Įkraunama...
Įkraunama...

"Techniniai" receptų dalykai

QUOTE(Asta @ 2007 03 07, 16:07)
o gal kas iš rusų kalbos galite išversti, kas tai per žuvys "Сазан" ir "Судак" ? g.gif


судак - sterkas,

del to sazano nesu tikra, bet manrods-tai jurinis karpis, kuris yra zymiai skanesnis uz paprasta karpi biggrin.gif
Atsakyti
sazanas - laukinis karpis, sazanas, lot. Cyprinus carpio (tik gyvena ne jūroje, o upėse smile.gif )
Atsakyti
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
O kepimo popierius ir sviestinis popierius - vienas ir tas pats? blush2.gif
Atsakyti
SeSe, tas pats smile.gif
Atsakyti
o as norejau paklaustigalkas galit pasakyti nuomojam buta ir cia yra tokia sena elektrine plitel ir orakaite reguliuojasi skaiciais 1.2.3.4 kazin kokio karstumo yra kiekvienas lygis? g.gif
gal kas turejot kada ir atsimenat? blush2.gif
Atsakyti
Gal žinote ką reiškia šie sutrumpinimai:
1/2 C. grietinės
arba 1 T. acto
ir dar 1 t. druskos
Čia T, C, t turėtų verstis iš anglų k., nes receptas angliškas. smile.gif
Atsakyti
QUOTE
Gal žinote ką reiškia šie sutrumpinimai:
1/2 C. grietinės
arba 1 T. acto
ir dar 1 t. druskos
Čia T, C, t turėtų verstis iš anglų k., nes receptas angliškas


t - arbatinis šaukštelis (teaspoon)
c - puodelis (cup);

p.s. vertimas iš alkono.. ax.gif bet mano manymu atitinka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SeSe @ 2007 06 07, 22:10)
t - arbatinis šaukštelis (teaspoon)
c - puodelis (cup);

p.s. vertimas iš alkono..  ax.gif  bet mano manymu atitinka smile.gif

Aš irgi taip galvojau, kad T. didžioji valgomasis šaukštas, o t. mažoji arbatinis, tik kad pagal receptą tokiu atveju nelabai logiškai gaunasi. doh.gif
Teks improvizuoti. smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

Norėjau pasiteirauti, gal žinot apie kokią formulę, kurią naudojantis būtų galima konvertuoti kepimo mikrobanginėje laiką į kepimo įprastoje orkaitėje laiką.
Trumpai tariant, recepte nurodyta, kiek laiko kepti ir kokio galingumo mikrobangu krosnelėje. Namuose mes neturime mikrobanginės. Norėjau paklausti, kiek laiko ir kokia temperatūrą atitiktų orkaitė, jei nurodyta, kad reikia kepti 850 kW galingumu 10 minučių.

AČIŪ
Atsakyti
Labutis, reikia patarimo. turiu kelias nedideles upines lydekaites. vaikas su kaulais nevalgo, o iškepus išrinkti labai sunku. kaip padaryti kad nesijausti tie smulkus kauliukai. Kažin jei sumalčiau su mėsmale ir iškepčiau kotletukus? Gal turit kokių "paslaptingų" būdų,būsiu dėkinga.
Atsakyti
QUOTE(ajd @ 2007 10 19, 10:24)
Labutis, reikia patarimo. turiu kelias nedideles upines lydekaites. vaikas su kaulais nevalgo, o iškepus išrinkti labai sunku. kaip padaryti kad nesijausti tie smulkus kauliukai. Kažin jei sumalčiau su mėsmale ir iškepčiau kotletukus? Gal turit kokių "paslaptingų" būdų,būsiu dėkinga.

o virtu garuose nemegsta? g.gif nuo tokios zuvytes kaulai patys atsoksta smile.gif
bet siaip jei sumalti mesmalej, kaulu neturetu jaustis. As kartais tokius zuvies kukulius darau, tai didesnius kaulus isemu ir su visai mazesniais permalu. blush2.gif
Atsakyti