Įkraunama...
Įkraunama...

Vynuogės

QUOTE(satanele @ 2009 10 14, 19:52)
Sveikutės , ar jau rengiat savo vynuoges žieminiais rūbeliais , gal dar anksti ?

Man atrodo dar truputuką per anksti, nors mano irgi nėr labai jautrios šalčiams ax.gif

dahlia+++, jaučiu, mes dar pavasarį susirašysim mirksiukas.gif biggrin.gif gaila, kad taip ir neišėjo pavažiuot iki Kauno ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*saulašarė* @ 2009 10 14, 21:26)
Man atrodo dar truputuką per anksti, nors mano irgi nėr labai jautrios šalčiams ax.gif
dahlia+++, jaučiu, mes dar pavasarį susirašysim mirksiukas.gif  biggrin.gif gaila, kad taip ir neišėjo pavažiuot iki Kauno ax.gif

Dengti vynuoges reikia tada, kai nors truputį pašąla. Gi ant pažliugusios dirvos netikslinga nei durpes pilti, nei kokią agroplėvelę vynioti.

*saulašare*, mirksiukas.gif susirašysim.
Atsakyti
QUOTE(dahlia+++ @ 2009 10 15, 08:32)
Dengti vynuoges reikia tada, kai nors truputį pašąla. Gi ant pažliugusios dirvos netikslinga nei durpes pilti, nei kokią agroplėvelę vynioti.

*saulašare*,  mirksiukas.gif  susirašysim.

dahlia +++ mudviem irgi reikėtų susitikti dėl vynuogės , labai noriu rezervuoju aš pas tave thumbup.gif , o kaip su agro plėvele dengiat , tai gal durpių nepilat ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2009 10 15, 19:22)
dahlia +++ mudviem irgi reikėtų susitikti dėl vynuogės , labai noriu rezervuoju aš pas tave  thumbup.gif , o kaip  su agro plėvele dengiat , tai gal durpių nepilat ? g.gif

Gal susitiksim gal kas sodinuką jums pavėžės g.gif - matysim, kaip čia bus..

Durpėm dengiam tik augalų šaknis (ypač pirmamečių), kad šaltis neišdžiovintų. Na, jeigu jautrios šalčiui - tai ir (dėl iššalimo )ankstesniais metais pasodintas. O jeigu turit neatsparių šalčiui veislių, tada nugenėjus nereikalingus ūglius visą vynmedį prilenkiam prie žemės, apsukam agroplėvele ir uždengiam dar kokiu šiferiu, faniera ar bent eglišakėm. Ir, kaip jau minėjau, tokiom veislėm privalomai pilam durpių ant šaknų.
Atsakyti
Gal nepašals ,nes kokią savaitę negalėsiu apdengti jų nes neturėsiu laiko , o paskui kaip kibsiu į darbą su vynuogėm, nes jau mėnuo plušu nuo ryto iki vakaro be laisvalaikio blink.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites.
Turiu klausimeli,ar galima vietoj durpiu saknis apkloti lapais blush2.gif
Atsakyti
Aš manau kad lapais apkloti galima g.gif
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2009 10 17, 18:29)
Aš manau kad lapais apkloti galima  g.gif

ACIU 4u.gif
Atsakyti
O mes niekada niekuo nedengiam ziemai rolleyes.gif Ir nieko - neissala bigsmile.gif
Atsakyti
man visos iššąlo. verysad.gif

Nesiryžtu auginti vėl. Labiausiai pasiikgstu balandėlių virtų su vynuogių lapais. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Enija @ 2009 10 18, 11:29)
man visos iššąlo. verysad.gif

Nesiryžtu auginti vėl. Labiausiai pasiikgstu balandėlių virtų su vynuogių lapais.  ax.gif

Mes tai bandeme daryti marinuotus agurkus, isukant kiekviena i vynuogiu lapa. Bet nepasakyciau, kad kazkoki ispudi paliko schmoll.gif
O kaip su balandeliais - vietoj kopusto naudoti, ar kaip? g.gif
Atsakyti
geriau su lapais vynuogiu neklokit, nes pavasar gali prasideti puvimas ir sugadinsite augala, tiesiog lapuose perdaug energijos sukauta, geriausia durpės arba pjuvenos.
Atsakyti