kiek laiko gali stovėti jau vieną kartą atidarytas marinuotų burokėlių stiklainis iki kol baigiasi jo galiojimo laikas? Ant dangtelio jis tikrai labai ilgas, bet jau kartą atidarius jis vis tiek sutrumpėja. Vat, pas mane stovi jis jau laaaaabai ilgai, kvepia normaliai, tik prie dangtelio melsvas pūkuotas pelėsis atsirado Na, jis irgi tik ten ir tėra, nesiplečia. Tai nežinau, kuo tikėti: galiojimo laiku, pelėsiu ar uosle? (ragauti nedrįstu ) (galvoju, gal čia kaip sūris: nupjauni kraštelius ir toliau sau valgai ir viskas čiki?).
(yeah, yeah, žinau, kad kainuoja vos kelis litus ir ne blogis išmest, tik kad pas mane ir taip viskas pelėsiais pavirsta, nes retai lankausi šaldytuve)
Taigi, laukiu ekonomiškų šeimininkių nuomonių
(yeah, yeah, žinau, kad kainuoja vos kelis litus ir ne blogis išmest, tik kad pas mane ir taip viskas pelėsiais pavirsta, nes retai lankausi šaldytuve)
Taigi, laukiu ekonomiškų šeimininkių nuomonių
QUOTE(Laukineja @ 2012 06 19, 20:51)
kiek laiko gali stovėti jau vieną kartą atidarytas marinuotų burokėlių stiklainis iki kol baigiasi jo galiojimo laikas? Ant dangtelio jis tikrai labai ilgas, bet jau kartą atidarius jis vis tiek sutrumpėja. Vat, pas mane stovi jis jau laaaaabai ilgai, kvepia normaliai, tik prie dangtelio melsvas pūkuotas pelėsis atsirado Na, jis irgi tik ten ir tėra, nesiplečia. Tai nežinau, kuo tikėti: galiojimo laiku, pelėsiu ar uosle? (ragauti nedrįstu ) (galvoju, gal čia kaip sūris: nupjauni kraštelius ir toliau sau valgai ir viskas čiki?).
(yeah, yeah, žinau, kad kainuoja vos kelis litus ir ne blogis išmest, tik kad pas mane ir taip viskas pelėsiais pavirsta, nes retai lankausi šaldytuve)
Taigi, laukiu ekonomiškų šeimininkių nuomonių
(yeah, yeah, žinau, kad kainuoja vos kelis litus ir ne blogis išmest, tik kad pas mane ir taip viskas pelėsiais pavirsta, nes retai lankausi šaldytuve)
Taigi, laukiu ekonomiškų šeimininkių nuomonių
Patariu nurinkti tą pelėsį ir kuo skubiau išvirti burokėlių sriubą
Šiaip, aišku, atidarius nebereikia žiūrėt galiojimo laiko ant dangtelio, bet jei nesmirda rūgščiai, gal dar nieko blogo
QUOTE(Laukineja @ 2012 06 19, 20:51)
Laukineja,
Kas liecia pelesi atiradusi ant atidariusio gaminio,kartais mes taupydamos galima tureti tokiu sveikatos sutrikimu,kuriu gydymas gali kainuoti daugiau negu tas stiklainis su produktais.
Siaip as i konservuotu darzoviu atidarytus stiklainius idedu krieno saknies ,jeigu turiu,neturiu dedu nedideli kieki krienu tarkuotu,arba grudetu garstyciu.
Jos neleidzia atsirast pelesiui.
Jeigu nera daug pazeista stengiuosiu sunaudoti,isvirti,bet jau i isvirta sriuba {nukaista nuo ugnies} i pjaustau cesnako ir palaikau.
Tavo atveju,i lekste isvirta burokeliu sriubos ipjaustau cesnako.
Daugeliu atveju nerizukuoju..
Man sveikata yra brangesne.
Merginos, prašau pasakykit, kuo galima aptepti paruoštus kepti kepinius, jeigu neturiu kiaušinio?
