Įkraunama...
Įkraunama...

"Techniniai" receptų dalykai

QUOTE(Daniellita @ 2013 05 24, 20:02)
braškių uogienę sumaišyčiau su trintais bananais  4u.gif

Laba, kai dirbau konditerijoje, mes į uogienes, džemus dėdavome trupinukus(sutrinti sausainiai, ar tiesiog džiuvesėliai), tai toks būdas tirštinti uogienes, džemus.
Atsakyti
QUOTE(AKOS @ 2013 05 27, 07:24)
Laba, kai dirbau konditerijoje, mes į uogienes, džemus dėdavome trupinukus(sutrinti sausainiai, ar tiesiog džiuvesėliai), tai toks būdas tirštinti uogienes, džemus.

aš krakmolo įdedu ir pakaitinu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Geltona *: 27 gegužės 2013 - 18:56
Sveikos 4u.gif

nezinau ar cia papuoliau, bet turiu klausima susijusi su maito gaminimu. Ruosiames namuose svente daryti ir as pati planuoju maista gaminti... gal gali kas nors patarti kaip susiplanuoti ka kada gaminti g.gif ? pvz. jei svente sestadieni per pietus (ar vakarop) tai salotas reikia daryti penktadienio vakare??? o gal galima kai kurias salotas pasidaryti anksciau pvz duonos su pupelemis, krabu lazdeliu??? tik reikia nemaisyti su majonezu arba nedeti kai kuriu produktu?? arba kaip daryti su uzkandziais tarkim kepti sparneliai, vistienos kepsniukai (mirkomi i padaza), krabu lazdeles tesloje ir pan.

na kol kas mano meniu toks:
silke su svogunais,
silke su pomidoru padazu,
zuvis kepta tesloje
krabai tesloje
astrus sparneliai
kepseliai vistienos,
mesos rutuliukai
kepta duona
mini ceburekiukai
tortilijos su suriu ir alyvuogemis (uzkeptos orkaiteje)
surio rutuliukai
ai dar keptos vistos (visos rankoveje) g.gif
nzn ka dar cia sugalvoju

galvoju gal dar sloksniuotos bemieles teslos bandeliu su tyre tokios buna (sezamas, alyvuoges ir pan...)

duonos salotos su pupelem
krabu-ryziu
gaivios salotos kur agurkai pomidorai ir .t.t ir fetos suris
kiausianiu salotos su pomidorais ir krabais
gal dar cezario salotos

karstas
balandeliai (DARYTI IS ANKSTO IR UZSALDYTI)
suktinukai (uzsaldyti)
bulves

o gal galit dar patarti gal mano meniu visiskai netinkamas liepos viduryje? blm net nzn kaip cia padaryti kad viska speti ir nesugestu viskas...
Atsakyti
Reikia erdvaus šaldytuvo ir viskas bus gerai mirksiukas.gif

Jei šie valgiai bus tiekiami šalti, tai laisvai galima pasigaminti iš anksto:
zuvis kepta tesloje, krabai tesloje, astrus sparneliai, kepseliai vistienos, mesos rutuliukai, kepta duona, mini ceburekiukai, tortilijos su suriu ir alyvuogemis (uzkeptos orkaiteje), surio rutuliukai, keptos vistos (visos rankoveje), sloksniuotos bemieles teslos bandeliu su tyre tokios buna (sezamas, alyvuoges ir pan...)

Salotų iš vakaro nedaryčiau, bet kai kuriuos ingredientus galima pasiruošti. Pvz.: išsivirti ir susismulkinti kiaušinius, susipjaustyti krabų lazdeles, pasikepinti skrebučius ir pan., išsivirti ryžius mišrainei, nusiskusti bulves ir pasilikti kur nors šaltai užpiltas vandeniu.
Silkes reikia taisyti kuo vėliau, nes greit genda.
Atsakyti
Gal kas zinote, kaip atmatuoti 100 gr acto stiklinemis ar mililitrais. Kiek tai bus... g.gif
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2013 08 29, 19:46)
Gal kas zinote, kaip atmatuoti 100 gr acto stiklinemis ar mililitrais. Kiek tai bus... g.gif

Manau, kad bus 100ml, juk beveik kaip vanduo.
Atsakyti
Gal kas papapasakotu kaip teisingai iskepti Kijevo kotletus, ar butinai fritiurineje?
Atsakyti
QUOTE(agnuzep @ 2013 11 03, 21:34)
Gal kas papapasakotu kaip teisingai iskepti Kijevo kotletus, ar butinai fritiurineje?

Labas, jeigu tuk dėl kepimo, tai tiesiog reikia kepti dideliam kiekyje riebalų( kaip spurgas), bet tai galima daryti ir paprastame puode..
Atsakyti
Nerandu kur paklausti 4u.gif
Teta atnese stiklaini 280 g konservuotu kiaulienos tauku su svogunais ir obuoliais. Atidarius suvartoti per 24 val. Net neisivaizduoju kaip juos valgyt.. blush2.gif ar ka su jais daryti?
Atsakyti
QUOTE(amukas @ 2013 11 27, 15:13)
Nerandu kur paklausti  4u.gif 
Teta atnese stiklaini 280 g konservuotu kiaulienos tauku su svogunais ir obuoliais. Atidarius suvartoti per 24 val. Net neisivaizduoju kaip juos valgyt..  blush2.gif ar ka su jais daryti?


kaip įdomiai, nesu apie tokį dalyką net girdėjusi bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Geltona * @ 2013 11 29, 12:37)
kaip įdomiai, nesu apie tokį dalyką net girdėjusi  bigsmile.gif


As ir, kol neatnese biggrin.gif , o klaust pas teta nenorejau, butu isjuokusi smile.gif lasiniu tauku kaip ir nelabai vartojam, stengiuosi mest lauk, kad riebiai nevalgyt, palieku tik kai bulves verdu i vandeni imest, skanesnes, gaunasi (o vanduo vistiek ispilamas). O cia parasyta, kad ju ilgai negalima laikyti. Todel ir klausiu... blush2.gif
Atsakyti
Ar saugu valgyti jūrines žuvis, jei jos termiškai neapdorotos? Žinau, kad ežerų ir upių žuvyse gali būti parazitų, ir yra tikimybė jais užsikrėsti, jei žuvis tinkamai neparuošta, o kaip dėl jūrinių / vandenyno žuvų? Ačiū 4u.gif Užsimaniau sūdyti skumbrę smile.gif
Atsakyti