Dėl mitybos darželyje. Kai kalbėjau rudenį su vedėja, tai ji man sakė, kad reikės pildyti anketą, taip pat minėjo, kad yra vaikų kuriems sudaromas net individualus meniu, nes yra tokių kurie alergiški ryžiam ar bulvei. Man tikrai nesudarys problemos, savo vaikui į darželį įdėti obuolių tyrelės, kad tuo metu kai vaikai gaus jogurtus, auklėtoja jam ištrauks jo tyrelę iš spintelės. Prie visko įmanoma prisiderinti, dėl to man svarbu, kad auklėtojos tikrai būtų sąžiningos ir patikimos.
Mano vaiko pagrindiniaia alergenai, galima sakyti yra du tai žuvis ir visi pieniški produktai. Suprantama, vaikas nėra gavęs nei citrusų nei šokolado, riešutų, pomidorų, majonezinių padažų, žodžių pagrindinių dažniausiai alergijas vaikam sukeliančių produktų. Bet tarkim produktų į kuriuos įeina kiaušiniai gauna tik 2 kartus per savaitę, pav kepu jam blynus ar iš virtų bulvių darau tinginukus su miltais ir kiaušiniu.
Dėl sojos, kenkia ji ar nekenkia nežinau, bet mums kito kelio nelieka kaip duoti vaikui Izomil mišinėlį, kuris kaip žinia yra sojos mišinėlis. Vaikas mišinėlio labai prašo, gertų jį be perstojo, todėl ir duodu. Bet sojos mėsos ar kaip ji ten vadinasi neduodu. Esu bandžiusi sojos pienelį su vitaminais, tokia mėlyna dėžutė su zuikučiu, su juo dažniausiai balinu vaiko košytes.