Įkraunama...
Įkraunama...

Kokias fotografijas vertinate?

QUOTE(zhirnius @ 2008 05 07, 08:38)
esi teisi, bet matai.. repotažinis- kaina nuo 1200.... o pusbrolis ir pan sutinka už 500... daug ką lemia kaina.  mirksiukas.gif o noris ne vien prie metrikų foto, bet ir gamtoj ir tt, kur išsiplečia laikas, tuo pačiu ir fotografo kaina... na, pasisakius mergina juk žino ką rinkos... wink.gif aš gal ir pati būčiau ėmusi pažystamą.. ji turi profesionalią kamerą, bet fotografuoja dėl savęs... bet nenorėjau, nes ji bus mano svečias, juk ateina linksmintis o ne dirbt.  4u.gif

na be abejo, kai biudzetas labai ribotas, tenka leistis i kompromisus, vienas is ju - fotografija besidominciu draugu/giminaiciu kvietimas iamzinti svente... Nemazai dabar jau zinomu fotografu taip pradejo savo rimta karjera, o nemazai norinciu ja pradeti sutiks fotografuoti kad ir nemokamai (tik be abejo, rezultatai ne visada gali buti tokie geri, kaip norai) ax.gif Bet kartais stebiuosi, kad suknelems, limuzinams, fejerverkams po desimtis tukstanciu isleidzia, brangiausius gerimus i baliu superka, bet fotografui ir tukstancio nebelieka.. Tik po to nagus grauzia, kad GRAZAUS prisiminimo is sventes nera sad.gif Nes ir ta nemazos dalies supratimu profesionali kamera, yra tiesiog veidrotinis fotoaparatas su pigiauia optika - panasius turi kone kas trecias lietuvaitis mirksiukas.gif na bent jau kiek teko susidurti, visi pradeda nuo pigiausio komplekto, tik su laiku isigyja viena-kita brangesni ir geresne kokybe duodanti objektyva.... O nuotraukos su vadinamais "kitiniais" objektyvais tikrai nesigauna savaime grazios, neretai jos per tamsios, prigesintu spalvu, objektai arba pernelyg tamsus, arba per sviesus - be detaliu, tad dar nemazai darbo tenka ideti jas po visko retusuojant, kad igautu tikrasias spalvas, tinkama sviesuma, kad maziau matytusi trukumai ir tt. TIKRA profesionali technika su kokybiskais objektyvais kainuoja ne pora tukstanciu, o keliasdesimt tukstanciu litu... Vat is cia ir yra aukstos kainos pas kokybiskesnius (zodzio "profesionalus" as jau seniai nebenoriu vartoti, nes fotografijos srityje jis seniai prarado tikraja prasme), idomesnius darbus siulancius fotografus...
Pvz. mes dirbam dviese - reiskia tu komplektu reikia bent dvieju... ir kasmet i technika investuodami po 20-30 000 Lt be abejo, busim vieni is tu, kurie siulo paslaugas uz auksta kaina ax.gif Bet ir mums patiems maloniau dirbti su profesionaliu irankiu, malonu kai gereja kokybe, ir dar maloniau, kai visa tai atsiranda vertinanciu mirksiukas.gif

