Įkraunama...
Įkraunama...

Vynuogės

Pavasarį nusipirkau sodinukų vynuogių iš vynuoges.lt Du mamai ir du sau. Pas mamą vynuogės maždaug po 1,5 m išaugo, o maniškės gal kokių 15 cm unsure.gif Visos keturios skirtingų veislių.
Sodinau lyg ir pagal instrukcijas... Pas mane priemolis, gal jiems žemė nepatinka? g.gif Ar aš galiu kažkaip pagerint tų savo vynuogių augimą, ar susitaikyt su mintim, kad nelemta man jų turėt? doh.gif O gal čia tiek ir turi užaugt? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ErikaI @ 2009 09 06, 14:05)
Pavasarį nusipirkau sodinukų vynuogių iš vynuoges.lt Du mamai ir du sau. Pas mamą vynuogės maždaug po 1,5 m išaugo, o maniškės gal kokių 15 cm  unsure.gif  Visos keturios skirtingų veislių.
Sodinau lyg ir pagal instrukcijas...  Pas mane priemolis, gal jiems žemė nepatinka?  g.gif  Ar aš galiu kažkaip pagerint tų savo vynuogių augimą, ar susitaikyt su mintim, kad nelemta man jų turėt?  doh.gif  O gal čia tiek ir turi užaugt?  g.gif

Mano pirktos irgi iš vynuogės.lt tris pirkau ir visos skirtingo aukščio,bet gal pas jus jau po truputį medėja,nes rudenį reikia nukirpti ir palikti apie 10 cm,
Atsakyti
o ar galima šakia vienos kitos pasodinti kelių rūšių skirtingas vynuoges? g.gif ta prasme ar jos neapsidulkina, hibridai nepasidaro? g.gif
Atsakyti
Manau kad galima,pas mane yra trys viena šalia kitos bigsmile.gif
Atsakyti
Maniske tokia silpnute,ne nezinau ar jinai per ziema isgyvens.
Atsakyti
Aš kažkodėl taip pat nerimauju dėl saviškių,kaip žiemai jas paruošti bigsmile.gif
Atsakyti
Mano ten tie trys lapai ant pagaliuko,nera kas ir ziemai ruosti. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 09 07, 22:38)
Mano ten tie trys lapai ant pagaliuko,nera kas ir ziemai ruosti. biggrin.gif

jei tik trys lapai tai tikriausiai ir nesumedes, o jei ir sumedes tai augaliukas bus labai silpnas ir per ziema issals ir gyvos liks tik saknys, is kuriu pavasari galima tiketis naujo ugliuko, bet jei vynuoge is Vynuoges.lt, tai greiciausiai sodinukas yra skiepytas (nors kaikurias veisles si firmele pardavinejo su savo saknimis), ir atzeles is saknu ugliukas jokios naudos neduos, nes tai bus poskiepio , o ne iskiepio ugliukas.
tokiu atveju as siulyciau kai tik nukris jusu silpno sodinuko lapai iskasti ji su dideliu gumulu zemiu ir palikti vesiame (gali buti tamsus) rusyje. kitas varijantas sodinuko nekasti, bet velai rudeni ji patrumpinti ir uzpilti labai dideliu kiekiu sausu durpiu (200 ltr. maiso turetu pakakti), po to iskarto ji uzdengti difuzine, ar bent kondencacine plevele. bet jei yra vesus rusys, kurio temperatura ziema buna neaukstesne nei +8 C, tai iskasciau ir palikciau rusyje.
pas mane siais metais mokykleleje saknydinosi du desetkai is Rusijos atkeliavusiu ugliuku, tai kaikurie uzaugo virs 2 m ir jau pradeda medeti, o kaikurie visai silpni max 50 cm, tai tuos vienareiksmiskai i rusi iki pavasario, o po to i pastovia augimo vieta, arba naujiems seimininkams
Atsakyti
O tai rusyje ji kaip gele pasodinti i vazona ar paprastai be nieko laikyti. g.gif
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 09 09, 15:09)
O tai rusyje ji kaip gele pasodinti i vazona ar paprastai be nieko laikyti. g.gif

galima paprasciausiai ir i kiaura kibira. svarbu, kad zemiu gumulas visa laika butu saikingai dregnas. beje jei sodinukas augo sunkioje zemeje, tai geriau jau be jos, o vietoje jos paimti smelio arba sijoto zvyro. dar yra siokiu tokiu niuansu, bet jei jau nutarsi i rusi, tai pasidalinsiu savo info
Atsakyti
Pagalvosiu dar rusis mano nelabai vesus,tai gali ten pradeti augti.
Atsakyti
Vaje,tai ką dabar man reikės jas iškasti? schmoll.gif
Atsakyti