Jeigu skaitai angliškai, tai čia jie abu aprašyti... Kaip suprantu, jie abu yra tirštikliai, naudojami panašiai kaip krakmolas... Bet būtent iš burbuliukų galima pagaminti pudingą...
sago starch = sago = pearl sage Pronunciation: SAY-go Notes: This flour is made from the inner pulp of the sago palm. It's often used to make pudding, but it can also serve as an all-purpose thickener. Look for it in Asian markets. Substitutes: tapioca pearls
tapioca pearls = pearl tapioca = large pearl tapioca = fish eye tapioca = tapioca balls = sa khu met lek Notes: These round pellets are made from cassava roots. Asians use them to make puddings and a beverage called bubble tea. You can also use them to make tapioca pudding, though it's faster and easier to use instant or regular tapioca. The pearls are normally soaked for at least a few hours before they're added to a recipe. Substitutes: sago starch OR instant tapioca OR tapioca starch
Aciu Sonatina , bandysiu ieskot nusipirkt
Žinau, kad lietuviškai vadinasi "sago kruopos" ir "tapijoka"
Kepiau medaus tortą pagal seną tarybinių laikų receptą, ten pertepimui plakasi grietinė. Atšaldžiau, išplakiau viskas grazu ir gerai buvo kol neistraukiau is saldytuvo, pastovejus ji pasileido , nors ir dejau zelatinos (1 v. š. 1 litrui grietines). Kas netaip ? gal permazai? Gal zelatina prasta? Aciu
QUOTE(dianute @ 2006 10 12, 10:41)
Žinau, kad lietuviškai vadinasi "sago kruopos" ir "tapijoka"
Radau pirkt tapijokos.
Gal ir kvailas klausimas: 100 g. grietines = 100 ml? ar daugiau? visai galva nedirba...
LIR
truputį nesupratau
Padarei kremą, įdėjai į šaldytuvą, o po to jis ištirpo? ar jis išplaukė jau perteptas?Priežastys gali būti įvairios, bet susijusios su želatina - mažai želatinos, neišbrinkinta, užvirinta. Dar vienas svarbus dalykas - skystis, kuriame brinkinama želatina yra įskaitomas į bendrą skysčių masę. T.y. jeigu yra vienas litras grietinės ir 200 ml vandens želatinos išbrinkimui, tai jau bendra masė yra 1200 ml.
Šiaip tai medaus tortams nebūtina želatina, nes jie paprastai labai gerai įsigeria. O dėl išplakimo geriau dėti puse grietinėlės ir puse grietinės
aitta
beveik gal kiek mažiau - apie 90 gramų.
truputį nesupratau
Padarei kremą, įdėjai į šaldytuvą, o po to jis ištirpo? ar jis išplaukė jau perteptas?Priežastys gali būti įvairios, bet susijusios su želatina - mažai želatinos, neišbrinkinta, užvirinta. Dar vienas svarbus dalykas - skystis, kuriame brinkinama želatina yra įskaitomas į bendrą skysčių masę. T.y. jeigu yra vienas litras grietinės ir 200 ml vandens želatinos išbrinkimui, tai jau bendra masė yra 1200 ml.
Šiaip tai medaus tortams nebūtina želatina, nes jie paprastai labai gerai įsigeria. O dėl išplakimo geriau dėti puse grietinėlės ir puse grietinės
aitta
beveik gal kiek mažiau - apie 90 gramų.
O receptuose minima stiklinė yra kiek? 250 ml?
O kokie pyragai mėgsta būti ataušinami skardoje ir kokius reikia išimti?
O kokie pyragai mėgsta būti ataušinami skardoje ir kokius reikia išimti?
Pasaule
receptuose gali būti minimos skirtingų talpų stiklinės. Populiariausios - 200 ml ir 250 ml. Jeigu receptai yra versti iš amerikietiškų šaltinių, tai ten yra matuojama puodeliais - cups - 240 ml.
Skardose geriau nieko neaušinti. Nebent taip vadinamus čizkeikus - varškės pyragus. Bet juos iš viso reikia aušinti neišimant iš orkaitės. O bendros aušinimo taisyklės yra tokios - ištraukiama skarda, paliekama 5-7 minutėm, o po to kepinys yra išimamas iš skardos ir aušinama ant grotelių, kad nesudrėktų apačia. Sausainukams laikas ant skardos porą minučių trumpėja
receptuose gali būti minimos skirtingų talpų stiklinės. Populiariausios - 200 ml ir 250 ml. Jeigu receptai yra versti iš amerikietiškų šaltinių, tai ten yra matuojama puodeliais - cups - 240 ml.
Skardose geriau nieko neaušinti. Nebent taip vadinamus čizkeikus - varškės pyragus. Bet juos iš viso reikia aušinti neišimant iš orkaitės. O bendros aušinimo taisyklės yra tokios - ištraukiama skarda, paliekama 5-7 minutėm, o po to kepinys yra išimamas iš skardos ir aušinama ant grotelių, kad nesudrėktų apačia. Sausainukams laikas ant skardos porą minučių trumpėja
QUOTE(Glacee @ 2006 10 21, 17:04)
Pasaule
receptuose gali būti minimos skirtingų talpų stiklinės. Populiariausios - 200 ml ir 250 ml. Jeigu receptai yra versti iš amerikietiškų šaltinių, tai ten yra matuojama puodeliais - cups - 240 ml.
receptuose gali būti minimos skirtingų talpų stiklinės. Populiariausios - 200 ml ir 250 ml. Jeigu receptai yra versti iš amerikietiškų šaltinių, tai ten yra matuojama puodeliais - cups - 240 ml.
Hm, bet kaip žinoti? juk tas 50 ml ne tiek ir mažai, ypač jei reikia daugiau negu vienos tiklinės...
O čia jau manau, recepto autorius turėtų pasakyti, kokiomis stiklinėmis matuoja
arba produktus matuoti gramais
arba produktus matuoti gramais
QUOTE(Glacee @ 2006 10 17, 20:30)
truputį nesupratau
Padarei kremą, įdėjai į šaldytuvą, o po to jis ištirpo? ar jis išplaukė jau perteptas?Priežastys gali būti įvairios, bet susijusios su želatina - mažai želatinos, neišbrinkinta, užvirinta. Dar vienas svarbus dalykas - skystis, kuriame brinkinama želatina yra įskaitomas į bendrą skysčių masę.
Padarei kremą, įdėjai į šaldytuvą, o po to jis ištirpo? ar jis išplaukė jau perteptas?Priežastys gali būti įvairios, bet susijusios su želatina - mažai želatinos, neišbrinkinta, užvirinta. Dar vienas svarbus dalykas - skystis, kuriame brinkinama želatina yra įskaitomas į bendrą skysčių masę.
Ačiū Glacee už atsakyma, ot gelbėtoja mano , kremas man pasileido jau perteptas, blogai susigėrė. Želatina buvo išbrankinta, brankinu 1/4 stiklines ir neužvirinau, nes šildžiau ant garų. Bandysiu savaitgalį vėl, tikiuosi pavyks.