QUOTE(NickaD @ 2012 06 20, 20:13)
Merginos, prašau pasakykit, kuo galima aptepti paruoštus kepti kepinius, jeigu neturiu kiaušinio?
NickaD,
Nezinau kokie tavo kepiniai,bet as,kepdama ivairias bandeles mielines aptepu sviestu.
Jeigu duonyte kepame aptepu pienu,rugpieniu,ar lydytu sviestu
Sveikos kulinares
nezinau ka darau netaip siuo metu yra pomidoru sezonas, tai daznai gaminu tokias salotas vysnyniai pomidorai+mocarella+bazilikai+alyvuoges padazas slakelis alyvuogiu aliejaus, druskyte, pipirai, citrinos sultys, padazo padarau visai mazai, bet salotos paleidzia sultys ir kazkaip negraziai atrodo kodel atsiranda tiek skyscio?? o gal taip turi buti? neseniai dariau salotas su iceberg salotom, tas pats- daug skyscio ka daryt kad jo nebutu?
nezinau ka darau netaip siuo metu yra pomidoru sezonas, tai daznai gaminu tokias salotas vysnyniai pomidorai+mocarella+bazilikai+alyvuoges padazas slakelis alyvuogiu aliejaus, druskyte, pipirai, citrinos sultys, padazo padarau visai mazai, bet salotos paleidzia sultys ir kazkaip negraziai atrodo kodel atsiranda tiek skyscio?? o gal taip turi buti? neseniai dariau salotas su iceberg salotom, tas pats- daug skyscio ka daryt kad jo nebutu?
QUOTE(Evkis @ 2012 08 07, 21:24)
Sveikos kulinares
nezinau ka darau netaip siuo metu yra pomidoru sezonas, tai daznai gaminu tokias salotas vysnyniai pomidorai+mocarella+bazilikai+alyvuoges padazas slakelis alyvuogiu aliejaus, druskyte, pipirai, citrinos sultys, padazo padarau visai mazai, bet salotos paleidzia sultys ir kazkaip negraziai atrodo kodel atsiranda tiek skyscio?? o gal taip turi buti? neseniai dariau salotas su iceberg salotom, tas pats- daug skyscio ka daryt kad jo nebutu?
nezinau ka darau netaip siuo metu yra pomidoru sezonas, tai daznai gaminu tokias salotas vysnyniai pomidorai+mocarella+bazilikai+alyvuoges padazas slakelis alyvuogiu aliejaus, druskyte, pipirai, citrinos sultys, padazo padarau visai mazai, bet salotos paleidzia sultys ir kazkaip negraziai atrodo kodel atsiranda tiek skyscio?? o gal taip turi buti? neseniai dariau salotas su iceberg salotom, tas pats- daug skyscio ka daryt kad jo nebutu?
druska ir citrinos sultis kaip ir actus ar kitus rugscius padazus, slakstyk tik pries pat valgant salotas.
QUOTE(Evkis @ 2012 08 07, 22:24)
Sveikos kulinares
nezinau ka darau netaip siuo metu yra pomidoru sezonas, tai daznai gaminu tokias salotas vysnyniai pomidorai+mocarella+bazilikai+alyvuoges padazas slakelis alyvuogiu aliejaus, druskyte, pipirai, citrinos sultys, padazo padarau visai mazai, bet salotos paleidzia sultys ir kazkaip negraziai atrodo kodel atsiranda tiek skyscio?? o gal taip turi buti? neseniai dariau salotas su iceberg salotom, tas pats- daug skyscio ka daryt kad jo nebutu?
nezinau ka darau netaip siuo metu yra pomidoru sezonas, tai daznai gaminu tokias salotas vysnyniai pomidorai+mocarella+bazilikai+alyvuoges padazas slakelis alyvuogiu aliejaus, druskyte, pipirai, citrinos sultys, padazo padarau visai mazai, bet salotos paleidzia sultys ir kazkaip negraziai atrodo kodel atsiranda tiek skyscio?? o gal taip turi buti? neseniai dariau salotas su iceberg salotom, tas pats- daug skyscio ka daryt kad jo nebutu?