beje, del laiko - dirbant reportaziniu stiliumi, ir jei santuoka registruojama vienoje is vietu (baznycioje arba CMB), tikrai galima itilpti i 5 valandu fotografavima.... 4u.gif Bus laiko ir ceremonijai, ir fotosesijai, tik be abejo, nereikia pasirinkti labai tolimu atstumu - uztenka pasivaiksciojimu po netoliese esancius parkelius, gatves ir pan. Reportazui to per akis, juk jei nenorite stoviniuoti prie kiekvieno krumo ir taip "deginti" laika... CIA galite pamatyti fotosesija, kuri realiai truko 6 val. kartu su sveciu sutikimu. Pats reportazas/fotosesija nuo baznycios ir teatro, truko tik valanda.... Klientui buvo atiduota apie 800 kadru, is ju albumui atrinkau 270 nuotrauku. Mano akim, tai daugiau nei pakankamai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uItra: 07 gegužės 2008 - 17:08
Pritariu thumbup.gif žodis "profesionalas" man kaip keiksmažodis tapo, labai nepatinka kai taip vadina. Ir dar fotografuoja ne fotokamera o fotografas - kad ir kiek kainuojanti fotika užkabinus kam ant kaklo tikrai nieko gero neišeis, čia tas pats kaip iš audi A4 peršokt i formulės1 lenktynes, kažin a bolidas pagelbetu kuom... Tai net juokinga buna kai jaunieji klausia - su kokiu fotoaparatu fotografuojat, klausima kokia optika naudojat tai suprasčiau, bet tokių klausimų dar nebuvo.. smile.gif
Na vienas privalumas yra kai pusbrolis fotkins, jei geras bičas tai jaunieji i visi sveciai daugiau atsipalaidave bus pries jo objektyva, neretai vestuvėse "pavagiu" tokiu kadru kai pozuojama savam žmogui smile.gif Šiuo konkrečiu atveju siulyčiau nors kelioms valandoms užsisakyt fotografa, arba kokios studijos pasieškot keliem kadram, nors. Ir dar mėgstantiems fotografuot ir norimtiems tapt "profesionalais" ir iš to duona valgyt, siulyčiaqu gerai pagalvot - hobi tai tikrai prarasit mirksiukas.gif liks tik darbas doh.gif
Atsakyti
Mes uzsisakem fotografa ir filmuotoja "profesionalus". Sakem, kad norim menisku nuotrauku, tik ne visi vienodai supranta ka reiskia zodis meniskas... Musu fotografai vadina menu, kai nuotraukoje pridedama visokiu sirduciu, burbuliuku, idedamas remelis... kai pamaciau tas "meniskas" nuotraukas, norejosi verkti... Aisku, cia musu kalte, kad neisigilinom uzsisakinedami juos...
Atsakyti
QUOTE(nez @ 2008 05 09, 10:43)
Mes uzsisakem fotografa ir filmuotoja "profesionalus". Sakem, kad norim menisku nuotrauku, tik ne visi vienodai supranta ka reiskia zodis meniskas... Musu fotografai  vadina menu, kai nuotraukoje pridedama visokiu sirduciu, burbuliuku, idedamas remelis... kai pamaciau tas "meniskas" nuotraukas, norejosi verkti... Aisku, cia musu kalte, kad neisigilinom uzsisakinedami juos...

Na nejaugi to "menu" vadinamo kičo nematėtė jų rodomuose darbuose...? unsure.gif Šiaip filmuotojas+fotografas viename dažnai nieko geresnio ir nepasiūlo, paprastai jie klientus ir vilioja mažiausia kaina, ir dėja - prasčiausia darbų kokybe...sad.gif

Be abejo, šaukštai po pietų, bet pabandykit bent žalias nuotraukas iš jų gauti ir tiesiog kokybiškai retušuoti - daugelio taip bijomas Photoshopas tam ir yra skirtis - paryškinti kadro privalumus, paslėpti trūkumus, kažką pasodrint, ko nereikia - prigesinti, o ne idiotiškų širdelių, balandėlių ar rėmelių lipdymui... Šiaip tokioms banalybėms net photoshopo nereikia - yra gausybė nemokamų primityvių programėlių, dedančių tokius ir panašius "efektus".... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uItra: 12 gegužės 2008 - 18:31
Būtent!

