tradicinis vestuviu foto rinkinys mano nuomone turetu atrodyti taip:]
30proc. pozuotu nuotrauku
60proc. reportaziniu nuotrauku is visos sventes
10proc.mielu pasiruosimo detaliu
Gal teko kam skaityti zurnala "Foto" 5 numeri? Ten yra nemazas straipsnis apie vestuviu fotografavima, nuotraukos nerealios labai smagu suzinoti kad vestuviu fotografija krypsta i geraja puse..kiek teko dalyvauti vestuviu, tai tik tradicines statiskos nuotraukos budavo daromos, kuriose istisai pozuojama...atsimenu kai karta teko buti pamerge, tai taip uzkniso banalus pozavimas ir taip nepatogei jauciausi, kad galiausiai jei budavo imanoma pradejau vengti fotoaparato..tai labai vargina, ir kai galiausiai grizti i baliavojimo vieta jau nieko nebenori, tik griuti i lova
Reportažinis stilius - gerai, pozuotų reikia minimaliai, su seneliais ir dėdėm na ir dar vieną visiems būriu, tokių nuotraukų reikia senajai kartai. O dabar kiti laikai, tačiau ne viskas priklauso nuo fotorgafo. Jei jaunieji visą dieną vaikščios susikaustę, tai ir norėdamas fotografas nieko gero nepadarys.
QUOTE(neiti @ 2008 08 18, 14:23)
Gal teko kam skaityti zurnala "Foto" 5 numeri? Ten yra nemazas straipsnis apie vestuviu fotografavima, nuotraukos nerealios labai smagu suzinoti kad vestuviu fotografija krypsta i geraja puse..kiek teko dalyvauti vestuviu, tai tik tradicines statiskos nuotraukos budavo daromos, kuriose istisai pozuojama...atsimenu kai karta teko buti pamerge, tai taip uzkniso banalus pozavimas ir taip nepatogei jauciausi, kad galiausiai jei budavo imanoma pradejau vengti fotoaparato..tai labai vargina, ir kai galiausiai grizti i baliavojimo vieta jau nieko nebenori, tik griuti i lova
Teko ne tik skaityti, bet ir prisideti prie straipsniu
Straipsnyje yra ir forumieciu foto Siaip si tema buvo labai laiku ir vietoje - nes atsirado ir zmoniu, norinciu dirbti sioje srityje PROFESIONALIAI, ir klientu, reikalaujanciu butent tokio produkto, o ne ieskanciu vien "kur pigiau uz didesni kadru kieki"...
na, paskaiciau Jusu komentarus.. kazkaip truputi tolerancijos pritruko kai kuriuose pasisakymuose:) TODEL KAD: visu pirma, musu skonis ir poziuris dar tik formuojasi.. (Lietuva...), labai pavojingas dalykas - foto-mada. Viena desimtmeti pozuojancios, kita - ekspresyvios, atsitiktines, vaikai ir anukai mus vadins senamadiskai, nes bus naujos technologijos ir nauji vejai kulturoje. Kodel tuomet pulti zmones, kurie ale neturi skonio - juk ar maza pavyzdziu, kad del skonio nesigincijama? Juk ir namus skirtingai dekoruojam (kartais investuojama be galo daug, taciau rezultats verciantis is koto blogaja prasme), arba vestuvines sukneles - dalies as ir dykai neimciau, nes atrodo mazu maziausiai juokingai - mano nuomone. Tai ka kalbet apie fotografija. Plius, pozavimas su seneliais, pusbroliais ir t.t. - cia jau kaip kazkas rase - protokolo dalis, prie to kabinetis nereiketu:)
As irgi ieskau fotografo siuo metu... zinau ko noriu, tik baisu, kad antra diena bus sokas, kai pamatysiu fotkes:)) Net nezinau, kaip issirinkt ir gaila kad negaliu moket fotografui 6000, kazkaip tada daugiau pasitikeciau ( Ziuri pavyzdzius, sudeti geriausi uzfiksuoti momentai - gal ten 50 is 5000 atrinktos..
