUOTE(daivaP @ 2009 10 19, 20:44)
Šnipštas gavosi iš mūsų susitarimo dėl vynuogių pavalgymo jos nespėjo sunokt buvo tiek daug kekių, bet nesunoko tai dabar dar ir nušalė visos.
As vaziuodama i Silute,norejau uzsukti,tai gerai,kad nenuvazinejau nuo kelio,buciau saliara sudeginusi,o vynuogiu neparagavusi.
QUOTE(dėja @ 2009 10 19, 10:53)
Kad man rodos lapais is vis negerai kloti,nes jie duoda puvima.
O kuo puvimas blogai?Dėl ko geriausia viskas ant puvenų auga?Mano serbentai visada mulčiuojami lapais,duoda puikų derlių.O vynuoges taip pat galima mulčiuoti lapais aplink,tik pačių daigelių neliesti.
QUOTE(AveM @ 2009 10 19, 21:46)
tai ir be vynuogių būtume radusios ką paragauti
QUOTE(*GREISI* @ 2009 10 20, 07:24)
O kuo puvimas blogai?Dėl ko geriausia viskas ant puvenų auga?Mano serbentai visada mulčiuojami lapais,duoda puikų derlių.O vynuoges taip pat galima mulčiuoti lapais aplink,tik pačių daigelių neliesti.
As pati nemulciuoju,nelabai turiu ka ir vynuogiu taip pat nemulciuoju.Pirmus metus,tik durpem apkaupiau,bet pas mane kaimynes pagyvene moterytes,turi sodus ir darzus,be to negali.Tai is ju girdejusi,kad lapais geriau nemulciuoti.Gal nuo lapu puvimo ligos daugiau puola.na tikrai nezinau
QUOTE(dėja @ 2009 10 20, 11:17)
As pati nemulciuoju,nelabai turiu ka ir vynuogiu taip pat nemulciuoju.Pirmus metus,tik durpem apkaupiau,bet pas mane kaimynes pagyvene moterytes,turi sodus ir darzus,be to negali.Tai is ju girdejusi,kad lapais geriau nemulciuoti.Gal nuo lapu puvimo ligos daugiau puola.na tikrai nezinau
Nu kol nelieti kamieno ,tai visos puvenos naudingos.Suyra ir paskui geriausia trąša ,o sliekų kiek prisiveisia.Kol nelieti koto viskas puiku ir gerai.
QUOTE(AveM @ 2009 10 20, 18:17)
Gerai,kad vakar vynuoge truputi pamulciavau,nes sianakt buvo stipri salna.
Čia tas pamulčiavimas jau kaip "žieminis rūbelis" vynuogei?
QUOTE(*saulašarė* @ 2009 10 21, 08:22)
Čia tas pamulčiavimas jau kaip "žieminis rūbelis" vynuogei?
Na kazkas panasaus,bet kai dabar pastoviai silta ir lyja,bijau,kad nebutu persilta.