Įkraunama...
Įkraunama...

"Techniniai" receptų dalykai

Jeigu skaitai angliškai, tai čia jie abu aprašyti... Kaip suprantu, jie abu yra tirštikliai, naudojami panašiai kaip krakmolas... Bet būtent iš burbuliukų galima pagaminti pudingą...

sago starch = sago = pearl sage Pronunciation: SAY-go Notes: This flour is made from the inner pulp of the sago palm. It's often used to make pudding, but it can also serve as an all-purpose thickener. Look for it in Asian markets. Substitutes: tapioca pearls

user posted image

tapioca pearls = pearl tapioca = large pearl tapioca = fish eye tapioca = tapioca balls = sa khu met lek Notes: These round pellets are made from cassava roots. Asians use them to make puddings and a beverage called bubble tea. You can also use them to make tapioca pudding, though it's faster and easier to use instant or regular tapioca. The pearls are normally soaked for at least a few hours before they're added to a recipe. Substitutes: sago starch OR instant tapioca OR tapioca starch

user posted image
Atsakyti
Aciu Sonatina aciuks.gif , bandysiu ieskot nusipirkt
Atsakyti
Žinau, kad lietuviškai vadinasi "sago kruopos" ir "tapijoka" smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dianute: 12 spalio 2006 - 10:42
Kepiau medaus tortą pagal seną tarybinių laikų receptą, ten pertepimui plakasi grietinė. Atšaldžiau, išplakiau viskas grazu ir gerai buvo kol neistraukiau is saldytuvo, pastovejus ji pasileido doh.gif , nors ir dejau zelatinos (1 v. š. 1 litrui grietines). Kas netaip ? gal permazai? Gal zelatina prasta? Aciu
Atsakyti
QUOTE(dianute @ 2006 10 12, 10:41)
Žinau, kad lietuviškai vadinasi "sago kruopos" ir "tapijoka" smile.gif


Radau pirkt tapijokos. thumbup.gif
Atsakyti
Gal ir kvailas klausimas: 100 g. grietines = 100 ml? ar daugiau? visai galva nedirba...
Atsakyti
LIR
smile.gif truputį nesupratau smile.gif g.gif
Padarei kremą, įdėjai į šaldytuvą, o po to jis ištirpo? ar jis išplaukė jau perteptas?Priežastys gali būti įvairios, bet susijusios su želatina - mažai želatinos, neišbrinkinta, užvirinta. Dar vienas svarbus dalykas - skystis, kuriame brinkinama želatina yra įskaitomas į bendrą skysčių masę. T.y. jeigu yra vienas litras grietinės ir 200 ml vandens želatinos išbrinkimui, tai jau bendra masė yra 1200 ml.
Šiaip tai medaus tortams nebūtina želatina, nes jie paprastai labai gerai įsigeria. O dėl išplakimo geriau dėti puse grietinėlės ir puse grietinės smile.gif

aitta
beveik smile.gif gal kiek mažiau - apie 90 gramų.
Atsakyti
O receptuose minima stiklinė yra kiek? 250 ml?
O kokie pyragai mėgsta būti ataušinami skardoje ir kokius reikia išimti?
blush2.gif
Atsakyti
Pasaule
smile.gif
receptuose gali būti minimos skirtingų talpų stiklinės. Populiariausios - 200 ml ir 250 ml. Jeigu receptai yra versti iš amerikietiškų šaltinių, tai ten yra matuojama puodeliais - cups - 240 ml.

Skardose geriau nieko neaušinti. Nebent taip vadinamus čizkeikus - varškės pyragus. Bet juos iš viso reikia aušinti neišimant iš orkaitės. O bendros aušinimo taisyklės yra tokios - ištraukiama skarda, paliekama 5-7 minutėm, o po to kepinys yra išimamas iš skardos ir aušinama ant grotelių, kad nesudrėktų apačia. Sausainukams laikas ant skardos porą minučių trumpėja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Glacee @ 2006 10 21, 17:04)
Pasaule
smile.gif
receptuose gali būti minimos skirtingų talpų stiklinės. Populiariausios - 200 ml ir 250 ml. Jeigu receptai yra versti iš amerikietiškų šaltinių, tai ten yra matuojama puodeliais - cups - 240 ml.

Hm, bet kaip žinoti? juk tas 50 ml ne tiek ir mažai, ypač jei reikia daugiau negu vienos tiklinės... doh.gif
Atsakyti
O čia jau manau, recepto autorius turėtų pasakyti, kokiomis stiklinėmis matuoja smile.gif
arba produktus matuoti gramais smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 21 spalio 2006 - 18:23
QUOTE(Glacee @ 2006 10 17, 20:30)
smile.gif truputį nesupratau smile.gif g.gif
Padarei kremą, įdėjai į šaldytuvą, o po to jis ištirpo? ar jis išplaukė jau perteptas?Priežastys gali būti įvairios, bet susijusios su želatina - mažai želatinos, neišbrinkinta, užvirinta. Dar vienas svarbus dalykas - skystis, kuriame brinkinama želatina yra įskaitomas į bendrą skysčių masę.

Ačiū Glacee už atsakyma, ot gelbėtoja mano 4u.gif 4u.gif , kremas man pasileido jau perteptas, blogai susigėrė. Želatina buvo išbrankinta, brankinu 1/4 stiklines ir neužvirinau, nes šildžiau ant garų. Bandysiu savaitgalį vėl, tikiuosi pavyks.
Atsakyti