As irgi ieskau fotografo siuo metu... zinau ko noriu, tik baisu, kad antra diena bus sokas, kai pamatysiu fotkes:)) Net nezinau, kaip issirinkt ir gaila kad negaliu moket fotografui 6000, kazkaip tada daugiau pasitikeciau ( Ziuri pavyzdzius, sudeti geriausi uzfiksuoti momentai - gal ten 50 is 5000 atrinktos..
QUOTE(Xuligane_23 @ 2008 08 20, 11:14)
Pirmas taisytinas momentas: antrą dieną tikrai bus šokas. Žmoniškam fotografijų sutvarkymui ir paruošimui reikia mažų mažiausiai savaitės - o neretai rezultatas atiduodamas net po poros mėnesių. Jei jau įsipareigota nuotraukas atvežt kitą dieną - tai ir bus fotografuojama visur "blicu kakton", be jokių pretenzijų į meniškumą.
Paprašykit parodyt ištisines vestuves - galėsit įvertint gerų kadrų procentą.
tikrai - labai aciu uz patarima.... nes gal ir perdedu, bet fotografas, vienas svarbiausiu momentu pas mane, nes pati laisvalaikiu domiuosi fotografija, fotografuoju ir is kazkur 2000 kokios 3-5 fotkes pavyksta tikrai graziai.... o kai ziuriu profesionalu darbus, man gniauzia kvapa geri kadrai o tokia nuostabi svente... as paprastai zinau, kad kartais buna "nefotogeniskumo" dienos ir daryk ka nedares... cia gal jau kita tema:)
QUOTE(-Zoom- @ 2008 08 20, 13:27)
Pirmas taisytinas momentas: antrą dieną tikrai bus šokas. Žmoniškam fotografijų sutvarkymui ir paruošimui reikia mažų mažiausiai savaitės - o neretai rezultatas atiduodamas net po poros mėnesių. Jei jau įsipareigota nuotraukas atvežt kitą dieną - tai ir bus fotografuojama visur "blicu kakton", be jokių pretenzijų į meniškumą.
Na vestuvės tikrai ne ta nefotogeniškumo diena
mano tetis fotografas,tai man paciai per vestuves turi buti geras fotografas...ir nuotraukos man yra svarbiau nei filmas. labai drasiai galiu spresti is savo draugu ir artimuju vestuviu,kai filmas paziurimas pora kartu per metus,onuotraukos vartomos dazniau. aisku,kiekvienas sprendzia savaip nieko nesinori nei izeist nei nuliudint taip pat smagu tureti gera savo vestuviu filma
Zinoma visu skoniai skiriasi, bet labai skiriasi fotografu darbai. Iskart matosi kur zmogus suideja , o kitur nors ir raso, kad 20 metu patirtis, bet jaunoji tupi pas jauniki delne. Na bet gal kazkam patinka. O siaip daugelis draugu sako, ko jau ko, bet fotografa verta pasiimt gera. Bet kur ji rast uz normalia kaina? Gal kas pasiulytu gera forografa siauliuose?
Ieskodama sau fotografo vestuvems, perskaiciau labai daug nuomoniu supermamoj. Patikek, Gandriene, cia tiek ivairiu skoniu susiveda. Ir tai, ka viena mama liaupsina, kita peikia. Tai naturalu. Tai tegu ir buna kiekvienam pagal savo kaili. Atitinkamai koreguojasi ir kainos. Man nebuvo gaila pinigu uz geras fotografijas. Esu savom labai patenkinta ir nebambu, kad kainavo per daug. Nes zinau, kad moku uz kokybe. O daznai iseina, kad lietuviu tauta nori visko uz maza kaina, bet kad kokybe butu super ! Kapitalistinese salyse taip nebuna. Rinkos desniai. Tegu profesionalai dirba savo darba ir is to gyvena.
