Įkraunama...
Įkraunama...

Centras: "Klevelis"

Ne į tema, bet vieno forumo mama augino labai alergišką mergaitę, kurią teko auginti su drobinėm palutėm, valgė praktiškiai nieko blink.gif Nes bet koksa maistas jos organizme virsdavo alergenu. Bet žinok kas nealergizavo? Neatspėsit. Ogi Coca cola doh.gif Va taip va...

Dėl mitybos darželyje. Kai kalbėjau rudenį su vedėja, tai ji man sakė, kad reikės pildyti anketą, taip pat minėjo, kad yra vaikų kuriems sudaromas net individualus meniu, nes yra tokių kurie alergiški ryžiam ar bulvei. Man tikrai nesudarys problemos, savo vaikui į darželį įdėti obuolių tyrelės, kad tuo metu kai vaikai gaus jogurtus, auklėtoja jam ištrauks jo tyrelę iš spintelės. Prie visko įmanoma prisiderinti, dėl to man svarbu, kad auklėtojos tikrai būtų sąžiningos ir patikimos.
Mano vaiko pagrindiniaia alergenai, galima sakyti yra du tai žuvis ir visi pieniški produktai. Suprantama, vaikas nėra gavęs nei citrusų nei šokolado, riešutų, pomidorų, majonezinių padažų, žodžių pagrindinių dažniausiai alergijas vaikam sukeliančių produktų. Bet tarkim produktų į kuriuos įeina kiaušiniai gauna tik 2 kartus per savaitę, pav kepu jam blynus ar iš virtų bulvių darau tinginukus su miltais ir kiaušiniu.

Dėl sojos, kenkia ji ar nekenkia nežinau, bet mums kito kelio nelieka kaip duoti vaikui Izomil mišinėlį, kuris kaip žinia yra sojos mišinėlis. Vaikas mišinėlio labai prašo, gertų jį be perstojo, todėl ir duodu. Bet sojos mėsos ar kaip ji ten vadinasi neduodu. Esu bandžiusi sojos pienelį su vitaminais, tokia mėlyna dėžutė su zuikučiu, su juo dažniausiai balinu vaiko košytes.
Atsakyti
Sutinku su Tavim, kad prie visko galima prisiderinti (nors buna ir "gryna"obuoliu tyrele, tiesa, nevisalaik); bet aukletojos tikrai puikios thumbup.gif Kaip tik siandien kalbejausi su protingais zmonemis is sio darzelio, tai zinai, net nuotaika pakele pasakojimai. eilinikart apsidizaugiau, kad lankom butent si darzeli biggrin.gif

O del sojos pienelio, tai dziugu,kad Taviskiui tinka biggrin.gif . mes, kai bandem atprasti nuo misinelio, irgi nusipirkom sojos pieneli, bet maziui jis netiko... del alergijos OK, bet mazius netoleravo jo - tiesiog porakart ji isveme, tad nuo to laiko ir nebedaviau. viena vertus, sutinku, kad mazius turi kazka a-la pienas gerti; kita vertus, alergologe patare nieko neduoti...nors tyrimas rode tik 1 sojai... duodu kalci+kt. vitaminus, Tu turbut taip pat vitaminu duodi?
Atsakyti
Šiaip norėčiqau visas šios temelės mamytes pakviesti į alergiškų vaikučių mitybos temelę, ten galėtumėte pasidalinti savo patirtimi.

Dar vienas klausimas, nuo kelių val ir iki kelių val dirba "Klevelis"? Koks dienos režimas, t.y. kelintą val pusryčiai, pietūs, išėjimas į lauką, miegelis ir t.t... Klausiu tam kad per vasarą įgautume panašų režimą ir mano sūnui būtų lengviau prisitaikyti.
Atsakyti
[quote=*Drambliukas*,2005 05 20, 07:49]
Šiaip norėčiqau visas šios temelės mamytes pakviesti į alergiškų vaikučių mitybos temelę, ten galėtumėte pasidalinti savo patirtimi.

