Įkraunama...
Įkraunama...

Kokias fotografijas vertinate?

Kai pradėjom fotografo paieškas buvo įdomu peržiūrėti daugybę fotografų svetainių. Peržiūrėjus atrodo milijonus nuotraukų supratau kad ne man "statytinis" stilius schmoll.gif Man patiko foto, kurios nebuvo surežisuotos, spontaniškos, atspindinčios dienos nuotaiką ir atkuriančios ją ax.gif Vėliau teko sudalyvauti vestuvėse, kuriose buvo pozuojama, dar labiau įsitikinau kad tokio fotografo tikrai neimsiu doh.gif Tai mūsų nuotraukomis esam labai patenkintos drinks_cheers.gif Daugumą nuotraukų visiškai netikėtų, net nežinojau kad buvo fotografuota thumbup.gif Ir visa fotosesija atspindi tą dieną vyravusią nuotaiką drinks_cheers.gif
Nesu prieš fotoshopą, tačiau kad nebūtų per daug. Manau jis reikalingas nuslėpti mažyčius trūkumus mirksiukas.gif Bet mūsų nuotraukose pataisymo beveik nebuvo, tik šiek tiek kai kurios nuotraukos pasendintos ax.gif Bet jokių drugelių, jokių jaunujų gėlių žieduose ir pan. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(uItra @ 2007 09 10, 14:54)
man siaip keista, kai jaunieji vis dar tikisi kad juos pastatys, pasuks ir tt... nejaugi taip malonu jaustis marionete  unsure.gif ? Suprantu, kad su fotografo pagalba galima pasirinkti vieta, kazkiek patart su rakursu, bet ar ne paprasciau vestuviu diena tiesiog skirti demesi vienas kitam, rodyti jausmus ir nesivarzyti vienas kito? gal tada ir dirbtinumo nereikes ir keistu klausimu "o ka mums dabar daryti?" atsakymas gi paprastas - nieko, tiesiog dziaugtis vienas kitu.

PRITARIU drinks_cheers.gif UZ NATURALUMA
Mes irgi rinkomes fotografus,kurie gaudo akimirkas.... taciau jau ant galo fotosesijos.. kai pavarom, jau uzklausdavom - o ka daryti? blush2.gif lotuliukas.gif
Bet jokiu pastatymu ir ranku ar galvos pakraipymu is fotografu nebuvo - ir tuom dziaugiuosi!!!
Siek teik korekturos manau reikia nuotraukose. Bet jaunieji gelese, ar kazkokiuose fonuose man negrazu.
Grazu (bent jau man) (jeigu graziai padaro)- kai nespalvota nuotrauka ir joje kokia nors detale spalvota.

Aisku, gal fotografai turi pasakyt jeigu kazkaip netinkamai stovi(susleivojus kojas) ar makiazas nubeges.... bet visa kita - naturaliai elgtis.
Atsakyti
Nuotraukose turi buti kokybiskos, uzfiksuotos graziausios tos dienos akimirkos, paslepta, kas tose nuotraukose neturetu matytis ax.gif

Ta ir gavau is savo fotografu wub.gif Esu patenkinta JU darbu nerealiai wub.gif
Atsakyti
dauguma pasisakot kad patinka meniskos nuotraukos.. o kaip jus ta meniskuma suprantat? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamytele @ 2007 09 13, 19:51)
dauguma pasisakot kad patinka meniskos nuotraukos.. o kaip jus ta meniskuma suprantat?  smile.gif

O vat čia tai įdomus klausimas blink.gif Nežinau ar mūsų vestuvių nuotraukas galima pavadinti meninemis - nesu aš fotogrfafijos žinovė tongue.gif Man tiesiog jos patinka. Ir kas vienam atrodo menas, kitas atrodys kičas... O kodėl toks klausimas kyla?
Atsakyti
QUOTE(naktine` @ 2007 09 14, 00:30)
O vat čia tai įdomus klausimas  blink.gif  Nežinau ar mūsų vestuvių nuotraukas galima pavadinti meninemis - nesu aš fotogrfafijos žinovė  tongue.gif  Man tiesiog jos patinka. Ir kas vienam atrodo menas, kitas atrodys kičas... O kodėl toks klausimas kyla?

va butent del to ir kyla kad meniskuma visi skirtingai supranta tad ir noriu jog pakomentuotu ta "meniskuma" kaip kiekvienas supranta ir kaip atranda fotografijose smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamytele @ 2007 09 14, 08:38)
va butent del to ir kyla kad meniskuma visi skirtingai supranta tad ir noriu jog pakomentuotu ta "meniskuma" kaip kiekvienas supranta ir kaip atranda fotografijose smile.gif