Is tiesu, fotografijos tematika sitam forume yra tiek pridiskutuota... Amzinas karas reikia- nereikia, verta-neverta ...
ir p.s. o kas yra normali kaina, Gandriene? siaip - smalsu
Papildyta:
Va, pritariu ir smagu, kad po truputi auga lyg ir nauja klientu karta...
Man visada patiko ziureti kokybiskas nuotraukas. Ypac vestuviu. Smagu, kai pas draugus matai fotografijas, kurios yra kaip vertybe ir is tiesu, kuriu verte su kiekvienais metais dideja. Ir ta verte pamatuojama emocijomis, t.y. emocine verte. Ilgu metu perspektyvoje pradedi kitaip vertinti vestuviu fotografija.
Su draugais diskutavom taip pat, ar reikia tokiu nuotrauku. Ir nustebino atsakymas is vyriskosios puses - draugas papasakojo, kad kai buvo mazas jam labai patikdavo ziureti i tevu vestuvines nuotraukas storam albume. O dabar - isliko nostalgiski prisiminimai, o jis pats tai pat ketina tureti ir palikti savo vaikams toki pat vestuviu fotografiju albuma. Nostalgija. Man nuosirdziai grazu.
Tiesa pasakius, pati turiu surinkusi senoviniu vestuviniu nuotrauku kolekcija. Renku nuo paauglystes. Gal ir tai paskatina tokias mintis apie isliekamaja fotografijos verte.
Is tiesu, fotografijos tematika sitam forume yra tiek pridiskutuota... Amzinas karas reikia- nereikia, verta-neverta ...
ir p.s. o kas yra normali kaina, Gandriene? siaip - smalsu
Papildyta:
QUOTE(uItra @ 2008 08 18, 23:30)
Teko ne tik skaityti, bet ir prisideti prie straipsniu
Straipsnyje yra ir forumieciu foto Siaip si tema buvo labai laiku ir vietoje - nes atsirado ir zmoniu, norinciu dirbti sioje srityje PROFESIONALIAI, ir klientu, reikalaujanciu butent tokio produkto, o ne ieskanciu vien "kur pigiau uz didesni kadru kieki"...
Va, pritariu ir smagu, kad po truputi auga lyg ir nauja klientu karta...
Man visada patiko ziureti kokybiskas nuotraukas. Ypac vestuviu. Smagu, kai pas draugus matai fotografijas, kurios yra kaip vertybe ir is tiesu, kuriu verte su kiekvienais metais dideja. Ir ta verte pamatuojama emocijomis, t.y. emocine verte. Ilgu metu perspektyvoje pradedi kitaip vertinti vestuviu fotografija.
Su draugais diskutavom taip pat, ar reikia tokiu nuotrauku. Ir nustebino atsakymas is vyriskosios puses - draugas papasakojo, kad kai buvo mazas jam labai patikdavo ziureti i tevu vestuvines nuotraukas storam albume. O dabar - isliko nostalgiski prisiminimai, o jis pats tai pat ketina tureti ir palikti savo vaikams toki pat vestuviu fotografiju albuma. Nostalgija. Man nuosirdziai grazu.
Tiesa pasakius, pati turiu surinkusi senoviniu vestuviniu nuotrauku kolekcija. Renku nuo paauglystes. Gal ir tai paskatina tokias mintis apie isliekamaja fotografijos verte.
QUOTE(Gandriene @ 2008 10 08, 17:57)
Zinoma visu skoniai skiriasi, bet labai skiriasi fotografu darbai. Iskart matosi kur zmogus suideja , o kitur nors ir raso, kad 20 metu patirtis, bet jaunoji tupi pas jauniki delne. Na bet gal kazkam patinka. O siaip daugelis draugu sako, ko jau ko, bet fotografa verta pasiimt gera. Bet kur ji rast uz normalia kaina? Gal kas pasiulytu gera forografa siauliuose?
Siais laikais daugelis fotografu sutinka atvaziuoti i Jusu sventes vieta ir is kitu miestu.Tad fotografu,atitinkanciu Jusu lukescius, pasirinkimas didesnis
Labai idomu kokia kaina laikote normalia?