Mintis thumbup.gif o as vis galvojau kur cia pabegus.O zinok del aukliu turiu daraugiu kur aukles thumbup.gif thumbup.gif kai susirenka nemaza grupe vaiku ir is labai inteligentisku seimu tai 2 aukliu vaikai patikek manim ispruse thumbup.gif ir as pati kai nuvedziau vaika pamaciau skirtuma ,matosi an vaiko isvaizdos ir elgesio ar tikrai darzeli lankantys ispruse sori schmoll.gif cai daugelis dalyku imponuoja seima ir ttt.O darzelyje vaikai nemaciau ,kad sveikintusi labai gaila ,mano vaikas sako as tai daugiau nesisveikinsiu nes niekas nesisveikina.Na musu grupes aukletojos tai man geriausios kiek as maciau Kaune aisku ne visur buvau,ir supratau ,kad lietuvoje dar jei randi normaliu tai dzaiuktis reikia ne sakau geru ,bet normaliu juk taip ir turetu buti ar ne mirksiukas.gif tik nelabai patinka kai mazius vienus i lauka isleidzia kai aprengia koki 15min tai tikrai nes vienus apriangia poto kitus ir tada pacios iseina,aisku gal ir ne katastrofa,mazai cia kas nutinka ,bet seip negalima taip manau schmoll.gif zinau superini alergiska darzeli tik kitam gale ir reikia ten jau 100doleriuku uztai jo nepasirinkau ,nes isvis nezinau ar vesiu.O is vienos grupes girdejau ,nelabai ka ,bet tai i A.Z geriau .Pasistenk rasti kitu besalisku zmoniu kurie tau padetu isirinkti grupe o seip tai remkis savo protu ir nuojauta juk pamatysi pati kaip ten mirksiukas.gif petiks vesk ,nepatiks ne ir viskas ka bekalbeti. smile.gif visada bus minusiuku,susitiksime kitoje temoje iki.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smilga saule: 20 gegužės 2005 - 20:08
Dar vienas klausimas, nuo kelių val ir iki kelių val dirba "Klevelis"? Koks dienos režimas, t.y. kelintą val pusryčiai, pietūs, išėjimas į lauką, miegelis ir t.t... Klausiu tam kad per vasarą įgautume panašų režimą ir mano sūnui būtų lengviau prisitaikyti.
[/quote]

Alergisku vaiku grupes dirba nuo 6:30 iki 18:30. Netrumpai smile.gif bet salia esantis Montesoris iki 19:30 dirba rolleyes.gif
Jei trumpai, tai pusryciai 8:45, apie puse 10 Ryto ratas prasideda, 11 isejimas i lauka. 12 pietus, 12:30 jau lovelese maziai guli biggrin.gif Keliasi po puses 4, truputi po keturiu pavakariai ir po ju, jei tik oras thumbup.gif visi bega i lauka rolleyes.gif
Nemanau, kad reikia labai specialiai taikytis - gi daugmaz toks ritmas ir yra (nu, cia gal apie savo klecka kalbu smile.gif Problema (jei taip galima pavadinti schmoll.gif ), su kuria susiduria nemazai naujoku -tai, kad jie nori valgyti tada, kada jie nori, o darziuke - turi valgyti, kai duoda. bet tarp pagrindiniu valgymu vaikai gauna vaisiu, sausainuku, pan. O ir prie valgymo rezimo maziai greitai pripranta biggrin.gif
Atsakyti
[quote=*Drambliukas*,2005 05 20, 07:49]

Aciu, mielai uzeisiu, kai tik laiko rasiu rolleyes.gif alergija - aktuali tema; kartais atrodo, kad iki galo neisdiskutuojama ji... schmoll.gif
Atsakyti
Na režimas liuks, tik pusryčiai vėlokai, bet manau pati kažką ryte jam atsikėlus duočiau Darbo laikas irgi patinka, nes yra klausimas kas mūsų vaiką ves į darželį, mat gyvenam Žaliakalnyje, o dirbu aš Vilijampolėje, tai man labai nepatogu vaiką vešt į darželį, o vyras kasdien važinėja į Vilnių ir iš namų išeina apie 6,30 tai va jis gal ir nuvestų vaika g.gif

