Kai pradėjom fotografo paieškas buvo įdomu peržiūrėti daugybę fotografų svetainių. Peržiūrėjus atrodo milijonus nuotraukų supratau kad ne man "statytinis" stilius Man patiko foto, kurios nebuvo surežisuotos, spontaniškos, atspindinčios dienos nuotaiką ir atkuriančios ją Vėliau teko sudalyvauti vestuvėse, kuriose buvo pozuojama, dar labiau įsitikinau kad tokio fotografo tikrai neimsiu Tai mūsų nuotraukomis esam labai patenkintos Daugumą nuotraukų visiškai netikėtų, net nežinojau kad buvo fotografuota Ir visa fotosesija atspindi tą dieną vyravusią nuotaiką
Nesu prieš fotoshopą, tačiau kad nebūtų per daug. Manau jis reikalingas nuslėpti mažyčius trūkumus Bet mūsų nuotraukose pataisymo beveik nebuvo, tik šiek tiek kai kurios nuotraukos pasendintos Bet jokių drugelių, jokių jaunujų gėlių žieduose ir pan.
QUOTE(uItra @ 2007 09 10, 14:54)
man siaip keista, kai jaunieji vis dar tikisi kad juos pastatys, pasuks ir tt... nejaugi taip malonu jaustis marionete ? Suprantu, kad su fotografo pagalba galima pasirinkti vieta, kazkiek patart su rakursu, bet ar ne paprasciau vestuviu diena tiesiog skirti demesi vienas kitam, rodyti jausmus ir nesivarzyti vienas kito? gal tada ir dirbtinumo nereikes ir keistu klausimu "o ka mums dabar daryti?" atsakymas gi paprastas - nieko, tiesiog dziaugtis vienas kitu.
PRITARIU UZ NATURALUMA
Mes irgi rinkomes fotografus,kurie gaudo akimirkas.... taciau jau ant galo fotosesijos.. kai pavarom, jau uzklausdavom - o ka daryti?
Bet jokiu pastatymu ir ranku ar galvos pakraipymu is fotografu nebuvo - ir tuom dziaugiuosi!!!
Siek teik korekturos manau reikia nuotraukose. Bet jaunieji gelese, ar kazkokiuose fonuose man negrazu.
Grazu (bent jau man) (jeigu graziai padaro)- kai nespalvota nuotrauka ir joje kokia nors detale spalvota.
Aisku, gal fotografai turi pasakyt jeigu kazkaip netinkamai stovi(susleivojus kojas) ar makiazas nubeges.... bet visa kita - naturaliai elgtis.
Nuotraukose turi buti kokybiskos, uzfiksuotos graziausios tos dienos akimirkos, paslepta, kas tose nuotraukose neturetu matytis
Ta ir gavau is savo fotografu Esu patenkinta JU darbu nerealiai
Ta ir gavau is savo fotografu Esu patenkinta JU darbu nerealiai
dauguma pasisakot kad patinka meniskos nuotraukos.. o kaip jus ta meniskuma suprantat?
QUOTE(mamytele @ 2007 09 13, 19:51)
dauguma pasisakot kad patinka meniskos nuotraukos.. o kaip jus ta meniskuma suprantat?
O vat čia tai įdomus klausimas Nežinau ar mūsų vestuvių nuotraukas galima pavadinti meninemis - nesu aš fotogrfafijos žinovė Man tiesiog jos patinka. Ir kas vienam atrodo menas, kitas atrodys kičas... O kodėl toks klausimas kyla?
QUOTE(naktine` @ 2007 09 14, 00:30)
O vat čia tai įdomus klausimas Nežinau ar mūsų vestuvių nuotraukas galima pavadinti meninemis - nesu aš fotogrfafijos žinovė Man tiesiog jos patinka. Ir kas vienam atrodo menas, kitas atrodys kičas... O kodėl toks klausimas kyla?
