Sveikutes! Turiu klausimeli del mascarpones surio torto. I bet kuri recepta reikia 30-40 gramu zelatinos. Siandien susiruosiau kept, zelatinos parduotuveje nera! Ar galima butu zelatina pakeisti I zele pakeliuose? Ir kiek reiketu tada pakeliu, kaip juos skiesti ?? Aciu is anksto!!
QUOTE(JaunaDvynukuMamyte @ 2014 02 13, 10:14)
Sveikutes! Turiu klausimeli del mascarpones surio torto. I bet kuri recepta reikia 30-40 gramu zelatinos. Siandien susiruosiau kept, zelatinos parduotuveje nera! Ar galima butu zelatina pakeisti I zele pakeliuose? Ir kiek reiketu tada pakeliu, kaip juos skiesti ?? Aciu is anksto!!
Manau, kad sugadintumėte tortą su želė, nes jos visos baisių sintetinių skonių. Ir kokioje parduotuvėje buvot? Netikiu, kad želatinos nėra. Tikrai būna visur.
QUOTE(Pasaulė @ 2014 02 13, 13:15)
Manau, kad sugadintumėte tortą su želė, nes jos visos baisių sintetinių skonių. Ir kokioje parduotuvėje buvot? Netikiu, kad želatinos nėra. Tikrai būna visur.
As UK mazam miestelyje gyvenu yra tik viena baltijos parde , deje nebera joje kuo pakeist galima?
QUOTE(JaunaDvynukuMamyte @ 2014 02 13, 18:12)
As UK mazam miestelyje gyvenu yra tik viena baltijos parde , deje nebera joje kuo pakeist galima?
Receptą galima pakeisti.
Bet keista, kad UK toks daiktas - deficitas.
Pagooglinau: Where to get unflavored gelatin in the UK?. Gal padės.
QUOTE(JaunaDvynukuMamyte @ 2014 02 13, 16:12)
As UK mazam miestelyje gyvenu yra tik viena baltijos parde , deje nebera joje kuo pakeist galima?
as irgi uk guvenu ir zelatina is normalaus supermarket perku, Dr. Oetker gelatine , dezute su keliais pakelias po 12g.
as irgi noriu gaminti Su maskarpone bet nerandu recepto kad ne surio pyragas o sluoksniuotas tortas gautus, ir kad netestu atsiles, nes noriu ji daryti hello kitty galvos formos ir ready to roll icing puosti ? Gal galit pedeti ?
QUOTE(mrsaidapaida @ 2014 05 21, 15:53)
as irgi uk guvenu ir zelatina is normalaus supermarket perku, Dr. Oetker gelatine , dezute su keliais pakelias po 12g.
as irgi noriu gaminti Su maskarpone bet nerandu recepto kad ne surio pyragas o sluoksniuotas tortas gautus, ir kad netestu atsiles, nes noriu ji daryti hello kitty galvos formos ir ready to roll icing puosti ? Gal galit pedeti ?
as irgi noriu gaminti Su maskarpone bet nerandu recepto kad ne surio pyragas o sluoksniuotas tortas gautus, ir kad netestu atsiles, nes noriu ji daryti hello kitty galvos formos ir ready to roll icing puosti ? Gal galit pedeti ?
Jei neturit daug patirties tai sakyciau butu sunku kazka islauzt, bet paprasciausias variantas butu issikepti 3-4 biskvitus viena ant kito sudeti ispjauti norima forma jusu atveju katino galva, tada tuos sluoksiu pertepti jau kaip norit.
tikrai yra internete idomiu biskvitu receptu taip pat ir pertepimui.
stai puikuis pavizdys http://cakesbakesand...llo-kitty-cake/
QUOTE(amukas @ 2013 11 27, 15:13)
Nerandu kur paklausti
Teta atnese stiklaini 280 g konservuotu kiaulienos tauku su svogunais ir obuoliais. Atidarius suvartoti per 24 val. Net neisivaizduoju kaip juos valgyt.. ar ka su jais daryti?
Teta atnese stiklaini 280 g konservuotu kiaulienos tauku su svogunais ir obuoliais. Atidarius suvartoti per 24 val. Net neisivaizduoju kaip juos valgyt.. ar ka su jais daryti?
Aišku, kad jau per vėlu atsakinėti,bet gal kam ateity pravers.
Paprastai tokie taukai tepami ant duonos ir taip valgomi. Kas lieka galima sunaudoti kaip spirgucius pvz.prie cepelinų (tik mažai ten kas gaunasi). Arba kiausiniene ant jų pasikepti. Nors mano vyras tai suvalgo juos per kelias dienas, o ne per 24 val.ir nieko, gyvas lig šiol.
Sveikos, gal kas žinot kiek sudaro 1 cup (amerikietiskas) gramu miltu? ačiū
QUOTE(obelele @ 2015 12 12, 17:52)
Sveikos, gal kas žinot kiek sudaro 1 cup (amerikietiskas) gramu miltu? ačiū
160 gr miltu = 250 ml. Jusu atveju, amerikietiskas 1 cup = 240 ml, t.y. 153.6 gr.
Gal čia kas pagelbės...niekaip neiškepu duonos!!! Paskutinį kartąckeliau valandą ant 200 po to dar virš valandos ant mažiau. Tai pluta kieta beveik pajuodus, atšokus, o toliau košė....ir jau kiek tokių prikepiau!!!! Nesusigaudau iė neatrandu tobulos temperatūros...ar čia miltai? Pirmą sykį kepiau 1,30val ant 200 ir tobulai gavosi....o dabar viskas lauk keliauja....
Man niekaip neiseina skaniai iskepti ar isvirti vienu kopustu... gal yra kokia "paslaptis"? Butent vienu, nes patroskinti su mesyte, desrelem prieskoniais ir pan., tai iseina. O siaip pasikepti.. Ir ar imanoma dar isgelbet jei paprastai pakepus kopustas kartumo turi (patingejau priesvtai apvirti).
Gal žinot kaip taisyklingai pjaustyti "Džiugo" sūrį?