Atsakyti
Nerasau ziuriu ir kolega jau neraso biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smilga saule: 02 birželio 2005 - 19:21
O galėtumėt ir parašyti mirksiukas.gif Juk vaikai tikrai iš darželio parsineša tai kažko gero tai kažko nelabai (turiu omeny nuotaikas, įdėjas, nuomones). Galėtumėt parašyt ir kokios nors dienos meniu, ką vaikai valgė. Man įdomu viskas viskas 4u.gif Tik prašau be ginčų 4u.gif
Atsakyti
Nuosirdziai sakau nieko cry.gif cry.gif cry.gif nieko neparsinese per tiek laiko,jau neisivaizduoju ka daryti,nes kaip minejau buvom eje tik kelis kart i mokyklele ,bet jau daineles ten nukirptas parsinezdavo.Seip sake labai imlus ir labai geras naujokas, tai nezinau kodel,net jokios smulkmenos dar nepastebejau.Va tik ligas tai tikrai parsinesa.Na mes keliausim kitur kur vaiuciai jau tokio amziaus lipdo piesia,dainuoja,ir cia jie viska daro tik jo dar del kaskokiu priezasciu neitraukia i veikla. Manau ,kad tikrai busim patenkinti tik vis nera laiko tuo uzsimti.
Atsakyti
O ar negali būti taip, kad tiesiog vaikas neipranta prie kolektyvo? Tiesiog gal jam tie vaikai nepatinka, gal aplinka? Ar ten kol nesulaksi 5 metu net popieriaus ir piestuko į rankas neduoda?
Beto sakydama ar jūsų vaikai atsineša kažką iš darželio nebūtinai turiu omeny ar išmoko eilėraštuką. Man labiau rūpi vaiko pojučiai, t.y. ar vaikas paskoja ka veikė darželyje, ar buvo naujokas, ar kas barėsi ar kas žaidė, ar skaniai davė valgyti. Tiesiog daugiau buitiniai reikalai.
Mano vaikas šiuo metu su aukle, tai irgi nei eilėraštuku nemoka nieko, tik žino prekybos centrų pavadinimus, televizijos reklamas, ir artimųjų automobilių pavadinimus blink.gif
Atsakyti
Kad nepripranta prie kolektyvo nemanau labai jau su visais bendrauja be to uzaugom kolektyve ne LT ir ten parke labai labai dauk vaiku budavo kasdiena musu bent kiek darzelyje tai tikrai budavo be to buvo ir blogiukas super hiperaktyvus ir prie to mustyniu kasdieniu buvom iprate gaudavo nuo jo visi ir vistiek bendavo labai noriai vaikai greit uzmirsta.Be to mus jau tikrino rimtesneje mokykleleje pasake paziuresim tik tada pasakysim ar priemam ir pasake vaikas tikrai labai domisi tikrai gali eiti nors beje nevedziau nes ten didesni pamaniau neisigalvosiu mokslu lai veikia kas jam siam amziui aktualu,darzelyje taip pat pasake viskas puiku jokiu problemu nebuvau su juo ten iskart vedziau ir tiek.Na tiesiok neuzsikabina kasko ir tiek manau kartais tai tiesiok buna limpa arba ne ir tiek.Paimu irzlu ir labai isberta seip net neisivaizduoju kas beria nes namie praeina,neturim super problemu su mityba.O pirmieji tie berimai atsirado darzeli nei as nei aukletojos nezinom kodel.Kaskas aiskiai mum sako ,kad ne ,na tai tik mano asmenine nuomone labai noriu ten vesti nenoriu blaskytis tad nezinau kaip ispresim sia bedele.suprantu ko klausi ,bet nei as nei vyras nei kiti zmones mus matantys kasdien nepastebejo nieko ,nieko jis nepasakojo valgiau ,miegojau viskas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smilga saule: 03 birželio 2005 - 19:50