ja reikia isimti is kameros ir palaikyti 1 val, kol jinai atsils
Turiu grazia sokoladiniu kepiniu receptu knyga. Noriu issikepti torciuka, bet vis lauzau galva kas yra lietuviskas fromage frais atitikmuo? Gal kas susiduret Buciau laaabai dekinga
QUOTE(Nele @ 2004 12 22, 11:32)
Turiu grazia sokoladiniu kepiniu receptu knyga. Noriu issikepti torciuka, bet vis lauzau galva kas yra lietuviskas fromage frais atitikmuo? Gal kas susiduret Buciau laaabai dekinga
aš manau kad galėtum šuo atveju naudoti mascarpone, ricotta arba "mūsų švelniąją" varškę.
Pyragas tikrai plysta, jei dedi i per karsta orkaite, susidaro plutele per greitai
O dar senovineje kepiniu knygoje radau, kad keksas nesutrukinetu, reikia supylus i forma ismeigti slapia arba riebaluota peili ir perbraukti ratu. Nezinau, ar tai tikrai padeda, bet as is iprocio visada taip darau, tai keksai niekada nesutrukineja.
Biskvito peiliu neperbraukineju, ko gero nereiketu
Kiek zinau, pyragai sukrenta, jei buna iki galo neiskepe, tada sukrenta plakti baltymai (ar dar kazkas)
Biskvito tesla supylus i forma, negalima "trankyti", svelniai reikia deti i orkaite, ir neatidarineti jos maziausiai 15 minuciu, nes irgi gali sukristi
o soda kiek bebandziau gesinti (ir actu, ir kefyru, ir grietine), vistiek iskepus kepini jauciu sodos skoni, todel naudoju tik kepimo miltelius
O dar senovineje kepiniu knygoje radau, kad keksas nesutrukinetu, reikia supylus i forma ismeigti slapia arba riebaluota peili ir perbraukti ratu. Nezinau, ar tai tikrai padeda, bet as is iprocio visada taip darau, tai keksai niekada nesutrukineja.
Biskvito peiliu neperbraukineju, ko gero nereiketu
Kiek zinau, pyragai sukrenta, jei buna iki galo neiskepe, tada sukrenta plakti baltymai (ar dar kazkas)
Biskvito tesla supylus i forma, negalima "trankyti", svelniai reikia deti i orkaite, ir neatidarineti jos maziausiai 15 minuciu, nes irgi gali sukristi
o soda kiek bebandziau gesinti (ir actu, ir kefyru, ir grietine), vistiek iskepus kepini jauciu sodos skoni, todel naudoju tik kepimo miltelius
Anksciau pirkdama miltus nekreipiau i skaiciukus ant ju, bet dabar susidomejau, ka jie reiksia: T-400, T-450, T-500, T-550. Ka tai reiskia ir kokius kam reikia naudoti (jei cia ju paskirtis skiriasi)? Kazkaip niekur neradau to parasyta
O kiek gramu yra stikline ar saukstas aviziniu dribsniu, pradzioj lentelej sito dalyko neradau?
QUOTE(Alexandra.R. @ 2005 03 31, 14:02)
Anksciau pirkdama miltus nekreipiau i skaiciukus ant ju, bet dabar susidomejau, ka jie reiksia: T-400, T-450, T-500, T-550. Ka tai reiskia ir kokius kam reikia naudoti (jei cia ju paskirtis skiriasi)? Kazkaip niekur neradau to parasyta
Tai yra miltų tipai. skiriasi pagal sumalimą, gliuteno , mineralinių medžiagų kiekį.Pažiūrėk www.google.lt "miltų tipai", rasi išsamiai paaiškinta.Namų sąlygomis naudojami paprastai vienas -du tipai, kiti svarbu tik specialiems gaminiams.
Sėkmės naršant!
QUOTE(Sniegelyte @ 2005 04 05, 10:32)
O kiek gramu yra stikline ar saukstas aviziniu dribsniu, pradzioj lentelej sito dalyko neradau?
Grubiai imant, stiklinėje yra 100 gramų, o su šaukštu tai toks daiktas...Kiek suprantu, Tu gyveni ne Lietuvoje, aš irgi ne. Lietuvoje buvo standartizuota - stiklinė atrodo 250 ml, valgomas šaukštas 15, desertinis 10, arbatinis 5 ml. Kituose kraštuose tas dydis įvairuoja, bent jau pas mus tai tikrai.Dribsnių svoris irgi skiriasi, priklausomai nuo producento - tą aptikau pati, nes aš juos dažnai verdu. Taigi nelieka nieko kito, kaip eksperimentuojant nusistatyti.
QUOTE(leduke @ 2004 07 08, 19:02)
na as visai pasimetus ir vistiek nesuprantu butent kaip gesinti,uzpilt ar ka
tik nesijuokit is manes
tik nesijuokit is manes
Niu tu nepasimesk . Darai taip... imi valgomą šaukštą, į jį suberi reikiamą kiekį sodos ir užpili nedidideliu kiekiu maistinio acto 9%. Soda užputoja, todėl patarčiau šaukštą laikyt virš dubenio kuriame maišysi tešlą. Kitas būdas: kai jau receptūroj parašyta suberiame miltus, tai tu suberk miltus kaburėliu, jame padaryk duobutę, į tą duobutę suberk reikiamą kiekį sodos ir užgesink arbatiniu šaukšteliu acto (gal čiut daugiau, nu matysi) , nes reik kad visa soda užputotų. Ir maišai sau toliau tešlą.
Kadangi aš mokinausi maisto paruošimo technologiją, tai šitus sodos gesinimo būdus mus išmokino technologė. Galima aišku ir su kefyru ir grietine, bet... tada gali išlikt sodos skonis tavo pyrage, blynuose ar kokiam kitam kepinyje, o to manau tu tikrai nenori . Bet bandyt aišku viską galima ir reikia. O mažum tu atrasi savo sodos gesinimo būdą.
as tai norejau paklausti, kai plakate grietinele, ar jums tos putos , nu kaip cia pasakiu, nu tipo ar jos "istirpdavo". nes as padariau torciuka, uzdejau plaktos grietineles, o ji man susigere i torta
QUOTE(reveka @ 2005 06 19, 19:18)
as tai norejau paklausti, kai plakate grietinele, ar jums tos putos , nu kaip cia pasakiu, nu tipo ar jos "istirpdavo". nes as padariau torciuka, uzdejau plaktos grietineles, o ji man susigere i torta
Gal specialistes konditeres daugiau patart gali.Mano patyrimas rodo, kad be priedu isplakta grietinele anksciau ar veliau suzmenka.Yra dedama modifikuoto krakmolo plakant arba daromas kremas su zelatina (vanilinis, citrininis, kavinis, vaisinis...), i kuri imaisoma isplakta grietinele , tada tai laiko.