QUOTE(uItra @ 2008 05 12, 19:28)
Na nejaugi to "menu" vadinamo kičo nematėtė jų rodomuose darbuose...?  unsure.gif  Šiaip filmuotojas+fotografas viename dažnai nieko geresnio ir nepasiūlo, paprastai jie klientus ir vilioja mažiausia kaina, ir dėja - prasčiausia darbų kokybe...sad.gif

Be abejo, šaukštai po pietų, bet pabandykit bent žalias nuotraukas iš jų gauti ir tiesiog kokybiškai retušuoti - daugelio taip bijomas Photoshopas tam ir yra skirtis - paryškinti kadro privalumus, paslėpti trūkumus, kažką pasodrint, ko nereikia - prigesinti, o ne idiotiškų širdelių, balandėlių ar rėmelių lipdymui... Šiaip tokioms banalybėms net photoshopo nereikia - yra gausybė nemokamų primityvių programėlių, dedančių tokius ir panašius "efektus".... doh.gif

Atsakyti
QUOTE(renata.o @ 2007 10 17, 12:42)
Nesuprantu kodel taip kritikuojate mano nuotraukas, klientu turiu nemazai- vadinasi zmonems patinka. Ne visi gali leisti savo vestuviu diena samdyti fotografus-profesionalus, kuriu 5 val darbo kainuoja 2000 lt. Ir tokiu fotografu yra nedaug. Dauguma vestuviniu fotografu yra vidutinio lygio, fotografuoja panasiai kaip ir as.

cia beveik visus sukritikuoja. nepergyenk.. va pateikiu pavyzdi, kur man nemaza dalis fotkiu visai nieko, bet manau kritikos bus ne ka maziau nei pas tave.

http://www.jaunavedz...h...=4&Itemid=5
na, mamytes, kokia jusu nuomone? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(uItra @ 2008 05 07, 18:08)
beje, del laiko - dirbant reportaziniu stiliumi, ir jei santuoka registruojama vienoje is vietu (baznycioje arba CMB), tikrai galima itilpti i 5 valandu fotografavima.... 4u.gif  Bus laiko ir ceremonijai, ir fotosesijai, tik be abejo, nereikia pasirinkti labai tolimu atstumu - uztenka pasivaiksciojimu po netoliese esancius parkelius, gatves ir pan. Reportazui to per akis, juk jei nenorite stoviniuoti prie kiekvieno krumo ir taip "deginti" laika... CIA galite pamatyti fotosesija, kuri realiai truko 6 val. kartu su sveciu sutikimu. Pats reportazas/fotosesija nuo baznycios ir teatro, truko tik valanda.... Klientui buvo atiduota apie 800 kadru, is ju albumui atrinkau 270 nuotrauku. Mano akim, tai daugiau nei pakankamai.

