Na, nesupratau ir as del "materialines prasmes"
bet galiu pasakyti, kad siame darzelyje "islikimo" (jei taip butu galima pavadinti) problemu nera. ziurma kur kas placiau - pacios aktualiausios ugdymo problemos. kas del materialiniu, tai praktiskai nera tokiu tevu, kurie neprisidetu prie pvz. nauju baldu ar patalynes pirkimo, juolab spektakliukams pinigeliu duoda tikrai kiekvienas. darzelis dalyvauja projektuose, kuriuose keliama pedagogu kvalifikacija (materialine nauda, tiesa, minimali).
Ir dar: nereikia noreti visko is karto taip pat kaip ir vienareiksmiskai spresti palankius labai trumpa laika nederetu. viskas bus gerai, pamatysi

Ir dar: nereikia noreti visko is karto taip pat kaip ir vienareiksmiskai spresti palankius labai trumpa laika nederetu. viskas bus gerai, pamatysi

QUOTE(*Drambliukas* @ 2005 04 25, 07:32)
Na materialinį lengvumą suprantu, nes alergiškiem vaikam už darželį reikia mokėti 0,5 kainos 

alergiskiems taip, bet lanko ir ne alergiski vaikuciai. jie moka 100% - mzd 150 lt/men, kas yra siek tiek daugiau nei kad pvz. nuosaliau Centro esanciame darzelyje. asocialiu seimu Klevelyje nera, visi istengia susimoketi uz darziuka. kaip ir del rinkliavu (nors jos nera daznos) problemu nekyla - duoda visi.
cia jau kaskoki iskraipimai as ir sakau ,kad del matirialiu dalyku nekyla klausimu darzelis sutvarkytas grazus ,svarus tik del kitu dalyku,nors mestis an baldu ar kasko nelabai mesciausi nes tikrai nezinau kiek laiko lankysim,pv misrios grupes man jau kategoriskai nepatinka todel kad mazesni lieka neitraukti i veikla ,pati maciau kaip jie eilerascius mokosi o maziukam tai toli iki tu eilerasciu,per uzsiemimus visi dyrba kaska mokosi o mazesni daro ka nori piesia betka ,karpo,as manau ,kad jokio lavinimo mazam vaikui ten nebus nes aukletoja turi isleisti i mokykla vaikus ir jiem svarbu pasiruosti,o jokiu du gaideliai ar pan.ten nedainuoja nes jau daineles kaip reikiant moka taip kad manau mazam bus smagu tik uz kokiu 2metu tenai o dabar tai jokio progreso,be to jie nesimoko raideliu vaikai cia A cia B kiti vaikai jau raso graziai piesia o maziai sako aulkletoja spes .Mano drauge turi mazesni vaika nei mano tai jie piesia pvz.medi visi lipdo is plastelino gelyte ar kaska ir daineliu jis jau moka tokiu primitiviu,o sitam darzeli gaunasi jau nuo kaskokio amziaus programa o kai ateis ju amzius tada ir jiems bus idomu.
Mano sunus jau antrus metus eina i si darzeli ir esu juo pilnai patenkinta. Beje, lanko alergiska grupe. Labai lengvai priprato, kazkaip be jokiu problemu
Na ka galiu pasakyti apie darzeli, cia kazkada ejo mano brolis, tai nera ne ka lyginti, kaip viskas pasikeite. Patinka, jog dirba daug jaunu aukletoju, ir sunui tai labai patinka
Gerai maitina, daug ko ismokino, ypac eilerasciu ir daineliu. Pastoviai man namie dainuoja. Gerai, kad pamiega, issizaidzia lauke, ir alergija apmazejo. Pakolkas jokiu problemu nematau, matosi stengiasi aukletojos

Na ka galiu pasakyti apie darzeli, cia kazkada ejo mano brolis, tai nera ne ka lyginti, kaip viskas pasikeite. Patinka, jog dirba daug jaunu aukletoju, ir sunui tai labai patinka

! | 1.Prašom diskutuoti tik į temą. 2. Viena kitos nįžeidinėti. 3. Kitomis temomis diskutuoti atitinkamose temose. Nepaisant taisyklių ir šio įspėjimo, būsite įspėtos asmeniškai |
QUOTE(Lukucio mamyte @ 2005 05 12, 19:46)
Mano sunus jau antrus metus eina i si darzeli ir esu juo pilnai patenkinta. Beje, lanko alergiska grupe. Labai lengvai priprato, kazkaip be jokiu problemu
Gerai maitina, daug ko ismokino, ypac eilerasciu ir daineliu. Pastoviai man namie dainuoja. Gerai, kad pamiega, issizaidzia lauke, ir alergija apmazejo. Pakolkas jokiu problemu nematau, matosi stengiasi aukletojos

Kas del mitybos, tai tikrai darzelyje maitinimas geras. Ne kiekviename darziuke vaikai gauna, pvz. KUBUS sulciu ar tyreliu (jos alergiskiems vaikams skiriamos), jau nekalbant apie provincijos darziukus. giminaite, pas kuria tenai sveciavomes, nustebo, kai jai papasakojau, ka maniskis valgo

del ugdymo tai irgi matau akivaizdu progresa: piesia, karpo, dainuoja, pasakoja daug... Darzelis isties ismokina mandagumo: "labas rytas", "viso gero", "gal galetum paduoti?.." O kad ir Ryto rate skambantys palinkejimai vienas kitam: "linkiu Tau...". KLEVELIO aukletojos tikrai kompetetingos. dazni seminarai, kursai tik i nauda tiek joms pacioms, tiek musu atzalelems.
O siandien ir fotografas darziuke lankesi - graziu nuotraukyciu turesim

Na, o kaip su vejaraupiais - ar persirgo jusu kleckai?