Evkis,
Kaip jau buvo issakyta kitos forumietes uzpila reikia pilti pries pat vartojima.
Taip pat ruosiant uzpila reikia ziureti ir proporciju,tai yra labai svarbu, turi buti trys dalys augalinio aliejaus ir viena dalis acto ar kitokios rugsties{zaliosios citrinos}.
Laikantis tokiu proporciju galima ekspermentuoti ,pridedant kitu ingridientu.
I salotas as bent jau nededu visiskai druskos,jeigu darau uspila tai yra aliejus+baltojo vyno actas as dedu garstyciu.
Kad salotos ilgiau issilaikytu gaivios as visada dedu a. sauksteli medaus,jos ilgeliau issilaiko sviezios.
QUOTE(Drute @ 2012 08 08, 01:14)
druska ir citrinos sultis kaip ir actus ar kitus rugscius padazus, slakstyk tik pries pat valgant salotas.
QUOTE(regna @ 2012 08 08, 02:57)
Evkis,
Kaip jau buvo issakyta kitos forumietes uzpila reikia pilti pries pat vartojima.
Taip pat ruosiant uzpila reikia ziureti ir proporciju,tai yra labai svarbu, turi buti trys dalys augalinio aliejaus ir viena dalis acto ar kitokios rugsties{zaliosios citrinos}.
Laikantis tokiu proporciju galima ekspermentuoti ,pridedant kitu ingridientu.
I salotas as bent jau nededu visiskai druskos,jeigu darau uspila tai yra aliejus+baltojo vyno actas as dedu garstyciu.
Kad salotos ilgiau issilaikytu gaivios as visada dedu a. sauksteli medaus,jos ilgeliau issilaiko sviezios.
Kaip jau buvo issakyta kitos forumietes uzpila reikia pilti pries pat vartojima.
Taip pat ruosiant uzpila reikia ziureti ir proporciju,tai yra labai svarbu, turi buti trys dalys augalinio aliejaus ir viena dalis acto ar kitokios rugsties{zaliosios citrinos}.
Laikantis tokiu proporciju galima ekspermentuoti ,pridedant kitu ingridientu.
I salotas as bent jau nededu visiskai druskos,jeigu darau uspila tai yra aliejus+baltojo vyno actas as dedu garstyciu.
Kad salotos ilgiau issilaikytu gaivios as visada dedu a. sauksteli medaus,jos ilgeliau issilaiko sviezios.
Aciu uz patarimus, padaza pilsiu pries pat valgant salotas ir bandysiu issiversti be druskos arba nors mazinsiu kieki na reik eksperimentuoti
Nežinau, ar čia pataikiau, jei ne - atsiprašau
Kepiau sausainiukus pagal receptą, bet man visi rutuliukai išsileido ir gavosi vienas didelis blynas. Ką ne taip padariau (nors kruopščiai sekiau receptą)? Gal reikėjo daugiau miltų? Arba formuoti mažesnius rutuliukus?
120 gr sviesto, kambario temperatūros
1 1/2 puodelio cukraus
2 kiaušinių
2 šaukštelų vanilės ekstrakto
maždaug 2 3/4 puodelių miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
1/4 šaukštelio druskos
2 šaukštų rudojo cukraus (apvoliojimui)
2 šaukštelių cinamono (apvoliojimui)
Sviestą išsukite drauge su vanile, cukrumi ir kiaušiniais iki kreminės masės. Miltus sumaišykite su druska ir kepimo milteliais ir tada įmaišykite į tešlą. Tešlą padėkite bent pusvalandžiui į šaldytuvą. Išėmę, suformuokite dailius burbuliukus, kuriuos apvoliokite cukraus ir cinamono mišinyje. Padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite 190-200 laipsnių temperatūroje apie 8 minutes sausainėliai turi būti minkštoki net kai atvėsta. Galite patiekti su stikline šalto pieno, skanaus!