Jusu darbai fantastiski, jau teko pamatyt ju ne viena... 4u.gif ir tuomet pasigailejau, kad jau esu uzsisakius fotografa... verysad.gif beje, konkreciai Jusu paslaugos net pigesnes nei jo, o darbai.. nesakau, jo irgi neblogi, kitaip nebuciau issirinkus. Bet mes gausim tik apie 250 padarytu nuotrauku, norint gaut diska is sveciu tures uzsakymas but 1500, arba mes likusia suma turesim sumoket patys. Niu, kainu atzvilgiu pataikem pas brangininka, beje, daug ko jis is pradziu mums net nesake doh.gif Na o darbu atzvilgiu pamatysim rudeni ax.gif
O dabar siokia tokia mano nuomonike apie nuotraukas, fotografu rinkimasi...
Yra laaabai daug zmoniu, kuriems fotografijos yra paskutinej vietoj, tokie ir fotografo ilgai nesirenka, ir sumos jam normalios neskiria (normalia suma as vadinu mazdaug nuo 1000). O man kazkoks kosmaras butu, jei visos nuotraukos butu "muilines megejo rankose" tipo doh.gif esu macius nuotrauku, kurias fotkino vyrukas megejas, sveciu vestuvese budamas. Net neabejoju (kadangi ir iranga jo nebloga, ir noras tobuleti yra), jog ateity jis bus puikus fotografas, taciau kol kas... esama nemazai vertu demesio jo nuotrauku, kurioms net apdirbimo nereikia, taciau aisku dauguma paprastu ir nekokybisku.
O dabar apie tai, kaip as rinkausi fotografa.. cia jau tik as, brangusis tai nelabai tam svarbos teikia... blush2.gif jis tik palinkcioja mano pairinkimui biggrin.gif nu zodziu. Internete apziurejau nemazai ivairiausiu darbu, atsirinkau keleta zmoniu, ir tada kalbejausi su jais telefonu. Pagal susidaryta ispudi atsirinkau viena, kuri ir uzsisakem veliau. As labai vertinu nuotraukas, pati megstu fotografuot ( aisku tik megejiskai, reiketu bent jau fotoaparato kokybiskesnio blush2.gif ), bet visiskai nenutuokiu apie profesionalius fotoaparatus blush2.gif todel neklausciau, nei koks tas fotikas, nei kokia jo optika ar pan. rolleyes.gif As vertinu pagal rezultatus - patinka ar ne, grazu ar ne. Taigi tasyk pas fotografa mes praleidom daugiau nei 2 val, ir visa ta laika jis mums rode savo darbus, viska komentavo, klausinejo musu nuomones kas patinka, o kas ne, kokiu nuotrauku noretume, visa tai uzsirasinejo.. man jis patiko tuo, jog is tikruju labai domejosi, ko mes norim (na bent jau parode tai), aiskino, kaip fotografuoja jis. Taigi visa tai aptarus labai tikiuosi nei vienoj nuotraukoj nematyt jokio remiukscio ar dirbtinio drugelio... doh.gif
Manau, jog yra BUTINA paziureti fotografo darbus - jie patys kalba uz save, ir as niekada jokiu budu neuzsisakineciau tokio zmogaus aklai schmoll.gif nei pagal rekomendacijas - nes vieniems patinka tokios, kitoms kitokios nuotraukos, vieni rekomenduoja maza kaina, o kiti - kokybe...
va mano MB brolio vestuviu nuotrauku - vos 40, ir man jos visos baisios... is dvieju nuotrauku sulipdyta viena, visokie spalvoti efekteliai ir pan. O jie atseit issirinko pacias graziausias, be to, daugiau ne nenorejo... blink.gif Niu tai aisku, ju pasiulyta fotografa iskart atmeciau lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aridax: 13 gegužės 2008 - 11:22
QUOTE(mamytele @ 2008 05 13, 09:39)
cia beveik visus sukritikuoja. nepergyenk.. va pateikiu pavyzdi, kur man nemaza dalis fotkiu visai nieko, bet manau kritikos bus ne ka maziau nei pas tave.

http://www.jaunavedz...h...=4&Itemid=5
na, mamytes, kokia jusu nuomone? smile.gif

va čia tai gražios foto......... wub.gif thumbup.gif taip ir toliau.... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Leo` @ 2007 10 31, 16:56)

As dar noreciau del fotoknygu pasidometi, nes mes kaip ir neapsisprende - albumas ar knyga...
Albumas atrodo jau siek tiek moraliskai pasenes dalykas ax.gif Tos priklijuotos ar kitokiu budu pritvirtintos nuotraukos primena tevu vestuvini albuma, kur nuotraukos buvo kisamos uz tokiu "auseliu", kai kurios, zinoma, iskrisdavo ir t.t.
Man, kaip neprofesionalei, knyga daug patrauklesnis variantas atrodo, atspaustos nuotraukos, kaip nulietos... Vienos nuotraukos fone ideta kitos (jei suprantant apie ka as biggrin.gif ) "Siltesnis" variantas... galu gale, mano supratimu, ir ilgaamziskesnis.
Kokie pagrindiniai dalykai, i kuriuos reiktu atkreipti demesi?

Dekui, uz nuomones 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mergaiciute* @ 2008 05 13, 16:16)
As dar noreciau del fotoknygu pasidometi, nes mes kaip ir neapsisprende - albumas ar knyga...
Albumas atrodo jau siek tiek moraliskai pasenes dalykas  ax.gif Tos priklijuotos ar kitokiu budu pritvirtintos nuotraukos primena tevu vestuvini albuma, kur nuotraukos buvo kisamos uz tokiu "auseliu", kai kurios, zinoma, iskrisdavo ir t.t.
Man, kaip neprofesionalei, knyga daug patrauklesnis variantas atrodo, atspaustos nuotraukos, kaip nulietos... Vienos nuotraukos fone ideta kitos (jei suprantant apie ka as  biggrin.gif ) "Siltesnis" variantas... galu gale, mano supratimu, ir ilgaamziskesnis.

