Įkraunama...
Įkraunama...

"Techniniai" receptų dalykai

sveiki, kiekviena karta kepdama pyraga sudvejoju ar ISPLAKTUS BALTYMUS REIKIA DETI JAU IDEJUS MILTUS I TRYNIUS, AR SUDETI BALTYMUS, O TIK TADA PAMAZU BERTI miltus, aciu labai
Atsakyti
Išplakti baltymai visada dedami patys paskutiniai, kad tešlą butų minkšta ir puri. Įmaišius baltymus reikia iškart kepti, kad tešla "nesusileistų". mirksiukas.gif Sėkmės kepant. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(smike @ 2006 11 05, 21:12)
Išplakti baltymai visada dedami patys paskutiniai, kad tešlą butų minkšta ir puri. Įmaišius baltymus reikia iškart kepti, kad tešla "nesusileistų".  mirksiukas.gif Sėkmės kepant.  4u.gif


Nevisada smile.gif Būna ir kitaip smile.gif Klasikinis biskvito receptas - (gaminant ir šaltuoju ir šiltuoju būdu) - iš karto suplakami tryniai su dalimi cukraus, po to baltymai su likusiu cukrumi, sumaišoma, o tik po to sumaišoma su miltais. Pagreitintas biskvito gaminimo būdas - baltymai suplakami su cukrumi, po to į plakamą masę pilami tryniai, kiek paplakama, o po to baltymų-trynių masė sumaišoma su miltais. Pagrindinė taisyklė - nesuardyti oro burbuliukų, kurie yra plaktuose baltymuose, todėl patartina jungti miltus su baltymų-trynių mase labai atsargiai, mentele arba tiesiog ranka, negniaužiant kumščio. smile.gif
Taip pat yra būdas, taikytinas riebiems biskvitams, keksams, kai baltymai įdedami į tešlą per du-trys kartus, "sluoksniuojant" su miltais - dedama dalis baltymų, išmaišoma, po to dalis miltų, išmaiš0ma, po to vėl baltymai ir t.t. smile.gif
Atsakyti
gal kas padetu issiaiskinti: 200g medaus - kiek saukstu?
kepsiu ryt Bea meduoliukus (aciu uz recepta 4u.gif ), tik nenumanau,kiek medaus deti g.gif
Atsakyti
Medaus stikline(250ml)-370g,o saukstas-35g.
Atsakyti
Kalėdų senelis padovanojo virtuvinį kombainą, prie jo pridėta knygutė su receptais. Beveik į visų desertų sudėtį įeina "šaldantis cukrus". Gal kas gali pasakyti, kas tai yra per daiktas? Kuo jis skiriasi nuo paprasato cukraus? g.gif
Atsakyti
Asta
logiškai galvojant tai turėtų būti žėlė cukrus smile.gif (yra toks Danisco gamybos) jo sudėtyje yra želiuojančių medžiagų.
Tikriausiai vertimo programa vertė... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Glacee @ 2006 12 26, 00:14)
Asta
logiškai galvojant tai turėtų būti žėlė cukrus smile.gif (yra toks Danisco gamybos) jo sudėtyje yra želiuojančių medžiagų.
Tikriausiai vertimo programa vertė... lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif



Ačiū, Glacee, reiks pabandyt wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Aplė @ 2006 12 24, 19:13)
Medaus stikline(250ml)-370g,o saukstas-35g.


Aciu 4u.gif
Atsakyti
Kaip manot, kaip atmatuoti 200g uogienės. Labai blogai kai svarstyklių neturiu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Asta @ 2006 12 25, 20:52)
Kalėdų senelis padovanojo virtuvinį kombainą, prie jo pridėta knygutė su receptais. Beveik į visų desertų sudėtį įeina "šaldantis cukrus". Gal kas gali pasakyti, kas tai yra per daiktas? Kuo jis skiriasi nuo paprasato cukraus?  g.gif

Jei vertimas darytas is anglu kalbos, tai ''saldantis'' cukrus yra cukraus pudra mirksiukas.gif Pamenu, kaip uzsiknusus pardese ieskodavau cukraus purdos, kol atradau, kad ji- tai ir yra Icing suger ax.gif
Atsakyti
o gal kas iš rusų kalbos galite išversti, kas tai per žuvys "Сазан" ir "Судак" ? g.gif
Atsakyti