Įkraunama...
Įkraunama...

"Techniniai" receptų dalykai

nu as paskui idejau zelatinos, kai pasidare zele, as ja isplakiau, nu ir inde atrode, kad jau netirps, bet uzdejus ant torto ji ir vel susigere... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(reveka @ 2005 06 20, 16:43)
nu as paskui idejau zelatinos, kai pasidare zele, as ja isplakiau, nu ir inde atrode, kad jau netirps, bet uzdejus ant torto ji ir vel susigere...  unsure.gif


Kiek suprantu, kazka atbulai darai.Grietinele pirmiausia atsaldai, tada plaki greitai, kai tirstet pradeda, plaki leciau.Isplakta maisai ATSARGIAI su sluotele, nebe su mikseriu, su kitom sudetinem dalim - ar tai sultys su zelatina, ar plakti baltymai, ar koks pieno kisielius.Perplakti kazkaip negalima, tada tie riebalai issiskiria ir tu puslyciu.Sunku patart, kelis kart pabandzius turetum aptikti.Dozavimo reiketu prisilaikyti, kaip recepte nurodoma.Sekmes!
Atsakyti
Kiek suprantu, kazka atbulai darai.Grietinele pirmiausia atsaldai, tada plaki greitai, kai tirstet pradeda, plaki leciau.Isplakta maisai ATSARGIAI su sluotele, nebe su mikseriu, su kitom sudetinem dalim - ar tai sultys su zelatina, ar plakti baltymai, ar koks pieno kisielius.Perplakti kazkaip negalima, tada tie riebalai issiskiria ir tu puslyciu.Sunku patart, kelis kart pabandzius turetum aptikti.Dozavimo reiketu prisilaikyti, kaip recepte nurodoma.Sekmes!


doh.gif nu siaip tai recepte nebuvo nieko parasyta, as pati sugalvojau kad reikia papuosti... rolleyes.gif beja gal man taip atsitiko, kad dejau kavos grietinele??? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo reveka: 23 birželio 2005 - 21:01
QUOTE(reveka @ 2005 06 23, 21:00)
rolleyes.gif    beja gal man taip atsitiko, kad dejau kavos grietinele???  g.gif

Kavos?o kiek riebumo ji Lietuvoj?Pas mus tai 10%, riebus pienas butu tiksliau. 30% turetu jau buti.Bet manau, kad sustiprint vistiek reiketu, nes kai as paimu gatavai paruosta 30% su cukrum, su dujom balionelyje, is pradziu labai grazu, bet jei ne tuoj pat valgai, tai ir suzmenka tie grazumynai...Na kur gi tos patyrusios konditeres, ar uogienem uzsieme, kad ne viena nepasiskardena?Skaiciau, kad kazkuri mokslus apie tai ejusi...
Atsakyti
o man tai iskilo problema su soda...kepant pyragus reikia nugesinti grietine na as taip padarau soda uzpilu grietine gerai ismaisau dar truputi palaikau...bet kai iskepu pyraga man jauciasi sodos skonis ka daryt ?kaip tada daryt kad nesijaustu gal cukraus daugiau deti? blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
radau tokia info, manau, pravers ne vienai, gaminanciai pagal receptus anglu k. ax.gif

amerikoniškas puodelis yra 237 mililitrai.
Atsakyti
Na jau,grietinele kavai tai jau tikrai netinka,o 30% tai tikrai susiplaka be didesniu sunkumu,tik indas turi but sausas.Ir dar skaiciau,kad grietinele butu standi,plakant reik iberti truputeli druskos.
Tik kepiniam puosti visvien reikia kokio standiklio det,nes be jo istyz. smile.gif
O soda as visada gesinu actu(obuoliu),mat grietine nevisada buna rugsti.Dar gali but taip,kad sodos perdaug. essen.gif
Atsakyti
QUOTE
o man tai iskilo problema su soda...kepant pyragus reikia nugesinti grietine na as taip padarau soda uzpilu grietine gerai ismaisau dar truputi palaikau...bet kai iskepu pyraga man jauciasi sodos skonis ka daryt ?kaip tada daryt kad nesijaustu gal cukraus daugiau deti?

Aš sodą visada nugesinu su citrinos rūgštimi+šlakelis vandens. Sodos skonio nesijaučia niekada schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandrelle @ 2005 10 29, 11:27)
Aš sodą visada nugesinu su citrinos rūgštimi+šlakelis vandens. Sodos skonio nesijaučia niekada schmoll.gif

geriau dėti kepimo miltelius, sumaišant juos su miltais. Tikrai nesijaus jokio pašalinio skonio.
šiaip tai yra labai gera pyragų, blynų kepimo technologija:
1. skysti produktai plakami
2. sudedami birūs ir plakama toliau.
kepimo milteliai visada dedami su miltais persijotais. 4u.gif
Atsakyti
Gal kas galėtų paaiškinti kas tai yra:
double cream
single cream
crème fraîche
Čia iš Mary Berry's Complete Cookbook, gal kažkas turi daugiau patirties su receptais anglų k. 4u.gif

Atsakyti
Double cream yra tokia secifinė grietinėlė, labai populiari D.Britanijoje, bet sunkiai randama kitur... Ji yra riebesnė nei įprasta, riebumas kažkur 48%. Bet šiaip internete rašoma, kad ją galima pakeisti įprasta riebia grietinėle (35%).
Single cream yra 10-12% riebumo grietinėlė, čia kaip grietinėlė kavai.
O crème fraîche, kiek ragavau gyvendama Anglijoj, labai primena mūsų lietuvišką grietinę, tad manau receptuose ją pilnai galima naudoti:)
Tikiuosi, kad padejau susigaudyti smile.gif
Atsakyti
Ačiū, veo 4u.gif
Pasirodo, su tomis grietinėlėmis pati gerai buvau pataikiusi, tik, žinoma, 48 proc. riebumo čia nėra g.gif
O vietoje crème fraîche į sūrio pyragą dėjau irgi riebią grietinėlę, dabar jau dėsiu grietinę thumbup.gif
Atsakyti