Kepiau sausainiukus pagal receptą, bet man visi rutuliukai išsileido ir gavosi vienas didelis blynas. Ką ne taip padariau (nors kruopščiai sekiau receptą)? Gal reikėjo daugiau miltų? Arba formuoti mažesnius rutuliukus?
120 gr sviesto, kambario temperatūros
1 1/2 puodelio cukraus
2 kiaušinių
2 šaukštelų vanilės ekstrakto
maždaug 2 3/4 puodelių miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
1/4 šaukštelio druskos
2 šaukštų rudojo cukraus (apvoliojimui)
2 šaukštelių cinamono (apvoliojimui)
Sviestą išsukite drauge su vanile, cukrumi ir kiaušiniais iki kreminės masės. Miltus sumaišykite su druska ir kepimo milteliais ir tada įmaišykite į tešlą. Tešlą padėkite bent pusvalandžiui į šaldytuvą. Išėmę, suformuokite dailius burbuliukus, kuriuos apvoliokite cukraus ir cinamono mišinyje. Padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite 190-200 laipsnių temperatūroje apie 8 minutes sausainėliai turi būti minkštoki net kai atvėsta. Galite patiekti su stikline šalto pieno, skanaus!
QUOTE(Leveret @ 2012 09 05, 14:20)
Nežinau, ar čia pataikiau, jei ne - atsiprašau
Kepiau sausainiukus pagal receptą, bet man visi rutuliukai išsileido ir gavosi vienas didelis blynas. Ką ne taip padariau (nors kruopščiai sekiau receptą)? Gal reikėjo daugiau miltų? Arba formuoti mažesnius rutuliukus?
120 gr sviesto, kambario temperatūros
1 1/2 puodelio cukraus
2 kiaušinių
2 šaukštelų vanilės ekstrakto
maždaug 2 3/4 puodelių miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
1/4 šaukštelio druskos
2 šaukštų rudojo cukraus (apvoliojimui)
2 šaukštelių cinamono (apvoliojimui)
Sviestą išsukite drauge su vanile, cukrumi ir kiaušiniais iki kreminės masės. Miltus sumaišykite su druska ir kepimo milteliais ir tada įmaišykite į tešlą. Tešlą padėkite bent pusvalandžiui į šaldytuvą. Išėmę, suformuokite dailius burbuliukus, kuriuos apvoliokite cukraus ir cinamono mišinyje. Padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite 190-200 laipsnių temperatūroje apie 8 minutes sausainėliai turi būti minkštoki net kai atvėsta. Galite patiekti su stikline šalto pieno, skanaus!
Kepiau sausainiukus pagal receptą, bet man visi rutuliukai išsileido ir gavosi vienas didelis blynas. Ką ne taip padariau (nors kruopščiai sekiau receptą)? Gal reikėjo daugiau miltų? Arba formuoti mažesnius rutuliukus?
120 gr sviesto, kambario temperatūros
1 1/2 puodelio cukraus
2 kiaušinių
2 šaukštelų vanilės ekstrakto
maždaug 2 3/4 puodelių miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
1/4 šaukštelio druskos
2 šaukštų rudojo cukraus (apvoliojimui)
2 šaukštelių cinamono (apvoliojimui)
Sviestą išsukite drauge su vanile, cukrumi ir kiaušiniais iki kreminės masės. Miltus sumaišykite su druska ir kepimo milteliais ir tada įmaišykite į tešlą. Tešlą padėkite bent pusvalandžiui į šaldytuvą. Išėmę, suformuokite dailius burbuliukus, kuriuos apvoliokite cukraus ir cinamono mišinyje. Padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite 190-200 laipsnių temperatūroje apie 8 minutes sausainėliai turi būti minkštoki net kai atvėsta. Galite patiekti su stikline šalto pieno, skanaus!
Pagal receptą neaišku kiek tų miltų 2 stiklinės ir dar 3/4 ar 3/4+3/4 ? gal čia ir buvo tavo nesėkmės priežastis?