Dekui, uz nuomones  4u.gif

Siulau atkreipti demesi i spaudos kokybe, ypac ar lieka detales, pustoniai baltoje, juodoje spalvoje; be abejo idealu butu lyginti originala su atspaudu. Spaudziant skaitmenine spauda, neretai tamsiosiose spalvose labai matomas dazu blizgejimas, kuris skiriasi nuo popieriaus blizgejimo - sudaro lyg atskira sluoksni. Toliau atkreipkite demesi i popieriaus stori (gramatura)- bent as noreciau knygos tikrai storais, patvariais lapais. Paziurekit ar tvarkingas irisimas, ar jis nera "skystas", ar nesimato kliju ar kito isisimo broko zymiu, ar patogiai vartosi lapai, ar virselio medziaga patvari. Minksta virseli atmesciau iskart ax.gif Bet cia yra mano vertinimo kriterijai, ir visus atitinkancios knygos dar neradau blush2.gif
Girdejau Vilniaus Akropoly kazkas solidesnio yra - gal kas matet?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uItra: 15 gegužės 2008 - 12:52
QUOTE(uItra @ 2008 05 15, 14:52)
Siulau atkreipti demesi i spaudos kokybe, ypac ar lieka detales, pustoniai baltoje, juodoje spalvoje; be abejo idealu butu lyginti originala su atspaudu. Spaudziant skaitmenine spauda, neretai tamsiosiose spalvose labai matomas dazu blizgejimas, kuris skiriasi nuo popieriaus blizgejimo - sudaro lyg atskira sluoksni. Toliau atkreipkite demesi i popieriaus stori (gramatura)- bent as noreciau knygos tikrai storais, patvariais lapais. Paziurekit ar tvarkingas irisimas, ar jis nera "skystas", ar nesimato kliju ar kito isisimo broko zymiu, ar patogiai vartosi lapai, ar virselio medziaga patvari. Minksta virseli atmesciau iskart  ax.gif Bet cia yra mano vertinimo kriterijai, ir visus atitinkancios knygos dar neradau  blush2.gif
Girdejau Vilniaus Akropoly kazkas solidesnio yra - gal kas matet?

Yra kas gamina knygas spausdintas ne skaitmenine spauda o kaip ir fotonuotraukas, tokie Vytautas ir Rimgaudas is Vilniaus - tai kaip ir atitiktu visus reikalavimus, foto kokybe ir gan kokybiskai viskas - tiesa virseliai pas juos minksti odiniai, tai is isores panasiau i fotoalbuma atrodo, na kol neatverti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(mergaiciute* @ 2008 05 13, 17:16)
Albumas atrodo jau siek tiek moraliskai pasenes dalykas  ax.gif Tos priklijuotos ar kitokiu budu pritvirtintos nuotraukos primena tevu vestuvini albuma, kur nuotraukos buvo kisamos uz tokiu "auseliu", kai kurios, zinoma, iskrisdavo ir t.t.
Man, kaip neprofesionalei, knyga daug patrauklesnis variantas atrodo, atspaustos nuotraukos, kaip nulietos... Vienos nuotraukos fone ideta kitos (jei suprantant apie ka as  biggrin.gif ) "Siltesnis" variantas... galu gale, mano supratimu, ir ilgaamziskesnis.

Dekui, uz nuomones  4u.gif

Gal idealu butu turet albuma su visom foto ir knyga su graziausiom jusu nuotraukom mirksiukas.gif
Atsakyti
Kas man dar netiko siulomose knygose (atmetus kokybe) - tai labai nedidelis lapu skaicius.... ax.gif Kol kas as vis dar tradiciniu albumu puseje - juodais lapais, i kuriuos nuotraukos klijuojamos.
Atsakyti