va butent del to ir kyla kad meniskuma visi skirtingai supranta tad ir noriu jog pakomentuotu ta "meniskuma" kaip kiekvienas supranta ir kaip atranda fotografijose
QUOTE(mamytele @ 2007 09 14, 08:38)
va butent del to ir kyla kad meniskuma visi skirtingai supranta tad ir noriu jog pakomentuotu ta "meniskuma" kaip kiekvienas supranta ir kaip atranda fotografijose
Mano nuomone vestuvių fotografija yra šiek tiek specifinė sritis, kurioje galioja "patinka/nepatinka" principas. Čia galbūt reikėtų klausti meno žinovų? Bet kaip ir minėjai - "meniskuma visi skirtingai supranta"... Man patinka netradicinės nuotraukos, kuriose užfiksuotos įdomios akimirkos, veiksmas, spontaniškumas ir daugybė emocijų
QUOTE(naktine` @ 2007 09 14, 10:11)
Mano nuomone vestuvių fotografija yra šiek tiek specifinė sritis, kurioje galioja "patinka/nepatinka" principas. Čia galbūt reikėtų klausti meno žinovų? Bet kaip ir minėjai - "meniskuma visi skirtingai supranta"... Man patinka netradicinės nuotraukos, kuriose užfiksuotos įdomios akimirkos, veiksmas, spontaniškumas ir daugybė emocijų
meno zinovu? kazin.. juk fotografijos buna skiriamos ne kazkokiai meno parodai o butent sventes kaltininkams
QUOTE(mamytele @ 2007 09 13, 19:51)
siaip keistas klausimas... yra visuma pozymiu, kurie padaro kurini menisku arba ne. Jie gali buti skirtingi, bet kai darbas profesionalus ir ispudingas, neatsiranda klausimas - menas cia ar ne - tai AKIVAIZDU. Kaip atrodo auksciausio lygio menines nuotraukos galite ziureti cia:
http://fotokudra.lt/...ausi_fotografai
Papildyta:
QUOTE(naktine` @ 2007 09 12, 14:17)
<...
Nesu prieš fotoshopą, tačiau kad nebūtų per daug. Manau jis reikalingas nuslėpti mažyčius trūkumus Bet mūsų nuotraukose pataisymo beveik nebuvo, tik šiek tiek kai kurios nuotraukos pasendintos Bet jokių drugelių, jokių jaunujų gėlių žieduose ir pan.
Jusu nuotraukos nepaprastai ekspresyvios, ir tikrai pagal jusu charakteri parinktas ir stilius Korekcijos fotoshopu, manau, buvo darytos, o stipresnis apdirbimas vargu net ar butu tikes Tiesa, tas rudumas yra ne sendinimas (bent cia nebuvo sukurtas "senos" nuotraukos apdirbimas ir nuotaika), tai tiesiog sepios spalva. Viskas puiku
QUOTE(uItra @ 2007 09 17, 11:36)
Jusu nuotraukos nepaprastai ekspresyvios, ir tikrai pagal jusu charakteri parinktas ir stilius Korekcijos fotoshopu, manau, buvo darytos, o stipresnis apdirbimas vargu net ar butu tikes Tiesa, tas rudumas yra ne sendinimas (bent cia nebuvo sukurtas "senos" nuotraukos apdirbimas ir nuotaika), tai tiesiog sepios spalva. Viskas puiku
Ačiū uItra Smagu išgirsti kito fotografo nuomonę
QUOTE(naktine` @ 2007 09 18, 08:45)
Ačiū uItra Smagu išgirsti kito fotografo nuomonę
Eigirdo darbai buvo pirmieji is vestuviniu, kurie mane "uzkabino" is Lietuvoje dirbanciu fotografu (nors su jais buvau susipazinusi dar seniai iki to). Kai pradejau dometis vestuvine fotografija, aisku, idomiai ir originaliai dirbanciu radau ir daugiau ir tikiuosi tokiu zmoniu ir ju darba ivertinanciu dauges
QUOTE(uItra @ 2007 09 18, 11:50)
Eigirdo darbai buvo pirmieji is vestuviniu, kurie mane "uzkabino" is Lietuvoje dirbanciu fotografu (nors su jais buvau susipazinusi dar seniai iki to). Kai pradejau dometis vestuvine fotografija, aisku, idomiai ir originaliai dirbanciu radau ir daugiau ir tikiuosi tokiu zmoniu ir ju darba ivertinanciu dauges
Smagu kad kokybė gerėja, ir originaliai mątančių bei kokybiškai, profesionaliai dirbančių fotografų daugėja