O Klevelyje vaikams duoda KUBUS. Ir surelius, ir jogurtus duoda tiems, kurie gali juos valgyti. o maniskis javaini (ju irgi duoda
) sureliu vadina
bet jei tu pasakysi, kad tavo vaikai KUBUS gerti negali, tai visada pasiulys kt. alternatyva. Pvz. obuoliu kompota
Pas mus grupej yra vienas berniukas, kuris, anot aukletoju, tik mesyte valgo...

Pas mus grupej yra vienas berniukas, kuris, anot aukletoju, tik mesyte valgo...
Drambliuk ir sausainius su marmaledu ,ir vaflius tokius saldzius,perteptus kai pamaciau taip ir nesupratau nieko
, ir aplamai daugeli tokiu dalyku kur net ir seip privengiu duoti,mano manymu per dauk saldumynu tikrai jau,o kad sulciu duoda tai net nezinojau cia tai super nesamone ,net isigandau
Uztai ir turim turbut ta problemele apie kuria tau rasiau.Na sojos ,dar negalima alergiskiem,maziem berniukam nuo to ateiciai gali sutrikti lytine funkcija,cia alergologas taip sake ir dave aprasa net ten soja ieina ,kaip netinkamas maistas alergiskiem,nu bet mum tai kol kas nera dideliu problemu nuo maisto,bent iki siol nebuvo kol namie buvo.Drambliuk jei tavo lelius labai alergiskas bus sunku mano drauge turi toki super,tai namie labai ,labai priziurimas tikrai taisosi ,isauga pamazu,bet pas ja jau grieztai negaus to ko negalima.

TO Drambliukas (ir kt. kam idomu apie KLEVELIO maista): pries pradedant lankyti alergisku vaiku grupe, mama gauna uzpildyti anketa (+prideti alergijos tyrimo atsakymus, jei yra), kokie maisto produktai vaikui tinka, kuriu reikia vengti. jei parasai, jog nesi X produkto bandziusi, Tavo vaikui niekas jo ir nesiulys... kol tu pati nepasakysi, kad galima. taip ir mums su tais vafliais buvo. Tik nesuprask, kad ten nerealiais kiekiais duodami vafliai ar bandeles - 1 vnt. pavakariams. Vaikai nori pasmaliziauti taip pat. 3-ju metu vaikas ne kudikis, bet kokiu atveju, akutes mato ir nori. ir tikrai nieko blogo, jei suvalgys vafliuka ar sausaini. kur kas blogiau, mano galva, jei kleckas gaus produktu, kurie labai alergizuoja.
O jei jau Tavo mazius negali valgyti siame darzelyje siulomo maisto, visuomet pasiuloma alternatyva. Pvz. kai pieno produktams nealergiski valgo sureli ar jogurta, maniskis tyrele "kapoja"
Ir apskritai, is Tavo, Drambliuk, atsiliepimu matyti, kad su alergija esi nemazai susidurusi, taigi zinai, kiekvienas vaikas individualus (ir kad alergijos atzvilgiu tai ypatingai galioja!), ir tas pats produktas kiekviena skirtingai veikia. Pvz. mes alergiski, o KUBUS'o visas rusis esam isbande ir nieko
Musu lankomo darzelio pliusas ir yra, kad maistas taikomas alergiskiems vaikams, ko nedaro kiti darzeliai, kiek zinau.
Be to, reikia pagalvoti ne tik apie maista. 3 metukai - optimalus ir jokia aukle ar mama (mamos, ugdancios vaikucius namie, neisizeiskite!) neatstos to, ka vaikas gauna darzelyje
Bet kokiu atveju siulau pabandyti vesti. jei pamatysi, kad netinka - iseiti galesi bet kada. patikek, norinciu ten patekti tikrai
, juolab, kad auginant alergiska vaika nelabai yra ka rinktis (is savo patirties kalbu
); o ir vieta strategine (Centras).
O jei jau Tavo mazius negali valgyti siame darzelyje siulomo maisto, visuomet pasiuloma alternatyva. Pvz. kai pieno produktams nealergiski valgo sureli ar jogurta, maniskis tyrele "kapoja"

Ir apskritai, is Tavo, Drambliuk, atsiliepimu matyti, kad su alergija esi nemazai susidurusi, taigi zinai, kiekvienas vaikas individualus (ir kad alergijos atzvilgiu tai ypatingai galioja!), ir tas pats produktas kiekviena skirtingai veikia. Pvz. mes alergiski, o KUBUS'o visas rusis esam isbande ir nieko

Be to, reikia pagalvoti ne tik apie maista. 3 metukai - optimalus ir jokia aukle ar mama (mamos, ugdancios vaikucius namie, neisizeiskite!) neatstos to, ka vaikas gauna darzelyje