Mano nuomone vestuvių fotografija yra šiek tiek specifinė sritis, kurioje galioja "patinka/nepatinka" principas. Čia galbūt reikėtų klausti meno žinovų? g.gif Bet kaip ir minėjai - "meniskuma visi skirtingai supranta"... Man patinka netradicinės nuotraukos, kuriose užfiksuotos įdomios akimirkos, veiksmas, spontaniškumas ir daugybė emocijų thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(naktine` @ 2007 09 14, 10:11)
Mano nuomone vestuvių fotografija yra šiek tiek specifinė sritis, kurioje galioja "patinka/nepatinka" principas. Čia galbūt reikėtų klausti meno žinovų?  g.gif  Bet kaip ir minėjai - "meniskuma visi skirtingai supranta"... Man patinka netradicinės nuotraukos, kuriose užfiksuotos įdomios akimirkos, veiksmas, spontaniškumas ir daugybė emocijų  thumbup.gif

meno zinovu? kazin.. juk fotografijos buna skiriamos ne kazkokiai meno parodai o butent sventes kaltininkams biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mamytele @ 2007 09 13, 19:51)
dauguma pasisakot kad patinka meniskos nuotraukos.. o kaip jus ta meniskuma suprantat?  smile.gif

siaip keistas klausimas... yra visuma pozymiu, kurie padaro kurini menisku arba ne. Jie gali buti skirtingi, bet kai darbas profesionalus ir ispudingas, neatsiranda klausimas - menas cia ar ne - tai AKIVAIZDU. Kaip atrodo auksciausio lygio menines nuotraukos galite ziureti cia:
http://fotokudra.lt/...ausi_fotografai

Papildyta:
QUOTE(naktine` @ 2007 09 12, 14:17)
<...
Nesu prieš fotoshopą, tačiau kad nebūtų per daug. Manau jis reikalingas nuslėpti mažyčius trūkumus  mirksiukas.gif  Bet mūsų nuotraukose pataisymo beveik nebuvo, tik šiek tiek kai kurios nuotraukos pasendintos  ax.gif  Bet jokių drugelių, jokių jaunujų gėlių žieduose ir pan.  rolleyes.gif

Jusu nuotraukos nepaprastai ekspresyvios, ir tikrai pagal jusu charakteri parinktas ir stilius thumbup.gif Korekcijos fotoshopu, manau, buvo darytos, o stipresnis apdirbimas vargu net ar butu tikes mirksiukas.gif Tiesa, tas rudumas yra ne sendinimas (bent cia nebuvo sukurtas "senos" nuotraukos apdirbimas ir nuotaika), tai tiesiog sepios spalva. Viskas puiku 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uItra: 17 rugsėjo 2007 - 10:39
QUOTE(uItra @ 2007 09 17, 11:36)
Jusu nuotraukos nepaprastai ekspresyvios, ir tikrai pagal jusu charakteri parinktas ir stilius thumbup.gif  Korekcijos fotoshopu, manau, buvo darytos, o stipresnis apdirbimas vargu net ar butu tikes  mirksiukas.gif Tiesa, tas rudumas yra ne sendinimas (bent cia nebuvo sukurtas "senos" nuotraukos apdirbimas ir nuotaika), tai tiesiog sepios spalva. Viskas puiku  4u.gif

Ačiū uItra Smagu išgirsti kito fotografo nuomonę thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(naktine` @ 2007 09 18, 08:45)
Ačiū uItra Smagu išgirsti kito fotografo nuomonę  thumbup.gif

Eigirdo darbai buvo pirmieji is vestuviniu, kurie mane "uzkabino" is Lietuvoje dirbanciu fotografu (nors su jais buvau susipazinusi dar seniai iki to). Kai pradejau dometis vestuvine fotografija, aisku, idomiai ir originaliai dirbanciu radau ir daugiau ir tikiuosi tokiu zmoniu ir ju darba ivertinanciu dauges drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(uItra @ 2007 09 18, 11:50)
Eigirdo darbai buvo pirmieji is vestuviniu, kurie mane "uzkabino" is Lietuvoje dirbanciu fotografu (nors su jais buvau susipazinusi dar seniai iki to). Kai pradejau dometis vestuvine fotografija, aisku, idomiai ir originaliai dirbanciu radau ir daugiau ir tikiuosi tokiu zmoniu ir ju darba ivertinanciu dauges  drinks_cheers.gif

Smagu kad kokybė gerėja, ir originaliai mątančių bei kokybiškai, profesionaliai dirbančių fotografų daugėja thumbup.gif
Atsakyti