nu as paskui idejau zelatinos, kai pasidare zele, as ja isplakiau, nu ir inde atrode, kad jau netirps, bet uzdejus ant torto ji ir vel susigere...
QUOTE(reveka @ 2005 06 20, 16:43)
nu as paskui idejau zelatinos, kai pasidare zele, as ja isplakiau, nu ir inde atrode, kad jau netirps, bet uzdejus ant torto ji ir vel susigere...
Kiek suprantu, kazka atbulai darai.Grietinele pirmiausia atsaldai, tada plaki greitai, kai tirstet pradeda, plaki leciau.Isplakta maisai ATSARGIAI su sluotele, nebe su mikseriu, su kitom sudetinem dalim - ar tai sultys su zelatina, ar plakti baltymai, ar koks pieno kisielius.Perplakti kazkaip negalima, tada tie riebalai issiskiria ir tu puslyciu.Sunku patart, kelis kart pabandzius turetum aptikti.Dozavimo reiketu prisilaikyti, kaip recepte nurodoma.Sekmes!
Kiek suprantu, kazka atbulai darai.Grietinele pirmiausia atsaldai, tada plaki greitai, kai tirstet pradeda, plaki leciau.Isplakta maisai ATSARGIAI su sluotele, nebe su mikseriu, su kitom sudetinem dalim - ar tai sultys su zelatina, ar plakti baltymai, ar koks pieno kisielius.Perplakti kazkaip negalima, tada tie riebalai issiskiria ir tu puslyciu.Sunku patart, kelis kart pabandzius turetum aptikti.Dozavimo reiketu prisilaikyti, kaip recepte nurodoma.Sekmes!
nu siaip tai recepte nebuvo nieko parasyta, as pati sugalvojau kad reikia papuosti... beja gal man taip atsitiko, kad dejau kavos grietinele???
nu siaip tai recepte nebuvo nieko parasyta, as pati sugalvojau kad reikia papuosti... beja gal man taip atsitiko, kad dejau kavos grietinele???
QUOTE(reveka @ 2005 06 23, 21:00)
beja gal man taip atsitiko, kad dejau kavos grietinele???
Kavos?o kiek riebumo ji Lietuvoj?Pas mus tai 10%, riebus pienas butu tiksliau. 30% turetu jau buti.Bet manau, kad sustiprint vistiek reiketu, nes kai as paimu gatavai paruosta 30% su cukrum, su dujom balionelyje, is pradziu labai grazu, bet jei ne tuoj pat valgai, tai ir suzmenka tie grazumynai...Na kur gi tos patyrusios konditeres, ar uogienem uzsieme, kad ne viena nepasiskardena?Skaiciau, kad kazkuri mokslus apie tai ejusi...
o man tai iskilo problema su soda...kepant pyragus reikia nugesinti grietine na as taip padarau soda uzpilu grietine gerai ismaisau dar truputi palaikau...bet kai iskepu pyraga man jauciasi sodos skonis ka daryt ?kaip tada daryt kad nesijaustu gal cukraus daugiau deti?
Na jau,grietinele kavai tai jau tikrai netinka,o 30% tai tikrai susiplaka be didesniu sunkumu,tik indas turi but sausas.Ir dar skaiciau,kad grietinele butu standi,plakant reik iberti truputeli druskos.
Tik kepiniam puosti visvien reikia kokio standiklio det,nes be jo istyz.
O soda as visada gesinu actu(obuoliu),mat grietine nevisada buna rugsti.Dar gali but taip,kad sodos perdaug.
Tik kepiniam puosti visvien reikia kokio standiklio det,nes be jo istyz.
O soda as visada gesinu actu(obuoliu),mat grietine nevisada buna rugsti.Dar gali but taip,kad sodos perdaug.
QUOTE
o man tai iskilo problema su soda...kepant pyragus reikia nugesinti grietine na as taip padarau soda uzpilu grietine gerai ismaisau dar truputi palaikau...bet kai iskepu pyraga man jauciasi sodos skonis ka daryt ?kaip tada daryt kad nesijaustu gal cukraus daugiau deti?
Aš sodą visada nugesinu su citrinos rūgštimi+šlakelis vandens. Sodos skonio nesijaučia niekada
QUOTE(Sandrelle @ 2005 10 29, 11:27)
Aš sodą visada nugesinu su citrinos rūgštimi+šlakelis vandens. Sodos skonio nesijaučia niekada
geriau dėti kepimo miltelius, sumaišant juos su miltais. Tikrai nesijaus jokio pašalinio skonio.
šiaip tai yra labai gera pyragų, blynų kepimo technologija:
1. skysti produktai plakami
2. sudedami birūs ir plakama toliau.
kepimo milteliai visada dedami su miltais persijotais.
Gal kas galėtų paaiškinti kas tai yra:
double cream
single cream
crème fraîche
Čia iš Mary Berry's Complete Cookbook, gal kažkas turi daugiau patirties su receptais anglų k.
double cream
single cream
crème fraîche
Čia iš Mary Berry's Complete Cookbook, gal kažkas turi daugiau patirties su receptais anglų k.
Double cream yra tokia secifinė grietinėlė, labai populiari D.Britanijoje, bet sunkiai randama kitur... Ji yra riebesnė nei įprasta, riebumas kažkur 48%. Bet šiaip internete rašoma, kad ją galima pakeisti įprasta riebia grietinėle (35%).
Single cream yra 10-12% riebumo grietinėlė, čia kaip grietinėlė kavai.
O crème fraîche, kiek ragavau gyvendama Anglijoj, labai primena mūsų lietuvišką grietinę, tad manau receptuose ją pilnai galima naudoti:)
Tikiuosi, kad padejau susigaudyti
Single cream yra 10-12% riebumo grietinėlė, čia kaip grietinėlė kavai.
O crème fraîche, kiek ragavau gyvendama Anglijoj, labai primena mūsų lietuvišką grietinę, tad manau receptuose ją pilnai galima naudoti:)
Tikiuosi, kad padejau susigaudyti
Ačiū, veo
Pasirodo, su tomis grietinėlėmis pati gerai buvau pataikiusi, tik, žinoma, 48 proc. riebumo čia nėra
O vietoje crème fraîche į sūrio pyragą dėjau irgi riebią grietinėlę, dabar jau dėsiu grietinę
Pasirodo, su tomis grietinėlėmis pati gerai buvau pataikiusi, tik, žinoma, 48 proc. riebumo čia nėra
O vietoje crème fraîche į sūrio pyragą dėjau irgi riebią grietinėlę, dabar jau dėsiu grietinę